to top

Justice League the movie

Το Justice League αποτελεί την 5η ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC. Είναι η πρώτη φορά που η θρυλική ομάδα κάνει team-up στην μεγάλη οθόνη.

 

Η παραγωγή της ταινίας πέρασε από πολλές δυσκολίες γεγονός που άγχωσε πάρα πολύ εμάς τους φανς καθώς η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Στην σκηνοθεσία έχουμε δύο ανθρώπους, τον Zack Snyder που αποχώρησε εξαιτίας του θανάτου της κόρης του. Στη θέση του, ήρθε ο Joss Whedon που έχει εμπειρία από τέτοιου είδους ταινίες αφού έχει σκηνοθετήσει τα δύο Avengers.

Η υπόθεση είναι η εξής: Ο Batman μαζί με την Wonder Woman στρατολογούν τον Flash, τον Aquaman και τον Cyborg για να προστατεύσουν την γη από μια εξωγήινη εισβολή.

• Είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησα να γράφω για αυτό το site που διαβάζω άλλες κριτικές πριν γράψω την δική μου. Διάβασα πολλές άσχημες κριτικές και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Η ταινία ήταν διασκεδαστική και επειδή εδώ και ένα χρόνο ακούμε για τα reshoots και για τον Ben Affleck που θέλει να αποχωρήσει και η ταινία θα είναι χάλια και η DC δεν ξέρει τι κάνει. Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Σίγουρα δεν ήταν ταινιάρα, ούτε έκανε τομή στο υπερηρωικό genre, αλλά είχε δράση και το πιο σημαντικό, δεν κούρασε. Σωστή επιλογή να την κόψουν σε ένα δίωρο από τις 2 ώρες και 50 λεπτά που είχαν ανακοινώσει εξαρχής.

 

1lklhsZ

 

Ας μιλήσουμε για τα πράγματα που έκανε καλά.
• Ο Batman ήταν όντως μέσα στον χαρακτήρα που γνωρίζουμε από τα κόμιξ. Ο άνθρωπος που έχει σχέδιο και είναι ένα βήμα μπροστά.
• Ο Flash ήταν φοβερός στον ρόλο που είχε σαν το comic relief της ταινίας. Λειτούργησε άψογα και έκλεψε την παράσταση.
• Τα visuals στην Ατλαντίδα ήταν πανέμορφα και τα μπουνίδια έπεφταν γεμάτα. Αυτό είναι σημαντικό καθώς αρκετοί χαρακτήρες της DC είναι υπερβολικά δυνατοί πχ Wonder Woman.
• Είχε πιο ελαφρύ τόνο, που ζήτησε ο κόσμος και έθεσε βάσεις για μια καλή συνέχεια του κινηματογραφικού σύμπαντος

 

Τα αρνητικά τώρα
• Το CGI σε πολλά σημεία ήταν πρόχειρο και χτύπαγε λίγο άσχημα στο μάτι. Γνωρίζουμε πως η παραγωγή κόστισε περίπου 300 εκατομμύρια δολλάρια και τα λεφτά δεν φάνηκαν στην οθόνη.
• Ο κακός της ταινίας ήταν αρκετά πεζός. Είχε το πλάνο του αλλά δεν είχε και πάρα πολλές ατάκες για να τον γνωρίσουμε λίγο. Επίσης το γεγονός ότι αποφάσισαν να τον κάνουν με φουλ CGI μορφή δεν άφησε τον ταλαντούχο Ciaran Hindis(Mance Rayder στο Game of Thrones) να κάνει τη δουλειά του καθώς διαθέτει πρόσωπο κακού.
• Τέλος υπήρχαν πολλές στιγμές στην ταινία που καταλάβαινες ότι υπήρξαν 2 σκηνοθέτες. Αυτό δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό. Γιατί είχαμε υπέροχα hero shots και λήψεις που πραγματικά ο Snyder ξέρει να κάνει καλά. Αλλά στις ελαφρές στιγμές και σε θέμα χαρακτήρων φάνηκε η δουλειά του Whedon που πείραξε και το σενάριο και βοήθησε στην ανάπτυξη χημείας μεταξύ των χαρακτήρων.

 

Για μένα να πάτε να τη δείτε. Αν είστε DC fans και βλέπατε το παιδικό μικροί θα είναι μια στιγμή συγκίνησης. Οι υπόλοιποι θα δείτε ξύλο και μπέρτες. Μην ξεχάσετε να μείνετε στο τέλος της ταινίας γιατί ακολουθούν 2 έξτρα σκηνές.

Τάσος Δαγκλής

Είμαι ο Τάσος Δαγκλής ο Νεώτερος. Μου αρέσουν οι ταινίες που λένε ωραίες ιστορίες και οι σειρές που δεν κουράζουν. Γράφω γιατί μου αρέσει να μοιράζομαι τις απόψεις μου και να μαθαίνω διαφορετικές. Μέσα σε κάθε ταινία υπάρχει ένας νέος κόσμος, ένα νέο σύμπαν έτοιμο να συναρπάσει

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following