to top

“As one”

Πήγαμε δοκιμάσαμε είδαμε νοιώσαμε και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την εμπειρία μας μαζί σας. Δε θα σας πω αν μας άρεσε ή όχι αυτό είναι υποκειμενικό θα σας πω όμως με σιγουριά ότι μας έκανε να νοιώσουμε πολλά πράγματα. Μας έδωσε τροφή για σκέψη για συζητήσεις. Θα μοιραστώ μαζί σας περισσότερο τι νοιώσαμε και όχι τόσο τη διαδικασία για να μη χάσει τη μαγεία της.

NEON-MAI-AS-ONE-6[1]

Μέθοδος Abramomović:
Αρχικά λοιπόν έπρεπε να κάνουμε κάποιες ασκήσεις χαλάρωσης που μας έδειξαν οι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί άνθρωπο του χώρου. (Κορίτσια συμβουλές στιλιστικές: φοράμε άνετα ρούχα, όχι τακούνια γιατί έχει παντού ξύλινα πατώματα και ελάχιστο μακιγιάζ όταν πάτε θα καταλάβετε γιατί)

SlowMotion[1]

Μετά τις ασκήσεις μας έδωσαν ακουστικά που σε απομονώνουν από τον ήχο. Εκεί ομολογώ άρχισα να νοιώθω λίγο σαν πρόβατο που δεν είχα δικιά μου πρωτοβουλία. Ήρθαν τα παιδιά του χώρου μας έπιασαν το χέρι με πολύ γλυκό τρόπο και μας τοποθέτησαν στο χώρο. Άρχισα να αγχώνομαι γιατί με χώρισαν από την παρέα μου αλλά όσο πέρναγε η ώρα ηρέμησα πολύ σε σημείο που έχασα την αίσθηση του χρόνου τόλμησα έκανα πράγματα εκτίμησα λίγο περισσότερο την όραση την όσφρηση και την αφή μου ανάλογα τι έκανα κάθε φορά. Πολύ χαρακτηριστικό είναι αυτό που μου είπε ο φίλος μου ότι κάποια στιγμή κατάλαβε την παρουσία μου κοντά του από τη μυρωδιά μου και ένιωσε ασφάλεια. Είδα ανθρώπους όλων των ηλικιών και σε όλα τα στυλ και αυτό μου άρεσε.
Αυτό λοιπόν μας πρόσφερε εμάς η Μέθοδος το ότι νοιώσαμε πράγματα όπως άγχος τόλμη ασφάλεια ηρεμία και πολλά αλλά. Βγαίνοντας από το χώρο έδωσα τα ακουστικά σχεδόν μετά από δύο ώρες χωρίς να το καταλάβω και άκουγα διαφορετικά πρόσεξα λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ότι έτριζε το πάτωμα ή τον αέρα που φύσαγε. Ξέχασα να αναφέρω ότι καθ’ όλη τη διάρκεια δεν έχετε μαζί σας τα πράγματα σας το κινητό σας ή ρολόι.

Πριν ή μετά από τη μέθοδο έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε όπως οι ίδιοι το αποκαλούν 27 performance από 29 καλλιτέχνες.
Σας το προτείνουμε είναι κάτι ιδιαίτερο είναι δωρεάν μπορείτε να πάτε όσες φορές θέλετε και αξίζει να το δοκιμάσετε.

asone-artists[1]

10/03/2016 – 24/04/2016
Μουσείο Μπενάκη / Κτήριο Πειραιώς
Είσοδος ελεύθερη

http://neon.org.gr/gr/
http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=202010001&sid=1911

1455308094013[1]

Αθανασία Πορτοκάλη

Από μικρή παλεύω με την τέχνη και η αλήθεια είναι ότι μου κάνει λίγο τη δύσκολη. Εγώ όμως εκεί επιμένω να γίνουμε κολλητές. Δεν πιστεύω ότι η τέχνη είναι μόνο για τους πολύ μορφωμένους. Ήρθε λοιπόν η ώρα να απενοχοποιήσουμε τα μουσεία και τις εκθέσεις.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following