to top

Nuat Thai

Έχοντας εντρυφήσει και στη τέχνη του Ταϊλανδέζικου μασάζ (Nuat Thai στα Ταϊλανδέζικα) θα ήθελα να σας πω ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμα είδος θεραπείας αλλά μια παραδοσιακή μορφή μασάζ που μετράει 3.000 και πλέον έτη και η οποία προέρχεται ναι μεν από την Ταϊλάνδη αλλά έχει προκύψει δε από έναν συνδυασμό Αγιουβερδικών επιρροών από την Ινδία, τη Κίνα αλλά και τις παραδόσεις της Ταϊλάνδης. Ουσιαστικά αποτελεί συνδυασμό τεχνικών ολιστικής ρεφλεξολογίας και γιόγκα και η οποία τείνει να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. 

Στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ, ο δέκτης ή αλλιώς θεραπευόμενος, φορά ελαφρύ ρουχισμό και η μάλαξη εκτελείται στο δάπεδο αντί του κρεβατιού όπως γνωρίζουν οι μυημένοι στο μασάζ. Βάσει ενός ειδικού πρωτοκόλλου, ο θεραπευτής εφαρμόζει τεχνικές μάλαξης, έντονες ή ήπιες παθητικές διατάσεις (παρόμοιες με τις asana της γιόγκα), ανατάξεις (παρόμοιες με τις τεχνικές της οστεοπαθητικής) και το βασικότερο, πιέσεις κατά μήκος των “μεσημβρινών”, δηλαδή των “αόρατων” καναλιών μέσα από τα οποία κυλά η ενέργεια του ανθρώπινου σώματος και συνδέονται με τα ζωτικά μας όργανα. Ειδικά καταπλάσματα βοτάνων ολοκληρώνουν αυτή τη θεραπεία-εμπειρία η οποία προσφέρει μεταξύ άλλων ευεξία, ευλυγισία, αναζωογόνηση, ομαλοποίηση του λεμφικού συστήματος, αποβολή τοξινών, βελτίωση του πεπτικού συστήματος, επιβράδυνση του γήρατος, τόνωση του δέρματος, ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Διατηρεί ένα καλό μυϊκό τόνο και αποτρέπει την ατροφία που συμβαίνει σε ανθρώπους που παραμένουν αδρανής (αγύμναστοι) ή πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Ενεργοποιείται ο νους προσφέροντας ευφορία, ενδυναμώνονται τα θετικά αισθήματα και αποκτάμε μια βελτιωμένη εικόνα του εαυτού μας που προκύπτει από την αίσθηση ευημερίας και της χαράς για τη ζωή. 169

Πέρα όμως από τον δέκτη, και ο θεραπευτής ωφελείτε καθώς ενεργοποιείται το αίσθημα της ολοκλήρωσης, της βοήθειας προς το συνάνθρωπό αλλά και της κατανόησης. Αποκτά καλύτερη επικοινωνία με τους συνανθρώπους και την τέχνη του να επιλύει τυχόν διαπληκτισμούς με ειρηνικό τρόπο. Πολλά τα οφέλη, μεγάλη η χαρά και λίγα τα λόγια που μπορούμε να πούμε για αυτή την εξαιρετική θεραπεία. Θα συνιστούσα σε όλους να τη δοκιμάσουν χωρίς σκεπτικισμό, πάντα σε ένα αξιόπιστο και έμπειρο κέντρο μασάζ/spa.

Νίκος Καστρίτης

Νίκος ή όπως με αποκαλούν οι πελάτες μου "τα μαγικά χέρια". Τα τελευταία 10 χρόνια εμβαθύνω σε κάθε σωματικό πόνο, μυϊκό σπασμό, βαθιά αποτοξίνωση αλλά διευκολύνω και τη καλή κυκλοφορία του αίματος & τη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Χαλαρώνω τα πονεμένα σώματα των διασήμων και μη πελατών μου από τη κακή στάση σώματος αλλά και ως καλός ακροατής τους ακούω και τους συμβουλεύω ως προς το ευ ζην τους αλλά και τους τρόπους που θα το υιοθετήσουν για να δουν αποτέλεσμα τόσο στο σώμα τους, όσο και στη ψυχολογία τους.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found