to top

Smile makeover

Καθημερινά χαμογελάμε χωρίς πολλή σκέψη και κόπο· όταν γυρνάμε σπίτι μετά από ένα επιτυχημένο ραντεβού, όταν αναγνωρίζεται η αξία μας στη δουλειά και φυσικά όταν περνάμε με επιτυχία το αλκοτέστ μετά από το Island  Σάββατο βράδυ.

Τον τρόπο για να επιτύχουμε άριστα τον πιο άμεσο και φυσικό τρόπο να μοιραστούμε την ευτυχία μας με τους άλλους μας προσφέρει η σύγχρονη οδοντιατρική μέσω των όψεων πορσελάνης η ρητίνης. 

 

Τι είναι όμως οι οδοντιατρικές όψεις και πως μπορούν αυτές να με  βοηθήσουν να αποκτήσω το χαμόγελο της Megan Fox ή του Tom Cruise;  Οι όψεις, είναι κομμάτια πορσελάνης ή ρητίνης, ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να προσκολλώνται  στην εξωτερική επιφάνεια των μπροστινών δοντιών με αποτέλεσμα αποχρωματισμένα και τραυματισμένα δόντια και δόντια με προβλήματα ορθοδοντικής φύσεως να διορθώνονται εν μια νυκτί ή κυριολεκτικά μιλώντας ύστερα από δυο ή τρεις επισκέψεις στον οδοντίατρο μας.

 

Όψεις πορσελάνης
Οι επονομαζόμενες και έμμεσες, οι όψεις πορσελάνης είναι ανεξάρτητα ειδικά σχεδιασμένα κελύφη τα οποία κατασκευάζονται σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Απαιτούν τουλάχιστον  δυο επισκέψεις στον οδοντίατρο, η “διάρκεια ζωής τους” κυμαίνεται από 10 έως 15 χρόνια και αποτελούν τον πλέον ιδανικό τρόπο για την απόκτηση ενός φυσικού και εντυπωσιακού χαμόγελου.

 

Όψεις ρητίνης
Γνωστές και ως άμεσες, κατασκευάζονται από βιομηχανική ρητίνη και είναι απαραίτητο να γυαλιστούν εξαιρετικά από τον οδοντίατρο ώστε να αποκτήσουν φυσική εμφάνιση. Τοποθετούνται σε ένα και μόνο ραντεβού στον οδοντίατρο και ενώ πολύ πιο προσιτές οικονομικά σε σύγκριση με εκείνες απο πορσελάνη ,λόγω της πορώδους φύσεως της ρητίνης, ο αποχρωματισμός τους και ίσως η πιο συχνή αντικατάσταση τους είναι πραγματικότητα.

 

“Smile makeover”
Όπως είναι γνωστό, ο δρόμος προς τη επιτυχία περνάει μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο του οδοντιάτρου για τον ασθενή όσο και του ασθενούς για την οποιαδήποτε θεραπευτική ή αισθητική διαδικασία. Ο οδοντίατρος αρχικά καθορίζει αν κάποιος είναι υποψήφιος για οδοντιατρικές όψεις σύμφωνα με αποτυπώματα, ακτινογραφίες και άλλα μέσα παρακλινικής και κλινικής εξέτασης. Δευτερευόντως, τα αρχικά μοντέλα  των δοντιών “χτίζονται” σε ειδικό κερί με εξαιρετική ευκρίνεια και αισθητική ώστε να υπολογιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα πόσο και σε ποια σημεία θα χρειαστεί να “πειραχτούν” οι βάσεις (πραγματικά δόντια του ασθενούς) ώστε να είναι επιτυχής η τοποθέτηση των όψεων πάνω σε αυτές.

• Στη συνέχεια ο οδοντίατρος προετοιμάζει τις επιφάνειες των δοντιών και ύστερα από απόκτηση αποτυπωμάτων τοποθετεί προσωρινές όψεις. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο μέγεθος και σχήμα όψεων καλύπτει τις απαιτήσεις του ασθενούς. Ύστερα από τρεις μέρες “test driving” αν ο ασθενής είναι ικανοποιημένος, τοποθετούνται οι τελικές πλέον όψεις (πορσελάνης) και το μόνο που απομένει είναι επόμενη αλλαγή εικόνας προφίλ στο Facebook!!

 

Smile-Makeover21[1] (1)

Χρυσόστομος Καλατζής

Γεννήθηκα πριν από 23 χρόνια στην Αθήνα. Όντας γεννημένος την τελευταία δεκαετία των 90s νιώθω τυχερός που είχα την ευκαιρία να ζήσω τη μετάβαση από τα παιχνίδια της αλάνας, στο Facebook και το instagram. Τα παιδικά μου χρόνια σχετικά ανέμελα. Λάτρευα και λατρεύω τον αθλητισμό και τα ταξίδια. Το μεγάλο πάθος μου είναι η οδοντιατρική επιστήμη, τόσο η πρακτική εξάσκησή της όσο και η έρευνα και μελέτη καινούργιων καινοτομιών.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found