to top

Τι θα δούμε φέτος στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας vol.2

Τι θα δούμε φέτος στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας vol.2

Σ έναν ιδιαίτερο θεατρικό χειμώνα, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα γίνει ακόμα, υπάρχουν θεατρικές σκηνές που έχουν ετοιμαστεί με παραστάσεις που περιμένουμε να παρακολουθήσουμε.. Εμείς επιλέξαμε κάποιες και σας τις παρουσιάζουμε.

Μετά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε, την 9/10, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσίασε τον νέο γεωγραφικό χάρτη και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, για την χειμερινή περίοδο ανά επίπεδο ετοιμότητας και ανά κλάδο.

 

 

Θέατρο Νέος Ακάδημος – Ξυπόλητοι στο πάρκο σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ.

Τί συμβαίνει όταν ένα νιόπαντρο ζευγάρι διαπιστώνει πως το σπίτι των ονείρων του είναι μια «τρύπα», μπάζει νερά, δεν έχει θέρμανση και ο ένοικος της πάνω σοφίτας περνάει από το διαμέρισμά τους για να μπει στο δικό του; Πόση αγάπη χωράει στο αστεία άβολο διαμερισματάκι;

Ο Πωλ (Αργύρης Αγγέλου), ένας συντηρητικός δικηγόρος, παντρεύεται την Κόρι (Βασιλική Τρουφάκου), μια ανέμελη κοπέλα. Η συγκατοίκησή τους όμως σε ένα σπίτι, το οποίο δεν πληροί την περιγραφή του συμβολαίου, τους φέρνει αντιμέτωπους με μια σειρά αναπάντεχων τρελών κωμικών καταστάσεων.

Το σπίτι είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με εκείνο που είχαν αρχικά δει, το δωμάτιο τους είναι μια «τρύπα», η τζαμαρία της οροφής μπάζει νερά, θέρμανση δεν υπάρχει και το κυριότερο …..ο κύριος Βελάσκο (Άρης Λεμπεσόπουλος) ένοικος της σοφίτας από πάνω, πρέπει να περνάει μέσα από το διαμέρισμά τους για να μπει στο δικό του!

Η μητέρα της Κόρι (Ελένη Κρίτα) που επισκέπτεται συχνά την κόρη της γκρινιάζει επίμονα, ο μυστηριώδης Κος Βελάσκο φλερτάρει ασύστολα, το ζευγάρι φτάνει στα όριά του.

 

Συγγραφέας: Νηλ Σάιμον
Σκηνοθεσία: Ρέινα Σ. Εσκενάζυ
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Μάριος Καραβασίλης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική/Ενορχήστρωση: Σταμάτης Γιατράκος
Φωτογραφία: Gridfox (Δημήτρης Γκιολές)
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου
Γραφιστική Επεξεργασία: Gridfox (Στιβανάκης Γιάννης)
Hairstyle: Κέλλυ Καλογεροπούλου
Make up artist: Ελίνα Μαυράκη
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Προβολή/Επικοινωνία: Αγλαϊα Παγώνα

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Αργύρης Αγγέλου, Ελένη Κρίτα , Άρης Λεμπεσόπουλος, Βασιλική Τρουφάκου, Jerome Kaluta


 

Εθνικό θέατρο – Η κυρία του Μαξίμ, του Ζωρζ Φεντώ

Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος Παίζουν: Θανάσης Αλευράς, Στέλλα Αντύπα, Αφροδίτη Αντωνάκη, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Μελίνα Βαμπούλα, Ηλιάνα Γαϊτάνη κ.α.

Δαιμόνιοι σκηνικοί μηχανισμοί, πνευματώδης σάτιρα και ανθρώπινες ψυχές σε φρενήρη αγωνία, απίθανες συμπτώσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μία έκρηξη που όμως δεν θα γίνει ποτέ.

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου


 

Εθνικό θεάτρο – Σκηνή Rex – Φεγγάρι από χαρτί

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στο Θέατρο Rex με ένα νέο έργο τους, γραμμένο ύστερα από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους της Αφροδίτης Μάνου. Ένα μουσικό έργο για όλα όσα βρίσκονται πέρα από αυτά που μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις και να κατανοήσει το μυαλό.

