to top

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ

«Ταξίδι με το Καράβι των Χριστουγέννων»
Φέτος τις γιορτές  στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Ταξιδεύουμε με το Καράβι των Χριστουγέννων! Ξέρω έχετε να πάτε από το σχολείο αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε. Πάρτε το παιδάκι σας το ανήψι σας το βαφτηστήρι σας το παιδάκι του γείτονα στην ανάγκη και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μ’ ένα μικρό καράβι σε έναν μακρινό τόπο. Η Δάφνη, η ηρωίδα του παραμυθιού με  τη βοήθεια ενός ιππόκαμπου ξεπερνάει  θαλασσινά εμπόδια και φτάνει λίγο πριν από το στολισμό του γιορτινού καραβιού για να οργανώσει μαζί με τους φίλους της, τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.΄Ολα τα παιδιά-θεατές,  συμμετέχουν στο θεατρικό «ζύμωμα» μιας μεγάλης βασιλόπιτας
και διασκεδάζουν με ένα αυτοσχέδιο θαλασσινό καρουσέλ. Μεγάλο και πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα λοιπόν στο μουσείο Γουλανδρή και δύο cafe να ξαποστάσετε αν χρειαστεί.

Διάρκεια 19 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου ώρες 10:00-16:00
Γενική είσοδος: 8 ευρώ για ενήλικες και παιδιά από 2 ετών
Οικογένειες με 2 παιδιά :28 ευρώ
Οικογένειες με 3 παιδιά: 34 ευρώ
Δωρεάν: παιδιά έως 2 ετών, εθελοντές του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ΑΜΕΑ
Έκπτωση 50%: πολύτεκνες οικογένειες, ΦΙΛΟΙ ΜΓΦΙ, μέλη ICOM, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, φοιτητές,
εκπαιδευτικοί, ξεναγοί, δημοσιογράφοι.


to-ergastirio-tou-arxitektona-sto-mouseio-mpenaki

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση είδα γυρνώντας από το pilates (..ναι παλεύω και με αυτό) στο μουσείο Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς. ‘’Το εργαστήριο του αρχιτέκτωνα’’ μία έκθεση που γίνετε για πρώτη φόρα στη χώρα μας και μας βάζει στον μικρόκοσμο τους γνωρίζοντας μας τα εργαλεία της δουλειάς τους. Πολύτιμες κασετίνες οργάνων από ξύλο και βελούδο, που περιέχουν διαβήτες, διαστημόμετρα και γραμμοσύρτες, με λαβές από ελεφαντόδοντο και έβενο, κλιμακόμετρα από ελεφαντόδοντο και ξύλο βελανιδιάς. Μικρά και μεγάλα όργανα σχεδιάσεως, κομψοτεχνήματα εξαιρετικής ποιότητα, πολυτελή και ποιοτικά εργαλεία κατασκευασμένα από τεχνίτες με μεράκι. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ. 210 3453111.
Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: Κλειστά.
Διάρκεια 26/11/2015 – 10/01/2016.
Εισιτήρια € 4, € 2

 

irakleidwn

‘’Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων’’ στο Μουσείο Ηρακλειδών στο παράρτημά του στον πεζόδρομο της Απ. Παύλου, στο Θησείο.  Παρουσιάζονται λειτουργικά ομοιώματα μερικών από τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, από το «ρομπότ- υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων. Κάτι τέτοιες εκθέσεις με κάνουν και νοιώθω περήφανη ελληνοπούλα για το πόσο έξυπνοι και δημιουργικοί ήταν οι αρχαίοι ελληνες και μου μπαινουν ιδέες για το τι θα μπορούσα και εγώ στο μέλλον να κάνω.

Παράρτημα Μουσείου Ηρακλειδών, Απ. Παύλου 37, 11851 Θησείο (Στάση ΗΣΑΠ Θησείο).
Καθημερινά και Σαββατοκύριακο 10:00-18:00, Πέμπτη 10:00-20:00
Γενική είσοδος: 4 ευρώ.

 

ianos

’Ο Παραμυθένιος Κόσμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν’’ στην IANOS Αίθουσα Τέχνης. Μία μεγάλη ομαδική έκθεση αφιερωμένηστον πολύ ξεχωριστό και αγαπημένο μου παραμυθά με έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών που τους ζητήθηκε να εικονογραφήσουν σκηνές από τις αγαπημένες τους ιστορίες. Αν λοιπόν βρεθείτε στο κεντρο περάστε και πάρτε μια ιδιαίτερη γεύση παραμυθένιων χριστουγέννων.

Διάρκεια: 9.12.2015 – 17.1.2016
IANOS Αίθουσα Τέχνης Αθήνα: Σταδίου 24
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Παρ: 9:00 – 21:00, Σαβ: 9:00-20:00

 

zaxaratosjazzmoments-house
Στο ‘’The Athens House of Photography’’ παρουσιάζετε η έκθεση φωτογραφίας και το φωτογραφικό λεύκωμα του Ανδρέα Ζαχαράτου, με τίτλο ˝JAZZ MOMENTS˝. Ομορφες φιγούρες μουσικών της jazz ελλήνων και ξένων αποτυπώνονται δυναμικά μ ένα φωτογραφικό κλικ αιχμαλωτίζοντας έτσι το δυναμισμο της jazz μουσικής.
The Athens House of Photography Ζηρίνη 23, Κηφισιά
Διάρκεια έκθεσης 5-27 Δεκεμβρίου 2015
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 – 21:00 Τετάρτη, Σάββατο:10:00 – 15:00

Αθανασία Πορτοκάλη

Από μικρή παλεύω με την τέχνη και η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο τη δύσκολη. Εγώ όμως εκεί επιμένω να γίνουμε κολλητές. Δεν πιστεύω ότι η τέχνη είναι μόνο για τους πολύ μορφωμένους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα μουσεία και τις εκθέσεις.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following