to top

Γιώργος Πυρπασόπουλος – “Κωμωδία ή δράμα; Νομίζω για τον ηθοποιό είναι το ίδιο. Και στα δύο πρέπει να υποφέρεις..”

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, έχει παίξει στον κινηματογράφο (με περίσσια επιτυχία) και έχει αγαπηθεί πολύ κι από την τηλεόραση μιας κι έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες σειρές. Άνα φάσεις «χάνεται» λίγο μα γυρνά πάντα , κάνοντας την εμφάνιση του σε κάτι που πραγματικά πιστεύει και αγαπά. Είναι ένας άνθρωπος με όραμα και αξίες και το πρεσβεύει με όποιο κόστος. Αρκεί ο ίδιος να νιώθει γεμάτος και ουσιαστικός.

 

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να ζήσεις πάλι ένα γύρισμα από μια σειρά που είχες παίξει, ποιά θα διάλεγες;
Είναι πολλές οι ωραίες στιγμές από τα γυρίσματα και όλες ξεχωριστές και μοναδικές. Δεν νοσταλγώ το παρελθόν. Οι στιγμές αυτές ανήκουν εκεί.

Η Αγγλία και το δημοψήφισμα της για τον αν θα μείνουν ή θα εγκαταλείψουν την ΕΕ τι συναίσθημα σου προκαλεί; Πιστεύεις πως η γενιά μας τα «έχει δει όλα» ή μας περιμένουν κι άλλα σε κάποια γωνία;
Νομίζω ότι έχουμε να δούμε πολλά αναπόφευκτα  ιστορικά γεγονότα να συμβαίνουν ακόμα, απόρροια της κοινωνικής μας εξέλιξης, έως ότου φτάσουμε να συγκεντρωθούμε σε ανθρώπινες αξίες που θα προσδιορίσουν το ανθρώπινο γένος σε μια περαιτέρω εξέλιξη και δημιουργία ή στην καταστροφή του.

Με την κρίση, θεωρείς πως ο κόσμος στράφηκε προς το δρόμο της δημιουργίας και της εσωτερικής αναζήτησης σχετικά με παλιά που όλο ήταν πιο εύκολα και φανταχτερά; Πόσο δύσκολο λόγω κρίσης να στηθεί και να ανέβει μια παράσταση;
Θέλω να πιστεύω ότι οι δυσκολίες μας συγκεντρώνουν περισσότερο στο να είμαστε ουσιαστικά  δημιουργικοί από οτι παλαιότερα. Προσωπικά πιστεύω ότι αν αυτό δεν έχει μια προέκταση προς το συνολικό συμφέρον τουλάχιστον σε αυτή τη χώρα είμαστε καταδικασμένοι να υποφέρουμε. Ευτυχώς το θέατρο μπορεί να συμβεί ουσιαστικά με πολύ λίγα και απλά πράγματα σε ότι αφορά την τέχνη του. Ως μέσο βιοπορισμού ήταν και θα είναι δύσκολο στο μεγαλύτερο κομμάτι του.

 

 

«Πιστεύω ότι η ΕΕ έχει χάσει το όραμα και την έμπνευση της και έχει καταντήσει μια κλίκα βολεμένων γραφειοκρατών.»

 

 

Το πρώτο πράγμα που αγαπάς στη δουλειά σου είναι…
Η επικοινωνία με όλα τα μέρη που αποτελούν τον σύμπαν της.

Ο ανταγωνισμός στη δουλειά σας πότε σταματά να γίνεται παραγωγικός και χρήσιμος;
Όταν δεν είναι υγιείς και αντί για τον καλύτερο σου εαυτό βγάζεις τον χειρότερο όπως στα περισσότερα συλλογικά επαγγέλματα δεν είναι καθόλου παραγωγικός και καθόλου χρήσιμος. Σε αντίθετη περίπτωση το τοπίο ανθίζει. Αν αντιληφθούμε την διαφορετικότητα μας, ο μεταξύ μας ανταγωνισμός μόνο ωφέλιμος μπορεί να είναι.

