to top

από την απαγορευμένη πόλη – αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong, στο Μουσείο της Ακρόπολης

από την απαγορευμένη πόλη - αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong, στο Μουσείο της Ακρόπολης

Για πρώτη φορά βγαίνουν από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711–1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινεζικού πολιτισμού και έρχονται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Qianlong είναι ο Αυτοκράτορας που αναμόρφωσε την Κίνα, διπλασίασε την έκταση και τον πληθυσμό της, φρόντισε για την ευημερία των πολιτών της και κυρίως υποστήριξε με πάθος τις τέχνες και τα γράμματα. Παρέμεινε στο θρόνο για εξήντα χρόνια (1736-1795) και σφράγισε με τις προσωπικές του επιλογές την τέχνη της Κίνας του 18ου αιώνα.

Το Μουσείο των Ανακτόρων της Απαγορευμένης Πόλης ήρθε να γεμίσει τον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Ακρόπολης με 154 έξοχα εκθέματα από τον προσωπικό χώρο του Αυτοκράτορα. Η χρυσοκέντητη τελετουργική στολή του, το γιγαντιαίο πορτραίτο, ο θρόνος, τα σκεύη για το τσάι το θερμαινόμενο κρεβάτι του αυτοκρατορικού ζεύγους, παραβάν με σπάνια άνθινη διακόσμηση και ενδιαφέροντα διακοσμητικά έργα της προσωπικής επιλογής του Αυτοκράτορα είναι μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα (έργα τέχνης και έπιπλα) που θα αντικρίσουν οι επισκέπτες μπαίνοντας στην έκθεση. Στο τέλος της έκθεσης θα βρείτε βουδιστικά έργα σε πολύτιμα υλικά, σκεύη λατρείας, αγάλματα του νεαρού Βούδα, του τρίτου Δαλάι Λάμα και ενός βουδιστή ιεραπόστολου.

 

Μια έκθεση που αξίζει να δει κάποιος για να έρθει πιο κοντά στο πολιτισμό της Κίνας και να θαυμάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κατά τη λαμπρή περίοδο της βασιλείας του Αυτοκράτορα Qianlong.

 

Η έκθεση είναι ανοιχτή τις ημέρες & ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Η αγορά εισιτηρίων γίνεται απευθείας στο ταμείο του Μουσείου. Τιμή εισιτηρίου: 3€

Πληροφορίες πατήστε εδώ

Αθανασία Πορτοκάλη

Από μικρή παλεύω με την τέχνη και η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο τη δύσκολη. Εγώ όμως εκεί επιμένω να γίνουμε κολλητές. Δεν πιστεύω ότι η τέχνη είναι μόνο για τους πολύ μορφωμένους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα μουσεία και τις εκθέσεις.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following