to top

Φίλιππος Δημητρουλακος – O σκύλος και κάθε ζωντανό ον δεν είναι για παιχνίδι. Θέλει αγάπη και φροντίδα. Είναι ένας δεσμός που έχει την δυνατότητα να σας δώσει αστείρευτη αγάπη.

Ο Φίλιππος Δημητρουλάκος είναι ένα παιδί που ανέκαθεν αγαπούσε τα ζώα. Είναι απο τους ανθρώπους που απλά έχει το χάρισμα  να μπορεί να επικοινωνεί με τα ζώα με έναν τρόπο αξιοζήλευτο και ιδιαίτερο. Κι όλο αυτό του το πάθος το έκανε και επάγγελμα  κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που κάνει την δουλειά του τόσο επιτυχημένη και αποτελεσματική.

«Δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλείφει το πρόσωπό σου.» Bernard Williams, Βρετανός Φιλόσοφος.

 

Τι είναι το Ultra dogs Park;
Το Ultra Dogs Park είναι ένας χώρος που γίνεται Κοινωνικοποίηση, Εκπαίδευση και εκτόνωση σκύλων. Είναι ένα όνειρο που είχα από όταν ξεκίνησα την καριέρα μου. Ένας χώρος που άνθρωποι και σκύλοι θα είναι χαρούμενοι και επικοινωνούν αρμονικά.

 

Περιέγραψε μου την σχέση σου με τα ζώα.
Αυτή η σχέση ξεκίνησε από μωρό.  Είχαμε ανέκαθεν σκύλους στην οικογένεια.  Δεν εμένα όμως μόνο στα σκυλιά. Αγαπούσα και αγαπώ κάθε ζώο αλλά και φυτό.  Για μένα τα ζώα είναι η συμπλήρωση και η ολοκλήρωση της ψυχής του ανθρώπου.

 

Τι σε ώθησε να ακολουθήσεις την δουλειά αυτή;
Είχα σαν αρχικό όνειρο να γίνω κτηνίατρος.  Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό η εκπαίδευση σκύλων. Την ιδέα την έβαλε ένας οικογενειακός μας φίλος.  Θυμάμαι όμως πάντοτε τον εαυτό μου να επικοινωνώ πολύ καλά με τα ζώα.  Στα 14 μου είχαμε ένα Ντομπερμαν και ένα Πομερανιαν τα οποία τα έβγαζα βόλτα χωρίς λουρί και τους έβαζα να σταματήσουν στον δρόμο ,περνούσα απέναντι να ελέγξω και τους έλεγα να έρθουν.  Μια κυρία θυμάμαι στο μπαλκόνι της φώναζε τον άντρα της να του δείξει πως με ακούνε.  Για μένα ήταν φυσικό.  Ακόμα θυμάμαι στο δημοτικό ένα σκυλί που είχε μπει και αγρίευε σε όποιον πλησίαζε. Μη στα πολυλογώ σε 5 λεπτά το σκυλί ήταν αυτοκόλλητο πάνω μου και το οδήγησα έξω με ασφάλεια.

 

Ποιο το σπουδαιότερο μάθημα από την επαφή σου με τα ζώα;
Να ζω το τώρα.

 

Tι δεν θα άλλαζες με τίποτα στην καθημερινότητα σου;
Την μεσημεριανή σιεστα στον ήλιο ξαπλωμένος στο γκαζόν με όλα τα σκυλιά γύρω μου.

 

Ποιο είναι το όραμα σου ως ιδρυτής του Πάρκου;
Μαζί με την Μαριάννα Λύρα που είναι συνιδιοκτήτρια και ο άνθρωπος που με εμπιστεύτηκε και πίστεψε σε εμένα θέλουμε να κάνουμε όσο πιο ευτυχισμένους και με υγιή σχέση σκύλους και ιδιοκτήτες.   Να γίνει το πάρκο μας ένα χώρος που όλοι φεύγουν με χαμόγελο και καλύτεροι από εδώ μέσα.

 

Ένα αστείο συμβάν κατά τη διάρκεια κάποιας εκπαίδευσης;
Καλοκαίρι που σκύλος δε σκεφτόταν τίποτα άλλο από το να πηδάει στην πισίνα ,να βγαίνει να κάνει βαρελάκια γεμίζοντας χώμα και να πηδάει πάλι στην πισίνα.  Αυτό για κάποιες ώρες.

 

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει μια εκπαίδευση;
Το ιδανικότερο είναι μία εβδομάδα εφόσον έρθει το κουτάβι σπίτι μας να έρθει ένας ειδικός και  να μας δείξει και εξηγήσει πως να μεγαλώσουμε σωστά τον σκύλο μας . Η εκπαίδευση υπακοής από 4 μηνών είναι μια καλή ηλικία.

 

Mιλησέ μας για την εκπαίδευση, κοινωνικοποίηση και την εκτόνωση που είναι κάποια απο τις δραστηριότητες που αναλαμβάνεται ως Ultra dogs Park.
Ξεκινάμε από το πρωί με σκυλάκια τα οποία έρχονται για παρκο (εκτόνωση-κοινωνικοποίησηςη). Υπάρχει δυνατότητα να είναι ο ιδιοκτήτης στο χώρο και να πίνει κάποιο ρόφημα ή και να μας αφήσει τον σκύλο μέχρι την ώρα που επιθυμεί.  Είμαστε μαζί τους από τις 8 το πρωί έως 8 το βράδυ και επιβλέπουμε το σωστό παιχνίδι μεταξύ τους . Παράλληλα σε άλλους χώρους του πάρκου γίνονται εκπαιδεύσεις υπακοής και διόρθωσης συμπεριφοράς.  Τέλος έχουμε τα ομαδικά μαθήματα που γίνονται ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω.

 

FB_IMG_1459758262912

 

Facebook: Ultradogspark/
mobile : 6936708925
Email: [email protected]

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following