to top

Και ύστερα ήρθαν τα προσκλητήρια

Πλέον είμαι μία περήφανη Ευρωπαία Τασία μου και καμαρώνω για αυτό. Όχι παιδί μου, δεν το θυμήθηκα ξαφνικά ότι είμαι μέλος της Ε.Ε. Θα γίνω κουμπάρα Τασία μου. Ναι. Και όχι σε έναν, αλλά σε 3 γάμους. Τι σχέση έχει η κουμπαριά με το European Μood Τασία μου;! Παιδί μου, την προηγούμενη Τρίτη δεν ψηφίστηκε από τους αγαπημένους μας και πάντα δημοκρατικούς βουλευτές μας -που κακόχρονο να’χουνε Παναγιά μου και οι 300, μέρες που’ναι- και μάλιστα με 193 υπέρ το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης;

Ε, την Τετάρτη κιόλας πήρα στα χέρια μου 3 προσκλητήρια για γάμους, που θα γίνουν μέσα στο Γενάρη του νέου έτους! Το πρώτο μου ήρθε από την Ιοκάστη και την Πηνελόπη. Είναι τα κορίτσια που ζουν στον 3ο όροφο Τασία μου. Που μας φίλεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες προχθές για τις γιορτές; Πως είναι δυνατόν να μην θυμάσαι τα κορίτσια;! Θα μου πεις, με το ζάχαρο στα 486, που έφτασε εκείνο το απόγευμα μετά από 5 κουραμπιέδες και 7 μελομακάρονα, τι να πρωτοθυμηθείς: τα κορίτσια με τα γλυκίσματα; Το κέρατο της Πόπης από τον άντρα της ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα ή το ότι κέρδισε η Θοδώρα του Τάσου το Τζόκερ της Τρίτης;! Δεν υπερβάλω Τασία μου και το ξέρεις.

Όλο το στυλό της ινσουλίνης σου έκανα το εκείνο βράδυ για να έρθεις στα ίσα σου! Ο γάμος τους είναι την επόμενη εβδομάδα, στις 3 του Γενάρη, στο Δημαρχείο μας. Έχουν καλέσει όλη την πολυκατοικία. Θα βρεις την ευκαιρία να κατσαδιάσεις και την Φρόσω, που σου πήρε την θέση στις μπομπονιέρες στο γάμο της Κατερίνας και του Βαγγέλη! Τα κοριτσάκια μου τα όμορφα .. Μάντεψε ποια θα είναι η κουμπάρα! Η Καίτη, που έχει τη boutique Τασία μου. Να δεις χαρά που έκανε την ημέρα που της το ανακοίνωσαν. Έχεις ακούσει την Καίτη να τραγουδά Βοσκόπουλο; Ούτε και εγώ. Εκείνη την ημέρα για 1η φορά την άκουσα και εγώ. Να την ακούς να ερμηνεύει το “Πριν χαθεί το όνειρό μας, και ξαναβραδιάσουμε …” να ανατριχιάσεις Τασία μου. Στο “Άσε με να σ’αγαπάω …” θυμήθηκα τον αείμνηστο Τασία μου. Ποιον άντρα μου καλέ; Τον Αντώνη, τον γαλατά της γειτονιάς μου στο χωρίο. Μου το τραγουδούσε κάθε φορά που συναντιόμασταν στο ζαχαροπλαστείο του διπλανού χωριού, κρυφά από τους δικούς μας. Θα κάνουν και bachelor party, ξεχωριστά εννοείται.

Και είμαστε και οι δυο μας καλεσμένες. Απλά, πες μου τώρα: θες να πας στις Κούκλες και στο party της Ιοκάστης ή στο Noiz με την Πηνελόπη; Να ξέρω βρε Τασία μου για να ενημερώσουμε νωρίς τα κορίτσια για τις θέσεις. Το δεύτερο προσκλητήριο το έλαβα από τον Μιχάλη και τον Ορέστη, τα αγόρια που μένουν στον 4ο όροφο και μας έφεραν το χριστόψωμο ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο γάμος τους είναι στις 10 Γενάρη, μία εβδομάδα μετά των κοριτσιών. Δε θα κάνουν bachelor party, γιατί δεν τους αρέσει ο θεσμός αυτός. Μου είπαν βέβαια ότι παραμονές του γάμου, θα κάνουν το τραπέζι σε λίγους και καλούς φίλους τους. Μα έχουν καλέσει και εμάς Τασία μου. Τι όχι Τασία μου; Προτιμάς να πας στην ολονυχτία στο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας, που έχουν φέρει το σκήνωμα της Αγίας, αντί να έρθεις στο δείπνο;

Έλα στα συγκαλά Τασία μου. Θα έρθει και ο Βαγγέλης, ο φίλους τους, ο πολίστας, που συναντάς ουκ ολίγες φορές στην είσοδο και σε χρόνο dt οι σφίξεις πιάνουν το 130-140/λεπτό. Πως γίνεται κάθε φορά να γλυτώνεις στο τσακ την ανακοπή ακόμα το ψάχνω. Το καινούργιο φάρμακο, που σου έδωσε ο καρδιολόγος την τελευταία φορά, κάνει θαύματα. Άγιο έχεις και δε το ξέρεις … Αλλά Τασία μου, σε νιώθω. Τέτοια γάμπα, τέτοια πλάτη … Αααααααχχχχχ .. Σαν τον Marlon Brando είναι πανάθεμα τον, στα νιάτα του. Αλλά Τασία μου, στο οφθαλμόλουτρο θα μείνουμε. Τα έχει με τον Βασίλη, τον συμπαίκτη του στην ομάδα. Ταιριαστό ζευγάρι. Θα είναι οι κουμπάροι των παιδιών. Όχι Τασία μου, δεν είναι τέτοια παιδιά. Όταν λέμε κουμπάροι, το εννοούμε. Με όλη την ΣΩΣΤΉ, προπάντων, τη σωστή έννοια της λέξης.

