to top

Κεχαγιά Κατερίνα – To pillowfights προέκυψε από έναν έρωτα, όπως κι οι περισσότερες ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το pillowfights μετρά 2 χρόνια (και δύο μήνες!) δίνοντας το δικό του προσωπικό στίγμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης. Αναμφισβήτητα ένα εκκεντρικό, χρωματιστό, ερωτικό portal που σίγουρα κάποια στιγμή το έχεις συναντήσει μπροστά σου. Τελικά, τι είναι αυτό που γέννησε την ύπαρξη του, ποιος “κρύβεται” πίσω από αυτή την ιδέα και γιατί το συζητούν πλέον όλοι; H Κατερίνα Κεχαγιά ή αλλιώς το Pillow Mind μας μιλά για το «φαινόμενο» που ονομάζεται Pillow fights. 

Τι είναι το Pillowfights. Πως γεννήθηκε η ιδέα, τι ήταν αυτό που ξύπνησε μέσα σου την ανάγκη να δημιουργήσεις ένα τέτοιο μεγάλο project;
To pillowfights προέκυψε από έναν έρωτα, όπως κι οι περισσότερες ενδιαφέρουσες ιδέες. Βρεθήκαμε με τον Κώστα Ξυλά πριν δυο χρόνια και κάτι και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα κοινό έδαφος. Εκείνος ανέλαβε το προγραμματιστικό κομμάτι, εγώ το αρχισυντακτικό και μπήκαμε με τα μπούνια στο χορό. Σκεφτήκαμε ένα portal αφιερωμένο στις ανθρώπινες σχέσεις, με έμφαση στον έρωτα, γιατί κρίναμε κι οι δύο πως πρόκειται εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που δεν είχε την αρθρογραφική προσέγγιση που του άξιζε και γιατί πιστέψαμε πως πολλοί άνθρωποι θα έβρισκαν έδαφος να εκφραστούν, είτε απλώς διαβάζοντάς μας, είτε συμμετέχοντας πιο ενεργά.

Η μέχρι τότε πορεία σου στον χώρο, πόσο συνέβαλλε στην δημιουργία του;
Σαφώς το μικρόβιο υπήρχε. Να είναι καλά οι άνθρωποι που μ’ εμπιστεύτηκαν και μοιράστηκα άρθρα μου μέσα από τις σελίδες τους. Η εμπειρία ενός portal είναι πολύ διαφορετική από εκείνου ενός προσωπικού blog, οπότε στα σίγουρα η μικρή προϋπηρεσία μου με βοήθησε απεριόριστα κυρίως στο ζήτημα της συνέπειας και στο να γνωρίσω εκ των έσω πώς λειτουργεί μια ιστοσελίδα καθημερινής ύλης. Αδιαπραγμάτευτα λοιπόν συνέβαλε αρκετά.

Σε τι κατα την γνώμη σου διαφέρει το pillow απο άλλα παρεμφερή site;
Θα προτιμούσα να μην το δω συγκριτικά με άλλα site – και γιατί εναντιώνεται στους προσωπικούς μου κώδικες, αλλά και γιατί πιστεύω πως έχει μια πολύ ιδιαίτερη ταυτότητα που μου είναι δύσκολο να βρω κοινά σημεία ή μη σε σχέση με άλλες σελίδες. Γενικώς το pillowfights διαφέρει.«Η συντήρηση αυτής της ιδέας, η εξέλιξή της, η μόνιμη φροντίδα, η διαρκής απασχόληση, οι εναλλαγές, οι προσθήκες, με δυο λόγια η ανατροφή της, είναι υπόθεση δύσκολη, επίπονη αλλά κι απίστευτα δημιουργική.»

Σε τι κοινό τελικά απευθύνεται το pillow. Σκιαγράφησε μας έπειτα απο δύο χρόνια λειτουργίας του τον μέσο αναγνώστη.
Ανέκαθεν μου την έδινε ο όρος “μέσος αναγνώστης.” Τι πάει να πει μέσος αναγνώστης; Και πώς μπορούμε με τέτοια ευκολία, απλά χάριν στατιστικής να κατηγοριοποιούμε; Θεωρώ ότι το site απευθύνεται σε όσους ερωτεύονται, προβληματίζονται, δένονται, πληγώνονται και απολαμβάνουν να βρίσκουν τον εαυτό τους μέσα σε γραπτά τρίτων. Δηλαδή σχεδόν σε όλους.

Ήξερες ότι…
-Το pillowfights μετρά πάνω από 167.500 φίλους στη σελίδα του στο facebook.
– Καθημερινά ανεβαίνουν γύρω στα 15 άρθρα.
– Το δυναμικό των pillowfighters αγγίζει τους 90 αρθρογράφους.
– Οι ημερήσιοι επισκέπτες του site αγγίζουν τους 50.000.
– Η παγκόσμια μέρα μαξιλαροπόλεμου από το 2008 γιορτάζεται σε πολλές χώρες και από πέρσι με διοργάνωση του Pillow ξεκίνησε και στην χώρα μας.

