to top

Έξι μονόλογοι, που πρέπει να δεις

Έξι μονόλογοι, που πρέπει να δεις

Ο μονόλογος είναι ένα δύσκολο είδος θεάτρου! Χρειάζεται ένα καλό κείμενο, μια ιδιαίτερη σκηνοθεσία και έναν ηθοποιό, που καλείται να πει μια ιστορία, Η επιτυχία; Αν καταφέρει να την έχει κάνει δική του.. 

Εμείς επιλέξαμε 6 μονολόγους και σας προτείνουμε, να μην τους χάσετε..

 

 

M U T E στο θέατρο του Νέου Κόσμου

Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης… Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάποιος τολμά να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του και να δείξει τι πραγματικά υπάρχει μέσα σε αυτό.

MUTE. 1998 Θεσσαλονίκη. Μπλε βαμμένο δωμάτιο. Συγκάτοικος με τρεις αγνώστους. Ένα cd player. Ενα mini disk. Κανένα κινητό τηλέφωνο. Μουσική με ακουστικά στ’ αυτιά. Το αριστερό δεν δουλεύει. Μονοφωνικό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια ακρόασης τζαζ κομματιού γεννήθηκε ο Μαέστρος. Και άλλοι ήρωες που παρέα με τον εφευρέτη τους δεν τραγουδήσανε ποτέ. Ούτε στη χαρά, ούτε στον πόνο. Λαχτάρα για μουσική, φόβος για τραγούδι όμως. Οι ήρωες αυτοί βγήκανε να δουλέψουν βαθιά στη νύχτα. Για να φάει ψωμί ο εφευρέτης. Με σοφία η Σοφία θα τα βγάλει όλα αυτά στο φως. Που θα το σχεδιάσει η άλλη Σοφία. Και με τα φώτα της Φωτεινής θα γεννηθούν κι άλλα, που θα τα πάρει ο ήλιος της Ηλιάνας και θα τα απογειώσει για να πετάξουν όλοι μαζί πάνω στης Μαγδαληνής το σκηνικό. Τα λόγια είναι περιττά.

Ερμηνεύει: Γ. Χρυσοστόμου.

 

Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή)
Αντισθένους 7 & Θαρύπου,Νέος Κόσμος
Τηλ : 2109212900

Παραστάσεις : Παρ., Κυρ. 9.15 μ.μ., Σάβ., Τετ. 6.30 μ.μ.



Η πόρνη από πάνω στο θέατρο Coronet

Η Ερατώ – η νοικοκυρά από κάτω – μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα, ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε, η ζωή της αλλάζει με ένα μαγικό τρόπο.

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα, για να οδηγήσει σε ένα τέλος ΕΚΠΛΗΞΗ!

Ερμηνεύει: Κ. Διδασκάλου.

 

CORONET THEATER
Φρύνης 11, Παγκράτι, 11634 Αθήνα
Τηλέφωνα: 210 7012123 – 210 7012511

Παραστάσεις: Δευτέρα 20:00, Τρίτη 21:00



Ροουζ στο γυάλινο Μουσικό θέατρο

Με το συγκλονιστικό έργο Ρόουζ, του Μάρτιν Σέρμαν, επιστρέφει στη σκηνή, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε με υποδυόμενη τη Φιλιώ Χαιδεμένου, στην ομώνυμη παράσταση πριν από δύο χρόνια.

Στο Ρόουζ υποδύεται μια 80χρονη γυναίκα εβραϊκής καταγωγής η οποία με αφορμή την αγρυπνία ενός νεκρού κοριτσιού ξεδιπλώνει το παρελθόν της.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Ουκρανία, το πέρασμα στην Πολωνία λίγο πριν τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, την ηχώ του Ολοκαυτώματος, τη φυγή στην Αμερική και την καινούργια ζωή που διαπερνά δεκαετίες και κοινωνικές αλλαγές.

Το έργο «Ρόουζ» έγραψε το 1999 ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Mάρτιν Σέρμαν. Πρόκειται για τον συγγραφέα του επιτυχημένου «Bent» ο οποίος έχει γράψει αρκετά ακόμα πετυχημένα έργα και κινηματογραφικά σενάρια.

Πρώτη διδάξασα του ρόλου ήταν η ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη το 1999, κερδίζοντας υποψηφιότητα για το θεατρικό βραβείο Olivier για την υπέροχη ερμηνεία της. Στην Ελλάδα το έργο έγινε γνωστό από το ανέβασμα της Αντιγόνης Βαλάκου , ενώ αργότερα τον ρόλο ενσάρκωσε και η Ζωή Λάσκαρη.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νίκος Καραγέωργος και ανεβαίνει από τις 8 Νοεμβρίου και για 40 παραστάσεις στην σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, που εγκαινιάζει με αυτή την παράσταση την θεατρική του παρουσία.