 

Μιχάλης Ρέππας: Σκηνοθεσία
Θανάσης Παπαθανασίου: Σκηνοθεσία
Φωκάς Ευαγγελινός: Επιμέλεια κίνησης
Νίκος Κυπουργός: Μουσική
Αφροδίτη Μάνου: Στίχοι
Έλλη Παπαγεωργα­κοπούλου: Σκηνικά
Έβελιν Σιούπη: Κοστούμια
Αλέκος Αναστασίου: Φωτισμοί
Μελίνα Παιονίδου: Μουσική διδασκαλία
Έφη Χριστοδουλοπούλου: Βοηθός σκηνοθετών
Σωτήρης Μελανός: Βοηθός σκηνογράφου
Εύα Σαραγά: Δραματολόγος παράστασης

διανομή ρόλων
Κωνσταντίνος Γαβαλάς: Θείος Κώστας
Τζόυς Ευείδη: Θεία Ρενάτα
Αναστασία Ζάχου: Μοσχούλα
Σταύρος Καραγιάννης: Κύριος Ερρίκος
Ελίτα Κουνάδη: Κυρία Θάλεια
Σπύρος Κυριάκος: Εξάδελφος Ιάσωνας
Λάμπρος Κωνσταντέας: Νίκος
Εριέττα Μανούρη: Εξαδέλφη Ειρήνη
Χρύσα Μιχαλοπούλου: Φανή
Μάξιμος Μουμούρης: Μπαμπάς Γιάννης
Γιάννης Μπουραζάνας: Ζάχος
Τζώρτζης Παπαδόπουλος: Ναπολέων
Τζίνη Παπαδοπούλου: Μαμά Καίτη
Άρης Πλασκασοβίτης: Αντώνης
Μαριαλένα Ροζάκη: Ρίτα
Εύα Σιμάτου: Θεία Τζίνα
Βαγγελίνα Σκλαβενίτη: Μάρω
Πάνος Σταθακόπουλος: Στάθης
Γιώργος Τσούρμας: Αφηγητής Αντώνης

 


 

Θέατρο Παλλάς – Τρίτο Στεφάνι του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκούλακη.

Το Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, θα ζωντανέψει τον Οκτώβριο στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους εμβληματικούς ρόλους της Εκάβης και της Νίνας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Διασκευή: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Μανουσάκης
Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Κίνηση: Κική Μπάκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Ματθαίου
Βοηθός σκηνογράφου: Εύη Ανδριανού
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Videos: Ελένη Κατρακαλίδη
Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές

ΔΙΑΝΟΜΗ
Κώστας Ανταλόπουλος, Ειρήνη Βαλατσού, Ντάνη Γιαννακοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδη, Μαρία Καβογιάννη, Δημήτρης Καραβιώτης, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κίτσου, Τάσος Λέκκας, ΟρνέλαΛούτη, Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Μανδρινός, Στάθης Μαντζώρος, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιώργος Νούσης, Ελευθερία Παγκάλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Ελίζα Σκολίδη, Μενέλαος Χαζαράκης, Γιώργος Ψυχογυιός.

 

Ημερομηνίες: Από 16 Οκτωβρίου 2020

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή: 19:00 – Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο: 20:30


 

Εθνική Λυρική Σκηνή – Μαντάμα Μπαττερφλάϊ, του Τζάκομο Πουτσίνι

Φέτος, με τη συμπλήρωση των 80 ετών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Μπαττερφλάι επιστρέφει στο νέο σπίτι της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όχι μόνο για να τιμήσει την επέτειο, αλλά και για να σημάνει την επανεκκίνηση της ΕΛΣ μετά την πανδημία και να καταδείξει ότι η τέχνη και ο πολιτισμός επιβιώνουν στις πιο δύσκολες συνθήκες, καθώς αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

14, 16, 18, 20, 23, 25, 30 Οκτωβρίου & 1, 8, 15 Νοεμβρίου 2020


 

Θέατρο Πειραιώς 131 – Η Γυναίκα με τα Μαύρα σε θεατρική διασκευή του Στίβεν Μάλατρατ.

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Susan Hill, “The Woman In Black” σε θεατρική προσαρμογή Stephen Mallatratt και παρουσιάζεται εδώ και 31 συνεχόμενα χρόνια στο West End του Λονδίνου. Στον κινηματογράφο έγινε μεγάλη επιτυχία το 2012 με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα, οι κραυγές, οι υπόκωφοι ήχοι, η ομίχλη και οι σκιερές γωνιές εξάπτουν τη φαντασία.

Υπόθεση:
Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτοριανό Λονδίνο σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η ζωή του, όμως, θα αλλάξει απροσδόκητα όταν το σπίτι αρχίζει να του αποκαλύπτει τα σκοτεινά μυστικά του και την μυστηριώδη παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα, της οποίας η κάθε εμφάνιση σημαίνει θάνατο…

 

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός σκηνοθέτη – Επιμέλεια κίνησης: Νίνα Φώσκολου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

 

Παίζουν:
Τάσος Χαλκιάς
Κωνσταντίνος Ασπιώτης


 

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Συνοικία το Όνειρο

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμα της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, “Συνοικία το Όνειρο”, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικό και αγκαλιάζει με αγάπη τα τραγικά πρόσωπα που συμμετέχουν.