Υπάρχει στήριξη από άλλους ηθοποιούς κυρίως πιο παλιούς στα νέα παιδιά;
Αυτό είναι προσωπικό στοιχείο του χαρακτήρα του καθενός αν θα βοηθήσει ή όχι. Το βρίσκω πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο να βοηθάς και έχω βοηθηθεί αλλά και έχω βοηθήσει.

 

Ήξερες ότι…
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Έχει βραβευτεί δυο φορές με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σε ταινία.
→Στην ταινία «4ever» υπήρξε παραγωγός, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής.
→Έχει δώσει την φωνή του σε πολλές μεταγλωτίσεις παιδικών ταινιών.
Είναι μέγας φαν του surf, του snowboard και της αναρρίχησης.

 

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τον θεατή να ενστερνιστεί τον ρόλο και αυτό που έχει να του δώσει; Τι κάνει ένα ηθοποιό  επιτυχημένο, μεταδοτικό και άμεσο;
Είναι αρκετά δύσκολο αν δεν γνωρίζεις ποίος είσαι εσύ και ποίος ο χαρακτήρας που υποδύεσαι. Μπορώ να πω τι κάνει έναν ηθοποιό ευτυχισμένο. Όταν χαίρεται με αυτό που κάνει όχι μόνο αυτός αλλά και οι γύρω του και όταν αμείβεται αξιοπρεπώς. Το επιτυχημένος για τον ίδιο ερμηνεύεται προσωπικά για τον καθένα. Το επιτυχημένος για τους άλλους όταν χαίρει την αποδοχή τον σεβασμό και την εκτίμηση τους. Η αμεσότητα και η μεταδοτικότητα πιστεύω ότι είναι χάρισμα.

Ένας ρόλος που αγαπώ και θέλω να παίξω είναι…
Άμλετ που ταιριάζει και στην εποχή μας.

Καλοκαίρι για εμένα είναι…
Φέτος περιοδεία με Αριστοφάνη.
Γενικότερα το ευχάριστο ξόδεμα του χρόνου δίπλα στο κύμα.

Στις χαρούμενες μου μέρες…
Το μέλλον φαντάζει συναρπαστικό.

Και στις πιο απαισιόδοξες…
Το χάος.

H τελευταία ανέμελη μέρα μου που θυμάμαι ήταν..
Πριν δυο εβδομάδες στην Βουλιαγμένη πάνω σε μια σανίδα του σέρφ.

Κωμωδία ή δράμα;
Νομίζω για τον ηθοποιό είναι το ίδιο. Και στα δύο πρέπει να υποφέρεις.

Aφοσίωση, ταλέντο, σκληρή δουλειά. Βάλε τα με την δική σου σειρά προτεραιότητας.
Στην σειρά που τα έχεις βάλει, με το ταλέντο στη θέση 3.

PYRPASOPOULOS001

Το καλοκαίρι θα σε βρεί στην παράσταση «ο Αριστοφάνης στον Άδη» ή «Αριστοφανειάδα». Μίλησε μας για την ομάδα και το θεατρικό.
Είναι μια συνεύρεση της ομάδας “Ιδέα “που αποτελείτε από τον Κώστα Γάκη τον Κωσταντίνο Μπιμπή και την Αθηνά Μουστάκα. Σε ένα έργο που έχουν γράψει τα παιδιά με την συνεργασία του Δημήτρη Ζουγκού. Το ευτυχές κάστ απαρτίζουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Θάνος Τοκάκης και Γιάννης Δρακόπουλος με μουσικό επι σκηνής τον Στέφανο Τορτόπογλου. Όταν ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα ενός καινούργιου του έργου θα μεταφερθεί στον Άδη όπου θα κριθεί το συνολικό του έργο και η πιθανότητα επιστροφής του στην ζωή προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο του.

Είσαι άνθρωπος που αγχώνεται, έχει ανάγκη από προγραμματισμό και πλάνο;
Και ναι και όχι. Εξαρτάται την περίσταση.

Μια φράση από ένα βιβλίο που σε έχει στοιχειώσει.
Και μου δίνει κουράγιο επίσης “Οικοδομώ την άβυσσο” Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη.

Διαβάστε ακόμα περισσότερε συνεντεύξεις εδώ!

 

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found