to top

Στην εποχή της λεύκανσης

Όλοι μας είτε λίγο είτε πολύ, σε κάποια φάση της ζωής μας θαυμάσαμε ένα όμορφο χαμόγελο και αυτόματα αναρωτηθήκαμε πως εχει δημιουργηθεί. Μέσα από τις εκατοντάδες υπηρεσίες αισθητικής που μπορεί να προσφέρει ένας οδοντίατρος τον 21ο αιώνα, η λεύκανση των δοντιών είναι η πιο συνήθης και ανώδυνη καθώς αποτελεί ίσως και το μοναδικό λόγο που κάποιος θα επισκεφτεί τον οδοντίατρο του χωρίς φόβο και πάθος.

 

→ Τι είναι όμως η λεύκανση και πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μύθο από την πραγματικότητα;
• Η λεύκανση χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση χρωστικών ουσιών από το σμάλτο των δοντιών και την οδοντίνη με τη χρήση λευκαντικών ουσιών όπως το Υπεροξείδιο του υδρογόνου ή του καρβαμιδίου.

 

Το χαμόγελο του Hollywood…στα σκαριά.
Η λεύκανση προϋποθέτει καλές συνθήκες στοματικής υγιεινής. Ο ασθενής πρέπει να είναι ελεύθερος από τερηδόνα, αποστήματα, φλεγμονές κλπ. ώστε η διαδικασία να λάβει χώρα. Ο οδοντίατρος ξεκινάει με πλήρη καθαρισμό όλων των επιφανειών των δοντιών και συνεχίζει με φθορίωση. Στη συνέχεια απομονώνει τους μαλακούς ιστούς (ούλα) με τη χρήση ειδικών υλικών και τέλος αλείφει τα δόντια με τη λευκαντική ουσία η οποία σε συνδυασμό με τη χρήση λέιζερ ή ειδικής λάμπας προσφέρει λευκότερη όψη στα δόντια μας· το λευκαντικό τζελ εισχωρεί μέσα σε αυτά, παράγει οξυγόνο και διασπά τις χρωστικές ουσίες που έχουν αποθηκευτεί, γεγονός που αφήνει τη δομή των δοντιών ανέπαφη χωρίς καμία διάβρωση της αδαμαντίνης.

 

“Λευκαντικές οδοντόκρεμες”
Δεν είναι άτοπο πως για να διατηρήσουμε ένα υγειές χαμόγελο, απαραίτητο είναι το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών. Καθημερινά παρακολουθούμε διαφημίσεις προϊόντων όπως οδοντόκρεμες οι οποίες υπόσχονται λευκότερα δόντια άμεσα και αποτελεσματικά. Τα προϊόντα αυτά, είναι δυνατό να προσφέρουν μια πιο υγιή εικόνα στα δόντια μας αλλά όχι πιο λευκή στο βαθμό και με την έννοια της λεύκανσης. Με τη χρήση προϊόντων που περιέχουν baking soda προσφέρεται απλά μηχανικός καθαρισμός στις επιφάνειες των δοντιών με τη δύναμη της τριβής. Χρησιμοποίησε τα χωρίς υπερβολές για τη διατήρηση της γενικότερης υγείας του στόματός σου.

 

“η ισχύς εν τη ενώσει”
Όντας μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές υπηρεσίες, οι τρόποι πραγματοποίησης της λεύκανσης έχουν ξεπεράσει τα όρια της οδοντιατρικής καρέκλας. Με τη χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων στο σπίτι και σε συνδυασμό με συνεδρίες στον οδοντίατρο ,ο ασθενής πλέον έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τη διαδικασία της λεύκανσης μόνος του καθώς και να συντηρήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για πολύ περισσότερο καιρό.

 

“Μέτρον Άριστον”
Ειναι γενικά αποδεδειγμένο πως η λεύκανση των δοντιών αποτελεί ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για την επίτευξη ενός υγείες και νεανικού χαμόγελου. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της διαδικασίας βασίζεται σε παράγοντες όπως η ποσότητα υλικού που τοποθετείται στα δόντια, η διάρκεια της θεραπείας και φυσικά ο τρόπος που αντιδρούν τα δόντια σε αυτή για κάθε άτομο ξεχωριστά. Όπως και το υπερβολικό βούρτσισμα των δοντιών έτσι και η υπέρμετρη χρήση της λεύκανσης μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνθήκες για τη στοματική μας υγεία. Συνεννοήσου με τον οδοντίατρο σου για τον τρόπο και διάρκεια της θεραπείας που σου ταιριάζει και σύντομα θα είσαι έτοιμος/η να κατακτήσεις τον κόσμο με το λαμπερό χαμόγελο σου.

Χρυσόστομος Καλατζής

Γεννήθηκα πριν από 23 χρόνια στην Αθήνα. Όντας γεννημένος την τελευταία δεκαετία των 90s νιώθω τυχερός που είχα την ευκαιρία να ζήσω τη μετάβαση από τα παιχνίδια της αλάνας, στο Facebook και το instagram. Τα παιδικά μου χρόνια σχετικά ανέμελα. Λάτρευα και λατρεύω τον αθλητισμό και τα ταξίδια. Το μεγάλο πάθος μου είναι η οδοντιατρική επιστήμη, τόσο η πρακτική εξάσκησή της όσο και η έρευνα και μελέτη καινούργιων καινοτομιών.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found