to top

Αμυγδαλέλαιο για γερά νύχια

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε μπορεί να προστατέψει τα νύχια από το ξεφλούδισμα, το σπάσιμο και το στέγνωμα που είναι όλες οι δυσάρεστες καταστάσεις, που μας στερούν συχνά το όμορφο μανικιούρ. Επιπλέον, διεγείρει την ανάπτυξη των νυχιών, καθώς τα νέα τμήματα των νυχιών γίνονται ομαλά και πολύ υγιέστερα από το συνηθισμένο. Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην καταπολέμηση των βλαβών του δέρματος, της πρόωρης γήρανσης και των δερματικών παθήσεων.

 

Στη ζωή της κάθε γυναίκα, έχει τουλάχιστον μια σύντομη περίοδο κατά την οποία τα νύχια των χεριών της γίνονται εύθραυστα και ευαίσθητα στις εξωτερικές επιρροές. Αυτό συμβαίνει συχνά με την αλλαγή των εποχών, όταν το σώμα χάνει πολύτιμα μέταλλα, υπό την επίδραση του άγχους, της κακής διατροφής ή ακόμα και της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η φύση έχει εφεύρει τεχνάσματα με τα οποία μπορούμε να διατηρήσουμε την ομορφιά μας και ένα από αυτά είναι το αμύγδαλο.

Τα νύχια χρειάζονται τακτικά περιποίηση και θεραπεία για να είναι λαμπερά και σκληρά διαφορετικά, θα χάσουν την ελαστικότητά τους και θα είναι εύθραυστα. Αυτό μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα στο σπίτι και σε λίγα μόλις λεπτά την ημέρα, με τη βοήθεια του αμυγδαλέλαιου.

 

2016_6_23-3-810x378

 

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης των νυχιών. Τα βοηθάει να τρέφονται και να ενυδατώνονται όλη την ώρα. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθούν δυνατά δεν θα σπάνε και δε θα ξεφλουδίζουν.

→Όταν αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε έλαια για καλλωπισμό, είναι πολύ σημαντικό αυτά που θα επιλέξουμε να είναι ποιοτικά. Διαφορετικά, μπορεί να προκαλέσουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. ένα λάδι είναι ποιοτικό όταν έχει γίνει με ψυχρή απόσταξη διότι εάν έχει παραχθεί με θέρμανση και χημική επεξεργασία στερείται πολλών από τις πολύτιμες ιδιότητές του.

→Είναι επίσης σημαντικό το αμυγδαλέλαιο που αγοράζουμε να μην έχει καμία προσθήκη άλλου αρώματος ή εάν έχει να είναι πάρα πολύ ελαφριά. Πολλά καλλυντικά του εμπορίου προσθέτουν αρώματα στα έλαια για να ενισχύσουν την αίσθηση της φυσικότητα τους. Ωστόσο, τα αρώματα είναι συχνά αλλεργιογόνα για τους ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα και μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, εξάνθημα και ερυθρότητα. Ποτέ μην αγοράζετε αρωματικά έλαια. Τα αρώματα έχουν μια άλλη λειτουργία.

 

homepage_gallery_1326_20160102104320_2

 

Για να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο με τον σωστό τρόπο στα νύχια σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι για να έχετε αποτέλεσμα, τα νύχια σας πρέπει να είναι καθαρά από βερνίκι νυχιών και άλλα προϊόντα. Μπορείτε να τοποθετήσετε το λάδι απευθείας από το μπουκάλι, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα στην παλάμη σας, ή ποτίζοντας το  σε ένα βαμβάκι. Εφαρμόστε σε όλο το χέρι και τρίψτε απαλά στα νύχια και την επιδερμίδια για να τονώσετε την απορρόφηση. Μπορείτε επίσης να βουτήξετε τα δάχτυλά σας μέσα σε ένα μπολ με αμυγδαλέλαιο για δυο λεπτά.. Στη συνέχεια αφήστε το να απορροφηθεί κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ.

→Εφαρμόστε όσο συχνά χρειάζεται. Μετά από 10-14 ημέρες θα παρατηρήσετε μια ορατή αλλαγή στη δομή των νυχιών σας. Θα είναι λείες, λαμπερές και θα αναπτυχθούν γρηγορότερα. Επιπλέον, η ελαστικότητά τους θα βελτιωθεί και δεν θα σπάνε το ίδιο εύκολα. Για μια θεραπεία συντήρησης αρκεί να εφαρμόζεται το αμυγδαλέλαιο 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

Τέλος να ενημερώσουμε ότι αμυγδαλέλαιο μπορούμε να βρούμε σε καταστήματα καλλυντικών καθώς και σε φαρμακεία και η τιμή του είναι αρκετά προσιτή.

Μαριάννα Ρώτα

Νιώθω τυχερή, που από πολύ μικρή ηλικία, ήξερα πως η αισθητική ήταν το μοναδικό επάγγελμα που θα μπορούσα να ακολουθήσω. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκτώντας προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρίες αισθητικής καθως και σε Spa πεντάστερων Ξενοδοχείων της Μυκόνου, το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα, δημιουργόντας το δικό μου ινστιτούτο στην πάντα αγαπημένη μου Σύρο.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following