Το 3ο προσκλητήριο είναι από την Άννα, την κόρη του μανάβη μας. Μάντεψε με ποια θα παντρευτεί! Θυμάσαι την Ιωάννα; Τι ποια Ιωάννα Τασία μου;! Τη δασκάλα από το Δημοτικό σχολείο της γειτονιάς μας; Που πήγαινε στα εγγόνια της Φρόσως κάθε Πέμπτη για ιδιαίτερα μαθήματα, μπας και μάθουν σωστά την Ιστορία της Επανάστασης; Έχει παραγίνει το κακό Τασία μου! Τι μου είπε μωρή τις προάλλες και κόντεψα να τραβήξω τα μαλλιά μου; Ο Γρηγόριος Υψηλάντης ήταν το fashion icon της εποχής. Και γιατί; Κυρία Θεώνη, μου λέει,-κεριά και λιβάνια ήθελα να της πω Τασία μου, αλλά κρατήθηκα. Δευτέρα Γυμνασίου πάει ακόμα.- πείτε μου, ποιος άλλος έχει τέτοιο ζωηρό κόκκινο του χαλκού στο μαλλί την εποχή εκείνη; Δεν το λένε στα βιβλία, αλλά από έγκυρες πηγές μου, ήταν ο πρώτος που μυήθηκε με τέτοιο καταπληκτικό αποτέλεσμα, την κόκκινη βαφή και την λάνσαρε στην αγορά εκείνη την εποχή. Στη Γαλλία δε μου λέει, είχε και δική του boutique!

O πρωτοστάτης της Φιλικής Εταιρείας να έχει boutique στο Παρίσι! Τρελάθηκα Τασία μου. Με ένα Tavor έμεινα μαζί τους όλο το απόγευμα που έλειπε η μάνα τους για μάθημα yoga! Ευτυχώς ήρθε κατά τις οχτώ η Ιωάννα και ηρέμησα. Πως είναι δυνατόν να μην θυμάσαι την Ιωάννα βρε παιδί μου; Και μάντεψε σε ποια έκαναν την πρόταση για να τους παντρέψει; Έχεις την τιμή Τασία μου να μιλάς με την κουμπάρα των κοριτσιών. Ναι Τασία μου! Και φυσικά δε σε ξέχασα. Θα είσαι στις μπομπονιέρες Τασία μου. Ναι. Θα πάρεις το αίμα σου πίσω Τασία μου από την Φρόσω. Και ξέρεις, έχει καλέσει πάνω από 100 άτομα. Θα είναι και ο Διευθυντής του Δημοτικού Τασία μου. Ξέρεις εσύ. Δε σε φοβάμαι. Την ώρα που όλοι θα είμαστε μπροστά μπροστά, εσύ κάτω από το τραπέζι με τις μπομπονιέρες θα μπορείς με άνεση να τσεκάρεις με τον Διευθυντή αν το κουφέτο έχει καραμελωμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.

Με καταλαβαίνεις Τασία μου, θέλω να πιστεύω. Έφυγα Τασία μου. Δεν θα προλάβω την Καίτη. Θέλω να πάρω ένα, δύο καινούργια ταγέρ για τους γάμους και μου είπε η Καίτη ότι έχει κρατήσει κάτι νέα κομμάτια μόνο για μένα. Από την κολεξιόν για τον Χειμώνα του ’17 σου λέει. Για την Καίτη μιλάμε Τασία μου. Ξέρει πάντα τι θέλει ο πελάτης της. Τασία, που πήγαν οι δίπλες, που έφερα από το χωρίο; Τασίαααααααααααα … Θα στα κόψω εγώ αυτά από το νέο έτος. Α, δε στο είπα; Στα λέω τώρα. Σου έχω δώρο για το νέο έτος: ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο της Ελένης Πετρουλάκη. Βέβαια. Ετοιμάσου να λιώσουμε στο ελλειπτικό και στις pilates. Η γουρουνοπούλα των Χριστουγέννων θα είναι παρελθόν Τασία μου το 2016. Να σου πω Τασία μου, 37 φοράς εσύ στο αθλητικό ή το 38;

Τα Κορίτσια

Η Τασία, η Θεώνη, η Φιλίτσα, η Φρόσω, η Καίτη, που έχει την ωραία της boutique στη γωνία είναι οι κυρίες που κάθε γειτονιά κρύβει η Αθήνα και σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το κάθε τι που συμβαίνει στη γειτονιά, τη πολιτική, τη showbiz.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found