11083707_1629769883901563_3703364776403758308_o

Πως επιλέγονται τα θέματα σας ; Συγχρονίζονται  με την επικαιρότητα, αφουγκράζεστε τις επιθυμίες των αναγνωστών;
Τα θέματά μας, σχεδόν στο σύνολό τους προέρχονται μέσα από προσωπικές εμπειρίες. Είτε δικές μας, είτε των αναγνωστών που μας τις εμπιστεύονται. Σε κάθε περίπτωση όλα όσα διαδραματίζονται στο τώρα, θα ήταν αδύνατον να μη μας επηρεάζουν, γεγονός που είναι κι ορατό μέσα από πολλά άρθρα μας.

Πως προκύπτει η επιλογή ενος pillowfighter;
Το πιο απολαυστικό σημείο στο pillowfights είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία. Όταν ένας νέος αρθρογράφος μας εμπιστεύεται το πρώτο του κείμενο και το βλέπουμε δημοσιευμένο. Κι όλοι απολαμβάνουμε το να μεγαλώνει η παρέα κι ο κάθε νέος συντάκτης μας προσφέρει μια διαφορετική, ενδιαφέρουσα και ολοκαίνουρια οπτική.
Αν κάποιος θέλει να μπει στην ομάδα, δεν έχει παρά να στείλει ένα email στο [email protected] και να μας εκπλήξει.

Υπάρχει καυστικός και χύμα λόγος σε κάποια άρθρα. Που αποσκοπεί ο λόγος αυτός;
Υπάρχει μη επιτηδευμένος λόγος.

Σε σχέση με πριν δύο χρόνια, τι έχει εξελιχθεί και ωριμάσει στο pillow;
Τα πάντα. Είναι ένα άλλο site, ας πούμε ότι μπήκε στην εφηβεία. Τρέχει και δεν το προλαβαίνουμε ενίοτε μας καθοδηγεί κιόλας αντί να το καθοδηγούμε εμείς.
120 άνθρωποι, 14 άρθρα ημερησίως, ζωντανές εκπομπές κάθε βράδυ στο pillow radio, μια ελληνική και μία αγγλική έκδοση στο pillowfights.co.uk, τρία event εν’ όψει της παγκόσμιας μέρας μαξιλαροπόλεμου στα σκαριά. Την περίοδο της αρχής του ωστόσο, όσο κι αν μας γεμίζει ικανοποίηση η σημερινή του εικόνα, τη νοσταλγώ συχνά, ακριβώς όπως νοσταλγώ την ανιψιά μου όταν ήταν ενός έτους.«To όραμα μας παραμένει πάντα ίδιο και αναλλοίωτο.
Ενδιαφέροντα, ειλικρινή, καλογραμμένα κείμενα.»


 

Ποιό είναι το ομορφότερο συναίσθημα που έχεις εισπράξει απο την δημιουργία του pillow;
Περηφάνια. Περηφάνια για τ’ άρθρα των συνεργατών, για την εμπιστοσύνη των αναγνωστών, για την επιμονή και τον κόπο μας.

Το pillow, ένα site με τόσο μεγάλη απήχηση, είναι λογικό να έχει δεχθεί κατα καιρούς κριτική έντονη και επιθετική. Πόσο την ασπάζεσαι και την μετράς; Σε επηρεάζει; Έχεις μπει ποτέ στην διαδικασία να απαντήσεις σε κάποιον που έκανε άσχημη ή άδικη κριτική για την δουλειά σου.
Αλίμονο αν μπεις σε ένα τέτοιο τριπ και τρέφεις την αυταπάτη ότι θα έχεις μόνο θαυμαστές. Κι ακόμα πιο αλίμονο αν όντως το επιθυμείς. Ένα site στο οποίο εκτίθενται καθημερινά τόσες απόψεις είναι φυσικό επακόλουθο ότι θα υπάρχουν διαφωνίες/ενστάσεις/αντιδράσεις. Εκτός από απόλυτα λογικό όμως είναι κι εξαιρετικά εποικοδομητικό. Προσωπικά εξετάζω κάθε κριτική και αναλόγως κρίνω: ή προβληματίζομαι -και γιατί όχι αναθεωρώ της αρχικής μου άποψης- ή -συνηθέστερα- το διασκεδάζω.

Σου λείπει να γράφεις σε εβδομαδιαία βάση όπως παλιά;
Μου λείπει ναι. Και πολύ κιόλας. Ωστόσο προτιμώ αντί να το θεωρήσω αναγκαίο κακό, να το αντιμετωπίσω ως μια ευκαιρία εξέλιξης ώστε όταν επανέλθω να είμαι σε καλύτερη φόρμα.

Κάνε μας μια μικρή αποκάλυψη για το τι έπεται στην συνέχεια…
Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι το αγγλικό μας site. Εύχομαι να συνεχίσουμε να σας κάνουμε εξίσου καλή παρέα!


Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found