O ορισμός της κοινότητας, της αλληλεγγύης, της συγχώρεσης, είναι τα στοιχεία που καθορίζουν την πορεία των χαρακτήρων, που άλλοτε με δραματικό και άλλοτε με χιουμοριστικό τρόπο, αγωνίζονται για μια χαραμάδα φως σε μια καλύτερη ζωή, σε ένα καλύτερο μέλλον.

Τα σκηνικά είναι της Έρσης Δρίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου, οι ενορχηστρώσεις του Ανδρέα Μπουτσικάκη και οι φωτογραφίες της Αγγελικής Κοκκοβέ.

Ο θίασος αποτελείται από εξαιρετικούς ηθοποιούς: Μάνος Βακούσης, Γιωργής Τσαμπουράκης, Μαρία Φιλίππου, Χαρά- Μάτα Γιαννάτου, Διονύσης Βούλτσος, Δημήτρης Καραμπέτσης, Αγάπη Μανουρά, Γεράσιμος Σοφιανός, Κατερίνα Σπάρταλη, και στον ρόλο του τρελού ο Κώστας Φλωκατούλας.

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση, όπως και στην ταινία άλλωστε, έχουν τα αξέχαστα τραγούδια και η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, που ερμηνεύει ζωντανά ο Ζαχαρίας Καρούνης, με την σύμπραξη του Ανδρέα Μπουτσικάκη στο πιάνο και των Κοσμά Κοκόλη και Αλέκου Γλυκιώτη στο μπουζούκι.

Συμμετέχει η Σοφία Μιχαηλίδη.


 

Θέατρο Αλίκη – Meatball#OKEFTES

Με την πρώτη παρουσίαση μιας νέας ελληνικής κωμωδίας ξεκινούν την καινούρια θεατρική σεζόν τα Αθηναϊκά Θέατρα στο θέατρο Αλίκη, κάνοντας πράξη –ακόμη μία φορά- την υποστήριξη προς τους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες, σε μία δύσκολη –λόγω της πανδημίας- εποχή για το θέατρο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λύρας συνεχίζοντας την στήριξη του ελληνικού έργου («Ο Βουρκόλακας» του Α. Εφταλιώτη, «Στέλλα Βιολάντη» του Γρ. Ξενόπουλου) συνωμοτεί με τέσσερις απ’ τους καλύτερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, την Άρτεμις Γρύμπλα, τον Απόστολο Καμιτσάκη, τη Βασιλική Κίσσα και τον Βαγγέλη Σαλεύρη, στο ανέβασμα της σχεδόν αστυνομικής, βραβευμένης κωμωδίας του νεαρού δημιουργού Δημήτρη Φούτσια.

“Η παράσταση αυτή σε μια τόσο δύσκολη για όλους μας στιγμή είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα και αναζωογονητικά σημάδια του ότι το θέατρο μπορεί και θα παραμείνει ζωντανό. Νέα γενιά ηθοποιών, νέα γενιά συγγραφέων, νέα παραγωγή ελληνικού έργου. Νέο δυναμικό επί σκηνής”, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης, Γιώργο Λύρα.

 

Λίγα λόγια για το έργο :
Ώρα 9:00, ένα χαλαρό βράδυ Σαββάτου! Δύο νεαρά ζευγάρια συναντιούνται στο διαμέρισμα του ενός, για να δειπνήσουν! Ενώ όλα κυλούν ομαλά και η παρέα διασκεδάζει, ένα αυθάδικο και ελαφρώς δαγκωμένο κεφτεδάκι, βρίσκεται κάπου εκεί στο πάτωμα. Ένα κεφτεδάκι έτσι όπως φαίνεται… από κιμά!!!!!! Ναι!!! Από κιμά!

Πανικός! Ανταλλάσσονται ματιές τρόμου! Μα γιατί;

Γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή «μετασημερινή»! Σε μια κοινωνία που τα ζώα πλέον έχουν ίσα δικαιώματα με τους ανθρώπους και η κατανάλωση κρέατος είναι απαγορευμένη, δια νόμου και δια ροπάλου.

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας
Κείμενο : Δημήτρης Φούτσιας
Σκηνικός χώρος : Γιώργος Λύρας (βασισμένο σε μία ιδέα της Μαίρης Τσαγκάρη)
Κοστούμια: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Φωτογραφίες Παράστασης : Νίκος Ζήκος

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ (Αλφαβητικά):
Άρτεμις Γρύμπλα, Απόστολος Καμιτσάκης, Βασιλική Κίσσα, Βαγγέλης Σαλευρής

Urban Life

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following