to top

Είδαμε την παράσταση “Κάθε Τρίτη με τον Μόρι” στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Είδαμε την παράσταση "Κάθε Τρίτη με τον Μόρι" στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Η πρώτη εικόνα που έχω από τον Γρηγόρη Βαλτινό, είναι από μια τηλεοπτική σειρά στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης! Σοβαρός, όμορφος, να κρατάει τον ρόλο του αφηγητή, σε μια σειρά που παρουσίαζε πραγματικά εγκλήματα, που έχουν γίνει στο παρελθόν. Ανατομία ενός εγκλήματος λεγόταν – οι νεότεροι ας το ψάξουν, αξίζει!

Με τον καιρό τον παρακολουθούσα σε τηλεοπτικές σειρές αλλά δεν έτυχε ποτέ στο θέατρο! Πίστευα ότι το είδος θεάτρου που κάνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, μου πέφτει βαρύ και λίγο διαφορετικό από αυτό που παρακολουθούσα (τι παρακολουθούσα τελικά; ) και έτσι, δεν έτυχε να τον δω από κοντά!

Πριν λίγες μέρες, η φίλη μου Μαρκέλλα μου πρότεινε να δω το καινούργιο θεατρικό του Γρηγόρη Βαλτινού, κάθε Τρίτη με τον Μόρι, στο θέατρο  Ιλισσια Βολανάκης! Δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά! Πέμπτη βράδυ, παρέα με καλό φίλο και φτάσαμε. Μικρό θέατρο! Μικρή σκηνή! Ξεκινάει!

 

Λίγα λόγια για την ιστορία.  

Το έργο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz,  που μπόρεσε να ταρακουνήσει τον μαθητή του Mitch Albom και να δει τη ζωή διαφορετικά, μια περίοδο που η δική του ζωή…. (no spoiler)

Το έργο μιλάει για το δώρο της ζωής, την αγάπη, την φιλία αλλά και για το πως πρέπει να δούμε τη ζωή μας αλλά και που, την έχουμε χάσει τα τελευταία χρόνια. Κρατάω μια φράση: 

Δεν είναι μόνο οι άλλοι που πρέπει να συγχωρούμε. Πρέπει να συγχωρούμε και τον εαυτό μας. Για όλα εκείνα που δεν κάναμε…

 

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, αν και νεότερος ηθοποιός, ξεχωρίζει και καταφέρνει να περάσει το στίγμα του, χωρίς να χάνεται δίπλα στον χειμαρρώδη Γρηγόρη Βαλτινό, που καταφέρνει να αποτυπώσει τον χαρακτήρα και την κατάσταση που περνάει ο καθηγητής, χωρίς προσπάθεια. Είναι ο ίδιος ο Μόρι πάνω στη σκηνή και αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι και βλέπεις τη ζωή, τη δική σου ζωή.

 

Μου έκανε εντύπωση ο Γρηγόρης Βαλτινός, που μετά την τεράστια περσινή του επιτυχία με τον Ζορμπά – του Νίκου Καζαντζάκη – και τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις, κατεβαίνει στη μικρή σκηνή του θεάτρου Ιλίσια – ακομπλεξάριστα, σαν να μην έπαιξε πέρυσι τον Ζορμπά, σαν μην έσπασε τα ταμεία όπου και αν παίχτηκε, να μας παρουσιάσει το “κάθε Τρίτη με τον Μόρι”, γιατί αυτό ήθελε.

Μπορεί το σχόλιο μου – ποτέ κριτική – για την παράσταση, να μην περιέχει βαρύγδουπες προτάσεις, με λέξεις δίχως νόημα και ορολογίες που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουμε, αλλά την αλήθεια μου, ότι η συγκεκριμένη παράσταση είναι από τις καλύτερες που θα δείτε και σίγουρα, κάτι θα αλλάξει και σε εσάς.

 

• Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γρηγόρη Βαλτινό, γιατί κατάφερα να ξαναδώ μέσα από εκείνον, έναν δικό μου άνθρωπο που έφυγε πρόσφατα.. Ευχαριστώ..

 

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι
Κοινωνικό των Τζέφρι Χάτσερ, Μιτς Άλμπομ
Διαρκεια : 120 ‘

Ερμηνεύουν: Γρ. Βαλτινός, Γ. Σαρακατσάνης.
Σκηνοθ.:Ν. Χανιωτάκης
Σκην.: Γ. Μουρίκης.
Κοστ.: Γ. Σεγρεδάκης.

 

Ιλίσια-Βολανάκης
Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια
Τηλ.: 2107223010

 

 

 

 

 

 

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found