to top

Πλανητάριο

Πλανητάριο

Το πλανητάριο ως μέσο συνθετικής επιμορφώσεως, της πιο ευχάριστης και αποτελεσματικής που έχει επινοηθεί ποτέ, σύντομα κατέστη ένας σπουδαίος τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν πράγματα που πίστευαν ότι είναι πέρα από τη μαθησιακή ικανότητά τους, για τους μεγαλύτερους να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους νεότερους και για τους εμπειρογνώμονες να έρθουν σε επαφή με τους ανειδίκευτους.

Με διάφορους  πειραματισμούς, επιτεύχθηκε, κυρίως σε ό,τι αφορά  στην αίσθηση του κοινού σε σχέση με το θόλο, να έχει ο θεατής την εντύπωση ότι αποτελεί μέρος του θεάματος «αιωρούμενος» μέσα στο Διάστημα και όχι παρακολουθώντας απλά ένα θέαμα. Σας προτείνω να αρχίσετε τις επισκέψεις με την ταινία θόλου (κάνει και για ραντεβού…) και τη διαδραστική έκθεση.

 

. Η ταινία θόλου μεγάλης επιφάνειας «Κρυμμένο Σύμπαν» μεταφέρει το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος με ένα ξεχωριστό  κινηματογραφικό μέσο. Με  την δύναμη του κινηματογράφησης  IMAX τα έσχατα του σύμπαντος έρχονται κοντά μας με πρωτοφανή σαφήνεια μέσω πραγματικών εικόνων που συλλαμβάνονται από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται στην οθόνη για πρώτη φορά. Εκπληκτικές  εικόνες  υψηλής ανάλυσης του διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους  γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με μερικές εκπληκτικές όψεις του Ήλιου.

. Η Διαδραστική  Έκθεση  Επιστήμης και Τεχνολογίας αποτελεί έναν υπερσύγχρονο χώρο που συνδυάζει αρμονικά μάθηση και ψυχαγωγία. Στους  τρεις ορόφους της Διαδραστικής Έκθεσης, οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα βρουν εκθέματα διαδραστικά, δηλαδή εκθέματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν.

Πατώντας  κουμπιά, μετρώντας  δείγματα, χρησιμοποιώντας διακόπτες και μοχλούς, συνδυάζοντας εικόνες και ήχους, ο επισκέπτης μπορεί να διαδρά με το εκθεσιακό περιβάλλον, παρατηρώντας τα αποτελέσματα των ενεργειών του και αντιδρώντας σ’ αυτά. Μέσα  από  τα εκθέματα θα μάθετε τι είναι οι περιβόητες οπτικές ίνες και οι οθόνες υγρών κρυστάλλων, αλλά και τα υλικά με μνήμη! Θα παίξετε εικονικά κρουστά, θα εξετάσετε πόσο καλή είναι η ακοή σας και αν τα γυαλιά ηλίου σας  προστατεύουν από τις επικίνδυνες ακτινοβολίες.

 

 

10yrs-shows-18

 

 

Εξαιρετική επιλογή  ειδικά τα Σαββατοκύριακα για μικρούς και μεγάλους. Μη  ξεχάσετε και  να περάσετε και από το κατάστημα μέσα στο Πλανητάριο. Έχει υπέροχα είδη δώρων και gadget για όλη την οικογένεια. Για  το  χώρο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου έχει προβλεφθεί μέριμνα για Άτομα με Αναπηρία σε όλους τους ορόφους.

 

 

Αθανασία Πορτοκάλη

Από μικρή παλεύω με την τέχνη και η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο τη δύσκολη. Εγώ όμως εκεί επιμένω να γίνουμε κολλητές. Δεν πιστεύω ότι η τέχνη είναι μόνο για τους πολύ μορφωμένους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα μουσεία και τις εκθέσεις.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found