to top

Τα υφάσματα έχουν ψυχή

Ένας χαμός από δείγματα υφασμάτων πάνω στο τραπέζι. Κάτω από τη στοίβα ψάχνω πάλι το τετράδιο με τις σημειώσεις μου. Οι ιδέες βροχή! Μικρά τετράγωνα χαρτάκια με μολυβένια σχέδια δεκάδες. Και κάπου εκεί έρχεται εκείνη η μαγική στιγμή που αρχίζουν όλα να βγάζουν νόημα! Να ξεδιπλώνουν όμορφες εικόνες και τα πρόσωπα γύρω από το τραπέζι να γεμίζουν ενθουσιασμό..!

Καταρχάς…να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: Οι λέξεις “τάσεις” και “μόδα” δεν μου μίλησαν ποτέ! Εδώ και πάρα πολύ καιρό σηκώνω το δικό μου “μπαϊράκι” , προτείνοντας στους πελάτες μου ραφές, ιδέες, συνδυασμούς και υφάσματα έξω από τα πρότυπα που κινούνται στην αγορά. Αυτά που εγώ αγαπώ και ερωτεύομαι!

Το θεωρώ εξαιρετικά άδικο ένας άνθρωπος να αντιμετωπίζει μια αγορά “καρμπόν” όπου και αν απευθυνθεί γιατί απλά αυτό επιβάλλουν η μόδα ή οι τάσεις της εποχής!

 

 

 

Τα υφάσματα έχουν ψυχή.
Αυτό που μένει είναι να συνδυαστούν σωστά! Τι σας λέω τώρα ε? Όπως σε όλα τα πράγματα, οι πιο όμορφα απλές επιλογές είναι αυτές που δίνουν τα πιο όμορφα τελικά αποτελέσματα! Διαλέξτε πανιά με όμορφες υφές, παίξτε με τις χρωματικές τονικότητες στις οποίες θα επιλέξετε να κινηθείτε. Έτσι προσθέτουμε στο χώρο ενδιαφέρον! Αποφεύγουμε το πολύ ασορτί…εμένα προσωπικά με κάνει να βαριέμαι αφόρητα! Πάντα μου αρέσει να βλέπω στοιχεία σε έναν συνδυασμό που δεν είναι αναμενόμενα…Είναι το αλάτι και το πιπέρι ενός καλού αποτελέσματος!

Ένα όμορφο floral ανάμεσα σε τόνους από μονόχρωμα, μια δαντέλλα σαν λεπτή κουρτίνα αντί για κάτι απλό, μια φάσα σε ένα μαξιλάρι, λίγα ξύλινα κουμπιά ή ακόμα και ένα αμπράς από βαμβακερό σχοινί και μπόλικη φαντασία, που θα αγκαλιάσει την παλιά λινή κουρτίνα σας και είστε σχεδόν εκεί! Σε έναν όμορφο χώρο που έχει πια την δική σας προσωπικότητα γιατί είναι ο χώρος σας!

 

fb_img_1474391505405

 

Η κουρτίνα δεν θέλει κόπο.. θέλει τρόπο!
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κουρτίνες χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα.. Πόσο λάθος κάνουν!

Το ύφασμα δεν χρειάζεται τεράστιο budget! Φαντασία και αγάπη χρειάζεται! Απλά πανιά συνδυασμένα σωστά έχουν αφήσει κόσμο να αναρωτιέται πώς και δεν το είχε σκεφτεί τόσο καιρό, κάτι τόσο απλό, οικονομικό και όμορφο…

Υπάρχουν πανιά που μας δίνουν αυτήν τη δυνατότητα…σαν καμβάς που πάνω του μπορείς να κάνεις ό,τι σου κατεβεί στο μυαλό!

Από τις πιο φίνες και διακριτικές προσθήκες όπως ενα ρέλι στις κάθετες άκρες της κουρτίνας σας από άλλο ύφασμα μέχρι και τις πιο παιχνιδιάρικες, εκεί που φάσες, βολάν και κορδελλάκια έχουν την τιμητική τους!

Υπάρχουν βέβαια και τα πανιά που έχουν τόσο δυνατή προσωπικότητα που απλά δεν σηκώνουν κόλπα..Αυτά μιλούν από μόνα τους. Ενίοτε, μη σας πω, τραγουδούν κιόλας!

 

fb_img_1474391480227

 

Άλλο ενα πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το γούστο είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό!
Δεν ταιριάζουν σε όλους τους χώρους τα ίδια πράγματα!
Δεν ταιριάζουν σε όλους τους ανθρώπους τα ίδια πράγματα!

Κάθε χώρος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και πρέπει να αντιμετωπίζεται αναλόγως. Απλά όλες οι επιλογές έχουν την δυνατότητα να συνδυαστούν με τον σωστό ή και το λάθος τρόπο…και εδώ είναι που χρειάζεται να έχετε εμπιστοσύνη στο επαγγελματία που θα επιλέξετε να σας βοηθήσει έτσι ώστε ενα σωστό αποτέλεσμα να είναι τελικά και εγγυημένο!

Εκείνο το μαγικό λοιπόν που αγαπώ στα υφάσματα είναι ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν ένα χώρο ριζικά μαζί και τη διάθεση των ανθρώπων που ζουν σ’αυτόν.. Απλά και μόνο επειδή υπάρχουν μαζί μας.. στην καθημερινότητά μας!

Τα όμορφα πανιά είναι σαν τους όμορφους ανθρώπους!
Δώστε τους χώρο να είναι ο εαυτός τους! (Ενίοτε, να ξέρετε, βοηθάει και η καλή παρέα!)

 

facebook: La Casa 

Τόνια Φρέρη

Είμαι η Τόνια και μεγάλωσα μέσα στα υφάσματα! Ήμουν δεν ήμουν 11 χρονών όταν άνοιξε η οικογενειακή μας επιχείρηση και κάπως έτσι μια μεγάλη αγάπη και ένα ακόμα μεγαλύτερο αλκοολίκι για το είδος ξεκινά! 24 χρόνια αργότερα, στα 35 μου πια, αυτοί που με ξέρουν με αγαπούν για το μεράκι που έχω στη δουλειά μου..αυτοί που τυχαίνει να με γνωρίσουν μέσα από αυτήν με εκτιμούν από το αποτέλεσμα που τους δίνω που είναι τελικά και το σημαντικότερο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found