to top

Συνέντευξη με την ηθοποιό Θάλεια Ματίκα

Συνέντευξη με την ηθοποιό Θάλεια Ματίκα

Η Θάλεια Ματίκα είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος, πολύ γλυκιά και προσιτή, παρά την αναγνωρισιμότητα που γνωρίζει. Είχα την χαρά λοιπόν, να την γνωρίσω από κοντά στο καμαρίνι της και να τα πούμε τόσο άνετα και με έναν οικείο τρόπο, που ένιωσα πιο πολύ ότι μιλάω σε μια φίλη μου.

Φέτος μετά από αρκετά χρόνια την παρακολουθούμε στις 8 Λέξεις που προβάλλεται μέσα από τον Σκάι.  Είχαμε μια πολύ όμορφη συζήτηση, όχι μόνο για την δουλειά της, αλλά και για την Θάλεια ως άνθρωπο. Παραδέχτηκε ότι σαν γνήσιο καρκινάκι είναι ευαίσθητη, γκρινιάρα με τους δικούς της ανθρώπους, αλλά και πολύ της οικογένειας. Της αρέσει να έχει ένα πρόγραμμα και δεν είναι αναβλητική.

Ας δούμε τι είπε λοιπόν η Θάλεια Ματίκα, για την δουλειά της, τις γυναικείες φιλίες και την οικογένειά της.

 

 

Ποια ήταν η πρώτη σου δουλειά ως ηθοποιός και πώς φανταζόσουν τότε την πορεία σου στον χώρο αυτόν;
Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο «Ήρθαν οι μέλισσες» του Κώστα Κουτσομύτη για την Ερτ1. Με πήρε μέσω των εξετάσεων της σχολής μου και αυτό που είχα σαν όνειρο, από την αρχή ήταν να κάνω θέατρο. Νομίζω ότι γίνεσαι ηθοποιός για το θέατρο.

 

Πώς αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η απόφαση χάνεται στα βάθη του χρόνου, γιατί εγώ ήθελα να γίνω ηθοποιός από 3 χρονών. Έτσι μου έχουν πει οι γονείς μου, ότι από τότε είχα εκφράσει αυτή την επιθυμία.  Δεν νομίζω ότι ήταν δηλαδή μια συνειδητή απόφαση.  Πέρασα και στο Οικονομικό του Πειραιά, πήγα για λίγο, αλλά είπα ότι εγώ δεν είμαι για εδώ μέσα. Δεν είχα καμία σχέση με αυτά.

 

 

Φέτος πρωταγωνίστησες στο θέατρο, στην παράσταση Beginning με τον Γιάννη Δρακόπουλο και σκηνοθέτη τον άντρα σου, τον Τάσο Ιορδανίδη. Πες μας δύο λόγια.
Είναι ένα έργο σύγχρονο γραμμένο από τον πολύ σπουδαίο Άγγλο συγγραφέα  και είναι μια ρομαντική κομεντί με πάρα πολύ απλή υπόθεση.  Γυναίκα κοντά στα 40 μόνη που αποφασίζει να κάνει οικογένεια και παιδιά. Συναντάει έναν τύπο μετά από ένα πάρτι, που είναι ένας 42χρονος χωρισμένος με παιδί και προσπαθούν αυτοί οι δύο κόσμοι με πολλούς τρόπους να έρθουν κοντά. Το έργο δηλαδή μιλάει για τα προβλήματα του σύγχρονου δυτικού κόσμου και πως οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ουσιαστικές σχέσεις.

 

Στην τηλεόραση είχαμε να σε δούμε καιρό και επέστρεψες φέτος με μια καθημερινή σειρά, τις 8 Λέξεις στον Σκαι. Πώς νιώθεις με αυτή την επιστροφή σου;
Νιώθω πάρα πολύ ωραία! Μου πάει πάρα πολύ ο ρόλος που μου έχει γράψει η Βάνα Δημητρίου. Μου αρέσει πάρα πολύ, έχω μια υπέροχη συνεργασία με τους συντελεστές της σειράς, οπότε νομίζω ότι παρόλο που είχα χρόνια να κάνω τηλεόραση και είχα μια αγωνία για το πώς θα ξαναμπώ, ήρθαν όλα πολύ ομαλά και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.

 

Φιλικές σχέσεις. Τι βιώνεις εσύ σε αυτόν τον τομέα; Υπάρχουν αληθινές φιλίες γενικά, αλλά και στον χώρο που βρίσκεσαι εσύ;
Έχω πάρα πολλές φιλίες από τον χώρο, με ηθοποιούς είμαι εξάλλου όλη την ημέρα. Υπάρχει βέβαια ο ανταγωνισμός, όπως βέβαια σε όλους τους χώρους. Αν επιλέξεις σοφά και σωστά τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και συμπορεύεσαι, κάνεις αληθινές φιλίες. Εγώ έχω κι ένα θέμα με τον ανταγωνισμό, πιστεύω ότι ανταγωνιζόμαστε τον εαυτό μας και κανέναν άλλον. Εσύ πρέπει να γίνεσαι καλύτερος κι όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου.

 

 

 

Γυναικείες φιλίες…
Έχω πολύ αγαπημένες φίλες από μικρή ηλικία και συμπορευόμαστε πολλά χρόνια μαζί. Πιστεύω πολύ στην γυναίκα εγώ. Η γυναίκα είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και όταν της δοθεί στην κοινωνία η ισότιμη θέση που της αξίζει έχει να κάνει πολύ σημαντικά πράγματα.

 

Είσαι γυναίκα, σύντροφος, μητέρα, εργαζόμενη. Πώς τα καταφέρνεις;
Εδώ μπορούν άλλοι άνθρωποι με πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες. Όταν γίνεσαι γονιός σίγουρα μαθαίνεις νέα πράγματα, αλλάζουν οι ρυθμοί σου και η ζωή σου πάρα πολύ. Με τα παιδιά έρχεσαι σε δεύτερη μοίρα εσύ, αλλά αν υπάρχει διάθεση, αγάπη και ο κατάλληλος σύντροφος, όλα γίνονται. Πιστεύω πολύ στην συντροφικότητα, με αυτήν τα πράγματα έρχονται και εξελίσσονται ομαλά.

 

Για τον άντρα της…
Τον Τάσο τον γνώρισα πρώτα σαν φίλο και μετά ήρθαν τα υπόλοιπα. Πιστεύω ότι ήταν καρμικό και θεωρώ ότι είναι λαχείο το να βρεις τον έρωτα της ζωής σου. Πιστεύω ότι αυτό το λαχείο μου έκατσε πάρα πολύ καλά εμένα.

Έυη Μακαβέλου

Θέλω συνεχώς να ανακαλύπτω νέα μέρη, να ταξιδεύω, να απαθανατίζω τις στιγμές και να καλλιεργώ το νου. Προσπαθώ μέσα από τα άρθρα μου να μοιράζομαι τις σκέψεις μου κι όσα περισσότερα μπορώ από τα πράγματα που βλέπω στον κόσμο και στην πόλη που ζούμε, την Αθήνα!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found