to top

Και οι singles έχουν ψυχή

singles

 Δεν έχει σημασία αν ζει κανείς στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, σε μεγαλούπολη ή ψαροχώρι. Οι singles ζουν  ανάμεσά μας. Για τους ζευγαρωμένους είναι το μίασμα της παρέας, που σώνει και ντε, θέλουν να το αποκαταστήσουν, κάνοντας συνήθως αποτυχημένα προξενιά. Ψάχνουν τις ατζέντες τους και ξεφουρνίζουν όλο τον κατιμά που έχουν εξαποστείλει οι ίδιοι ή που κατά την ταπεινή τους άποψη θα είναι το ιδανικό ταίρι.         

 Νισάφι, λίγο αέρα βρε παιδιά. Το να είσαι single τη σήμερον ημέραν έχει και τη χάρη του. Βολοδέρνεις μόνος σου ή με φίλους σε διάφορα φαγοποτεία και καταλήγεις σε οργιώδεις οινοκατανύξεις, κάνοντας τον χαβαλέ σου. Γυρνάς ό,τι ‘ώρα σου καπνίσει και λογαριασμό δεν δίνεις σε κανέναν-παρά μόνο στη δόλια μάνα που περιμένει ξάγρυπνη αν μένει μαζί σου-.  Αν πάλι είσαι τυχερός το πολύ να σε περιμένει γυρνώντας στο σπίτι το κατοικίδιό σου. Τόσοι αγώνες έγιναν στην ιστορία για την ελευθερία του ανθρώπου κι εμείς θα κάνουμε τα outsider? Εξάλλου είναι της μόδας.

 Βέβαια αν είσαι single εκ πεποιθήσεως και σου αρκούν οι περιστασιακές ερωτικές περιπτύξεις , καλό για σένα. Αν όμως είσαι  επειδή ξανά μανά έκανες τη λάθος επιλογή, τότε περαστικά. Η εθελούσια αυτοκαταστροφική μοναξιά σου χτυπάει την πόρτα. Πού πας χωρίς αγάπη στη νύχτα, στην βροχή, τον δρόμο θα τον χάσεις καρδιά μου μοναχή-κατά το άσμα. Ακόμα και οι singles έχουν ανάγκη πολλές φορές από στοργή και προδέρμ. Μια αγκαλιά ,ένα χάδι, έναν ώμο να κλάψουν γιατί μπήκαν ταμείο ανεργίας. Σε όλους  αρέσει να κρατούν κάποιον από το χέρι και να μην φοβούνται τη μοναξιά τους. . Να περιμένουν ένα τηλέφωνο που δεν θα τους ρωτάει απλά αν έφαγαν ή γιατί έπαθαν αβιταμίνωση.    

Αυτόν τον ρόλο τον κατέχουν παγκοσμίως οι μαμάδες. Ίσως οι άνθρωποι ζητούν πολλά. Ίσως ζητούν και λίγα. Δεν διεκδικούν τα δικαιώματά τους ,την ανεξαρτησία τους.

 Προκειμένου λοιπόν να τα αποκτήσουν, προτιμούν τη μοναξιά τους και βαφτίζονται Singles σε ποταμό δακρύων. Οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές και δεν μπορεί κανείς να επιβάλει τη γνώμη του για τις ανθρώπινες σχέσεις. Τα περισσότερα ζευγάρια ήταν φανατικοί singles  που απλά αποφάσισαν να ” σοβαρευτούν”, να ”νοικοκυρευτούν” και να κάνουν το απονενοημένο διάβημα. Για τους τέως singles είναι κατακριτέο να θες την ησυχία σου και την ανεξαρτησία σου. Προσπαθούν να σε χωρέσουν στο ίδιο καλούπι μ’ εκείνους, λέγοντάς σου πως αυτό είναι η φυσιολογική ροή της ζωής. Ας μου επιτραπεί η έκφραση. Κουραφέξαλα και οι singles έχουν ψυχή!

 Ο καθένας επιλέγει το καλύτερο για τον εαυτό του. Ο έρωτας είναι ίδιος για όλους. Δεν ξεχωρίζει singles, ζευγάρια, φυλές, straight ή gay. Από τη μία είναι κατάρα να ζεις σ ένα κόσμο ζευγαρωμένων κι εσύ να μην έχεις και από την άλλη είσαι η ζωή που δεν έζησαν.

Μαριάνθη Πετρίδη

Καλλιτέχνης, με δημοσιογραφικές ανησυχίες και μεσογειακό ταπεραμέντο. Οι δημόσιες σχέσεις το είδος μου, λάτρης του καλού φαγητού και η jazz μουσική το φόρτε μου. Ζώντας στους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης ανακαλύπτω τον κόσμο και τις χάρες του. Ξεπερνώ τον εαυτό μου με ταξίδια και καλή παρέα.

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following