to top

Βασίλης Καλλίδης – Ο Έλληνας έχει μάθει να τρώει τα καλύτερα από τη μαμά του

Βασίλης Καλλίδης

Μεγαλωμένος στην όμορφη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Από μικρός, o Βασίλης Καλλίδης, έχει να θυμάται ταξίδια με τον πατέρα του και ένα σπίτι πάντα γεμάτο από φίλους & γνωστούς γύρω από μεγάλα τραπεζώματα!! Έχει τελειώσει την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και αν και απόφοιτος με επαίνους, είχε μεγαλύτερη ανάγκη τα ταξίδια, πάρα να κλειστεί σε μια κουζίνα.. Τον γνωρίσαμε πάρα πολύ καλά μέσα από τις υπέροχες εκπομπές μαγειρικής, που με τον δικό του τρόπο τις έκανε πιο ιδιαίτερες – πάντα είχαν το κάτι άλλο, πέρα από μια συνταγή!! Λάτρης της Αθήνας, του καλού φαγητού και τον τραπεζωμάτων με φίλους σπίτι του!! Μεγάλη του αδυναμία η αδερφή του.

 

Tηλεόραση! Αναγκαίο κακό ή ανάγκη για επικοινωνία αλλά και προβολή;
Κατευθείαν θα σου πω επικοινωνία και προβολή αλλά λατρεύω την τηλεόραση και μου αρέσει πάρα πολύ η ενασχόληση με αυτήν.  Δε σου κρύβω όμως, ότι τα τελευταία 8 χρόνια που ασχολούμαι με την αυτήν, είναι τα πιο ενδιαφέροντα επαγγελματικά χρόνια της ζωής μου.

 

Εκπομπές μαγειρικής,  είτε σε μεσημεριανά / πρωινά μαγκαζίνο, είτε από μόνες τους! Υπάρχει λόγος ή απλά είναι ένας τρόπος να γεμίζουν τα κανάλια ώρες;
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το τι κάνουν τα κανάλια αλλά με ενδιαφέρει ότι ως τηλεθεατής, έχω επιλογή να δω πολλές εκπομπές μαγειρικής.

 

Ο Έλληνας ξέρει να φάει; ή πάντα θα χει το φαί της μαμάς σαν το καλύτερο;
Ακριβώς επειδή ξέρει να φάει τα καλύτερα από τη μαμά του, έχει μάθει να τρώει σωστά και όχι burger και Φουά γκρα με κυδώνια.

 

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει κανείς ένα μαγαζί την περίοδο που περνάμε;
Εξαιρετικά δύσκολο! Είναι σχεδόν αυτοκτονικό και το ακριβότερο χόμπι, συν ότι αντιμετωπίζεσαι από την πολιτεία σαν έμπορος λευκής σαρκός ή διακινητής ναρκωτικών.

 

Τα τελευταία χρόνια νέοι μάγειροι, “βαφτίζονται” chef χωρίς μια ουσιαστική προϋπηρεσία απλά επειδή προβλήθηκαν μέσα από μια εκπομπή, έναν διαγωνισμό! Πόσο όλο αυτό χαλάει την εικόνα και την αξία ενός πραγματικού chef;
Η απάντηση μου έχει δυο σκέλη:

  1. Είναι σαν να κατατάσσεσαι στο στρατό και την 2η μέρα να σου δίνουν τον βαθμό του αρχιστράτηγου….
  2. Δεν θα σου απαντούσα ποτέ την αλήθεια, γιατί δεν θέλω να γίνω κακός..

 

Ποια είναι η γνήσια ελληνική κουζίνα;
Αυτή που μαγειρεύει η μαμά μας και όχι αυτή που τρώμε στα εστιατόρια.

 

Αγαπημένη κουζίνα έχεις πει είναι η Ιαπωνική! Θα σκεφτόσουν να ανοίξεις ένα τέτοιο εστιατόριο;
Όχι δεν θα το σκεφτόμουν!!  Αγαπημένη μου κουζίνα πάντα θα είναι η Ελληνική αλλά λατρεύω την Ιαπωνική και την Ταυλανδέζικη.

 

Νέος, επιτυχημένος, με αποδοχή του κόσμου.. Μπορείς να πεις ότι τώρα μπορείς να χαλαρώσεις ή όλο αυτό σου δίνει μια “υποχρέωση” για ακόμα καλύτερα πράγματα;
Δεν νομίζω! Η βόλτα με το roller coaster, τώρα αρχίζει

 

Έχεις σκεφτεί να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις λόγω των καταστάσεων που ζούμε;
Κάθε μέρα! Αλλά δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω μακριά από την Αθήνα ούτε μια εβδομάδα. Λατρεύω την Αθήνα..

 

Αγαπημένο σημείο στην Αθήνα! αγαπημένη διαδρομή!
Λατρεύω όλη την Αθήνα  αλλά  η θέα από τους αγίους Ισιδώρους στο πλάι του Λυκαβηττού είναι ανυπέρβλητη…

 

kallidis[1]

Τα βιβλια του κυκλοφορουν απο τις εκδοσεις Πατάκη

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following