to top

Κομμωτές Καρδιάς

Υπάρχουν και εκείνες οι δράσεις στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που μόλις τις ακούς σε βάζουν να σκεφτείς λίγο παραπάνω για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και να νιώθεις τυχερός που έχεις αρχικά την υγεία σου και στη συνέχεια απολαμβάνεις τη ζωή με τα αγαθά που διαθέτεις. Πριν λίγο καιρό είχα την τύχη να συνεργαστώ με την Δέσποινα Γιαχάκη, υπεύθυνη ανάπτυξης κομμωτηρίου και επιχειρηματική εκπαίδευσης στη L ‘Oréal Professional Products. Την είχα γνωρίσει πέρσι και από την πρώτη στιγμή μου έβγαλε κάτι πολύ θετικό, τόσο η ίδια όσο και όλη η Ομάδα της. Πάνω στη κουβέντα μας, και καθώς στήναμε το σκελετό της παρουσίασης της, αναφέρθηκε στου Κομμωτές Καρδιάς και ξεκίνησε η εξιστόρηση της αναφορικά με αυτή τη Δράση.

Τι είναι οι Κομμωτές Καρδιάς και πως εμπνεύστηκες για αυτό το initiative?
Δεδομένης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα, η πρώτη μας σκέψη, ως εταιρία με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ανθρωπιστικά θέματα, ήταν να δημιουργήσουμε ένα εθελοντικό κίνημα με στόχο του τη δωρεάν περιποίηση ανέργων συνανθρώπων μας. Το εγχείρημα αυτό ναυάγησε γρήγορα γιατί βρήκε απέναντι του το τέρας της γραφειοκρατίας και πολλά στεγανά. Η σκέψη όμως και η επιθυμία παρέμειναν ζωντανές. … Παραμονή Χριστουγέννων του 2014, και ενώ βρισκόμουν σε ένα σχεδόν άδειο γραφείο, είδε το «φώς της μέρας» το κίνημα των Κομμωτών Καρδιάς, αρχικά με μια απλή σελίδα στο Facebook που ευχόταν χρόνια πολλά, έκανε μια σύντομη περιγραφή του κινήματος και προκαλούσε τους κομμωτές που επιθυμούσαν να κάνουν εθελοντισμό να έρθουν σε επαφή μαζί μας. Εκείνο το βράδυ επέστρεψα σπίτι μου με ένα συναίσθημα διαφορετικό από κάθε άλλη φορά!

Ποια ήταν η αντίδραση των Κομμωτών?
Οι κομμωτές είναι υπέροχοι άνθρωποι, πολύ ιδιαίτεροι, με τεράστια ψυχή και εξαιρετικά ανεπτυγμένο συναίσθημα και η αντίδραση τους δεν άργησε να έρθει. Το κίνημα άρχισε να μεγαλώνει και μετρά σήμερα περίπου 300 κομμωτές σε όλη την Ελλάδα και πολλούς fans!

Τι ειναι αυτό που σε γεμίζει περισσοτερο σε αυτή τη δράση?
Η λάμψη ευγνωμοσύνης και ευτυχίας στα μάτια τους, η χαρά, το χαμόγελο τους, η αγκαλιά των παιδιών. …. δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε αυτό που εισπράτουμε. Παίρνουμε πολλά περισσότερα από όσα δίνουμε!

Η πρώτη αντίδραση / αντιμετώπιση όταν φτάνετε σε κάποιο ίδρυμα?
Συνήθως πηγαίνουμε σε ιδρύματα με παιδιά. Ορφανοτροφεία, ιδρύματα για κακοποιημένα ή εγκαταλειμενα παιδιά, εστίες για άτομα με νοητική υστέρηση. …. Η πρώτη αντίδραση είναι μια στάση “άμυνας”, μια διστακτικότητα, φόβος, …. Σε ελάχιστο χρόνο όμως αρχίζουν και λύνονται, μας πλησιάζουν, σκάνε τα πρώτα δειλά χαμόγελα, μας αγκαλιάζουν! Ο ορισμός της απόλυτης ευτυχίας! Συγκίνηση, αγάπη, χαρά, άπειρα και ανάμικτα συναισθήματα! Αξία ανεκτίμητη!

Πως θέλεις αυτή η δράση να εξελιχθεί ?
Θα ήθελα να μπορέσουμε να αγγίξουμε και τους 30.000 κομμωτές που υπάρχουν στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τις δράσεις μας και να πάμε παντού! Θα μπορούσαμε επίσης να προσφέρουμε και σε άλλα επίπεδα (συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, εκδηλώσεις ομορφιάς για φιλανθρωπικό σκοπό). Αυτά χρειάζονται δυνατή κινητοποίηση, επικοινωνία, πόρους, προθυμία! …. Εύχομαι να έχουμε υγεία και δύναμη για να γιγαντώσουμε το κίνημα μας και να γίνει το ρυάκι χείμαρρος!

2015-06-02_1002[1]

Ιωσηφίνα Αλιμπέρτη

Αν θα ήθελα να με περιγράψω με λίγες λέξεις, αυτές θα ήταν κυκλοθυμική, workaholic, αρκετά δημιουργική και πάντα με ένα χαμόγελο να αντιμετωπίζω την καθημερινότητα μου. Καλά, όχι πάντα... Κρύβομαι πίσω από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής και βλέπω τον κόσμο μέσα απ’ αυτόν. Αγαπώ τη φωτογραφία και ειδικά τη φωτογραφία δρόμου, γιατί, εκτός από εικόνα, κρύβει πίσω της υπέροχες ιστορίες. Λατρεύω την Αθήνα και το κέντρο της, γιατί είναι ένας καμβάς εικόνων που εναλλάσσονται συνεχώς.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found