στο ρόλο της Ρόουζ η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ

 

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Κεντρική Σκηνή
Λεωφ. Συγγρού 143,Νέα Σμύρνη
Τηλ.: 2109315600

Παραστάσεις: Δευτέρα 20:00, Τρίτη – Πέμπτη: 21:00



Υπέροχο μου, διαζύγιο στο από Μηχανής θέατρο

Στο Από Μηχανής θέατρο, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00, η Φαίδρα Δρούκα θα σας δίνει όλες τις απαντήσεις του κουίζ, ερμηνεύοντας την Άντζελα Κέννεντι Λίπσκυ στο έργο της Geraldine Aron «ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥ, ΔΙΑΖΥΓΙΟ».

Η Ιρλανδή συγγραφέας, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μάς παροτρύνει να ζήσουμε μαζί με την χωρισμένη Άντζελα, όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της,…στο αναπάντεχο διαζύγιο! Μιας γυναίκας έξυπνης μεν αλλά και παιδιάστικα αφελής -λόγω συζυγικών υποχωρήσεων- τρυφερής, δοτικής αλλά και συνάμα φοβισμένης, επίσης λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, χαρούμενης και ταυτόχρονα θλιμμένης.

Μια από τις γυναίκες που συναντάμε κάθε μέρα.Ίσως μια γυναίκα σαν όλες εμάς.

Ερμηνέυει η Φαίδρα Δρούκα

 

Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13,Μεταξουργείο
Τηλ.: 2105232097

Παραστάσεις: Σαββατο και Κυριακή: 18:00



H Γυναίκα της Πάτρας στο θέατρο Πόλη

Η συγκλονιστική παράσταση που τάραξε τα νερά του θεατρικού κόσμου, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού από τους θεατές και απέσπασε διθυριαμβικές κριτικές, επιστρέφει δέκα χρόνια μετά στο Θέατρο «Πόλη» στις 25 Δεκεμβρίου.

Η Ελένη Κοκκίδου σ΄ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας «μετουσιώνεται» σε Πανωραία, ερμηνεύοντας μοναδικά τον σπαρακτικό μονόλογο της «Γυναίκας της Πάτρας» του Γιώργου Χρονά, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και εσωτερικές δονήσεις. Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις, από τη λύπη στη χαρά, από τα δάκρυα στο γέλιο, από τον πόνο στην οργή, από την ένταση στη σιωπή, ισορροπούν αρμονικά δημιουργώντας μια εκρηκτική παράσταση.

Πρόκειται για ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του ΄80. Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει,χορεύει,κλαίει γελάει, θυμώνει, προκαλεί…

Ένας καταρράκτης λέξεων, ήχων, εκφράσεων και πόνου. Ο χειμαρρώδης λόγος της Πανωραίας γίνεται ποίηση. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι αυτή της λαϊκής ψυχής που απελευθερώνεται. Η ζωή της ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Μια ζωή ακραία, σκληρή, επικίνδυνη, αλλά με πάθος και ορμή. Η ηρωίδα με τρόπο μοναδικά αυθεντικό, με αμεσότητα και πηγαία λαϊκότητα αφηγείται τη ζωή της με συνταρακτική τραγικότητα, αλλά και κωμικές εξάρσεις. Γεύεται τη ζωή ολόκληρη, την εξαντλεί με όλη της την ύπαρξη, χωρίς κανόνες και περιορισμούς, χωρίς μιζέρια.

Ερμηνεία: Ελένη Κοκκίδου

 

Θέατρο Πόλη
Φώκαιας 4, Αθήνα 

Παραστάσεις: Τετ – Πεμ – Σαβ: 20:00, Παρ: 22:00, Κυριακή: 19:00.



Η Ψιλικατζού στον Πολυχώρο VAULT

Μετά από 100 παραστάσεις την περασμένη σεζόν και λόγω της μεγάλης αποδοχής από κοινό και κριτικούς «Η Ψιλικατζού», βασισμένη στο αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο, συνεχίζει την πετυχημένη πορεία της στον Πολυχώρο VAULT, από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου έως την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, κάθε Κυριακή στις 21:15 και Δευτέρα στις 19:00.

Μια Ψιλικατζού (Ελένη Ουζουνίδου) που με τη βοήθεια της αδερφής της (Άννα Ψαρρά) θα μας αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Η Ελένη Ουζουνίδου, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η Ψιλικατζού» πήρε το 3ο βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun και το βραβείο «Άννα Καλουτά» στα Κορφιάτικα θεατρικά βραβεία 2018-2019 από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης.

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

 

VAULT Μελενίκου 26
Βοτανικός, 2130356472

Κάθε Κυριακή στις 21:15 και Δευτέρα στις 19:00

Urban Life

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found