to top

Μαρία Παύλου – Στην τέχνη, αντλείς έμπνευση απο το οτιδήποτε. Η αντίληψη είναι το θέμα. Με αυτή θα κάνεις την διαφορά

Μαρία Παύλου ή αλλιώς Μοloko plus, το γλυκό κορίτσι που φωνάζει πως όταν αγαπάς πολύ, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται αρχικά, δεν έχεις παρά να το τολμήσεις! Η Μαρία αρχικά πιλοτικά και τώρα πια στο εργαστήριο της φτιάχνει χειροποίητα κοσμήματα που τα ερωτεύεσαι αμέσως.

 

Η ανάγκη για την ενασχόληση με την τέχνη πως γεννήθηκε;
Η τέχνη πάντα υπήρχε στην ζωή μου και ήξερα πως μια χειρονακτική εργασία θα μου ταίριαζε καλύτερα απο οτιδήποτε άλλο απλώς δε το κυνήγησα και δε το καλλιέργησα νωρίτερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως.

 

Πριν από αυτό με τι ασχολούσουν και πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς τελικά με το κόσμημα;
Δούλεψα για λίγο πάνω σε αυτό που σπούδασα αλλα πολύ γρήγορα κατάλαβα πως δεν μου ταιριάζει κα-θό-λου. Στην συνέχεια είχα μια πρωινή δουλειά γραφείου για αρκετά χρόνια. Κοσμήματα έφτιαχνα τότε στον ελεύθερο χρονο μου μέχρι που μια μέρα βρέθηκα άνεργη και τότε έπεσα με τα μούτρα στο χόμπι μου. Αυτό ήταν ένα είδος ψυχοθεραπείας εκείνη τη περίοδο που ο επαγγελματικός μου ορίζοντας ήταν μαύρος. Όποια δουλειά κι αν έβρισκα δεν με ικανοποιούσε και επίσης είχα παθιαστεί τόσο με τον πάγκο μου που δεν ήθελα να τον αποχωρίζομαι. Στην απόφαση να αποπειραθώ και να ασχοληθώ σοβαρά πλέον μόνο με αυτο με βοήθησε πολύ ο σύντροφος μου, κάποιοι φίλοι και φυσικά το ένστικτο μου.

 

Πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθείς και να έχεις κέρδος από αυτή τη δουλειά;
Πολύ και καθόλου. Υπάρχει μια θάλασσα απο κόσμο που φτιάχνει κοσμήματα και το να βρεις τη δική σου φόρμουλα, δεν είναι εύκολη δουλειά. Αλλά αυτό το κλισέ που λέει πως όταν αγαπάς κατι πολύ και δώσεις όλο σου τον εαυτό τότε αυτό θα σε ανταμείψει, ισχύει. Οπότε αν το αγάπας πολύ, τόλμησε το!

 

image (2)

 

Ποιες δυσκολίες συνάντησες αρχικά;
Η κυριότερη ηταν η ανασφάλεια του ελεύθερου επαγγέλματος απο την οποία όμως πια δε γλιτώνεις έτσι και αλλιώς ούτε στον ιδιωτικό κλάδο. Έπειτα έπρεπε να γίνω οργανωτική, μεθοδική (που επουδενί δεν ήμουν), να προμοτάρω τη δουλεια μου κ.τ.λ. Αυτό πήρε κάποιο καιρό για να ρολάρει και χρειάστηκε αρκετή υπομονή και επιμονή.

 

Πως έχεις σκιαγραφήσει την ψυχολογία της γυναίκας που παρά τις οικονομικές δυσκολίες υποκύπτει σε μικρές αγορές συνέχεια;
Δε νομίζω ότι ο καταναλωτισμός είναι “προνόμιο” μόνο των γυναικών. Όπως και να’ χει όταν τα χρήματα είναι περιορισμένα, καλείται κανείς να γίνει πιο εκλεκτικός και να μην χαώνεται σε άσκοπες αγορες. Τι, όχι;

 

Είναι εύκολο να βρεθεί η δουλειά σου σε μία έκθεση;
Για την ώρα όχι τόσο γιατί ασχολούμαι με το χειροποίητο εξ’ ολοκλήρου. Με ενδιαφέρει και το παραγωγικό κομμάτι οπότε δεν το αποκλείω στο μέλλον.

 

Ποια λέξη σε χαρακτηρίζει περισσότερο;
Να σου απαντήσω με ενα στίχο; “easy like Sunday morning”

 

Ποιο το μεγαλύτερο σου όνειρο ;
Να ταξιδέψω. Πολύ.

 

Από πού αντλείς έμπνευση;
Απο το οτιδήποτε. Η αντίληψη ειναι το θέμα.

 

Η πιο περίεργη παραγγελία που σου έχει γίνει;
Να φτιάξω 100 κομμάτια σε ενα Σαββατοκύριακο. Και ναι, έγινε.

 

Τι είναι δημιουργικό στη δουλειά σου;
Η ίδια μου η δουλειά είναι, αλλά σίγουρα μία ιδέα για κάτι καινούργιο είναι πιο δημιουργική απο τις καθημερινές παραγγελίες.

 

Tα υπέροχα σχέδια της μπορείς να βρεις εδώ.
https://www.facebook.com/molokopl/?fref=ts

image

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found