to top

Η Κυριακή της Κάλπης.

Και θα συμφωνήσω μαζί σου Τασία μου Α ΠΟ ΛΥ ΤΑ! Διότι το έχουν παρακάνει Τασία μου και το σωτήριο έτος 2015 τελειώνει σε λίγες μέρες. Τι θα έχουμε να θυμόμαστε Τασία μου για το έτος που φεύγει σιγά σιγά;! Τα χωρίσματα των επωνύμων; Τα μαργαριτάρια της Άτζελας;! Όχι φυσικά. Τους αγαπημένους πολιτικούς θα θυμόμαστε Τασία μου, που κακόχρονο να’χουνε και οι 300 Παναγία μου! Διότι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο: από εκλογές σε Δημοψήφισμα και από Δημοψήφισμα σε εκλογές. Να δεις σε λίγο που θα περάσουν τροπολογία ΚΑΙ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας! Σημείωσε το Τασία μου και να με θυμηθείς εκείνη την Κυριακή που θα πάμε να ψηφίσουμε τον επόμενο Πρόεδρο.

Γιατί Τασία μου, πόσο να αντέξει και ο Προκόπης; Άσπρισαν τα μαλλάκια του περισσότερο από τότε που θρονιάστηκε στη καρέκλα του Προέδρου. Να δεις μαρή που θα του περνάνε και ένσημα για βαρέως και ανθυγιεινά. Να τρελαθώ τώρα ή αφού μαρινάρω το κοτόπουλο; Και για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας λες, ας πάει κατ’ανέμι, να πάω να ψηφίσω. Στα 4-8 χρόνια αλλάζει η προεδρική καρέκλα κώλο σου λέει. Μη κοιτάς που ο Καραμανλής ο Πρεσβύτερος και ο Στεφανόπουλος έκλεισαν 10ετία. Αν δεις τον αστρολογικό χάρτη και των δύο, θα δεις ότι την ημέρα που εξελέγησαν για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πλούτωνας έκανε εξάγωνο με την Αφροδίτη, τον Χείρωνα, τον Περσέα και την Αφροδίτη! Βέβαια … Το είχε δει ΚΑΙ η Λίτσα παιδί μου. Ενώ εμείς νιώθαμε υπερήφανοι που πλέον ήμασταν μέλη της Ε.Ο.Κ. και ετοιμαζόμασταν για την Ολυμπιάδα του 2004, ενώ τα έχωνε ο Κωνσταντίνος στον Bill Clinton, στον ουρανό γινόταν της μουρλής Τασία μου! Τέτοια αστρολογική αναταραχή είχαν να δουν οι αστρολόγοι από τότε σου λέει, που η Μεγάλη Αικατερίνη, ανέβηκε στο Θρόνο της Ρωσίας! Έκαναν μέρες να συνέλθουν ακόμα και οι πιο κορυφαίοι αστρολόγοι των κορυφαίων Τασία μου. Κεραμίδα; Το στέγαστρο του Calatrava στη Καλογρέζα ήταν λίγο … Όπως στα λέω είναι Τασία μου.

Ρώτα και την Φρόσω, αν δε με πιστεύεις. Μην την πάρεις όμως τώρα. Έχει βγει στα μαγαζιά και έχει πάρει σβάρνα όλες της boutique της γειτονιάς. Ψάχνει να βρει το κατάλληλο σύνολο για την Κυριακή των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Της το είπα Τασία μου, δε της το είπα νομίζεις. Της λέω: Βάλε το ταγέρ που έβαλες την προηγούμενη Κυριακή, που αναβλήθηκαν οι εκλογές. Όχι. Ξεροκέφαλη παιδί μου. Την είδε λέει η περιπτερού και δεν τολμάει να πάει και αυτή την Κυριακή με το ίδιο. Ψάχνει εδώ και εβδομάδες να βρει κάτι που να της αναδεικνύει τη μέση της λέει. Που μεταξύ μας μέση δεν έχει. Αχλάδω τη φώναζε η πεθερά της, καλή της ώρα εκεί που βρίσκεται. Έχει τρελάνει κάθε πωλήτρια παιδί μου. Η Καίτη, που έχει το μαγαζί στη γωνία την έχει επικηρύξει! Μετά από αυτό που της έκανε, την λυπήθηκε η ψυχή μου. Της κατέβασε όλη την σειρά του 2015 και της έβγαλε ακόμα και τα ρούχα, που μόλις είχε παραλάβει για το 2016! Το τι τράβηξε να τα μαζέψει μετά Τασία μου, δε φαντάζεσαι. Αν πήρε τίποτα; Όχι φυσικά. Για αυτό την έχει επικηρύξει παιδί μου! Δεν βρίσκει κάτι της είπε, που να είναι τολμηρό και προοδευτικό!

Έξαλλη η Καίτη μετά στο σπίτι! Με 3 Lexotanil των 3mg ηρέμησε και αφού είδε τον 1ο κλύκλο του Σουλεϊμάν! Η Φρόσω Τασία μου, νεοδημοκράτισσα μέχρι το κόκκαλο. Από πάππου προς πάππου στο σπίτι της ψηφίζουν Ν.Δ. Μία φορά είχε αμφιβολίες για το τι θα ψήφιζε, τότε το ’74, που επέστρεψε ο Κωνσταντίνος από το Παρίσι. Έκτοτε, κάθε φορά το βροντοφωνάζει ότι ψηφίζει Ν.Δ. και ότι ψηφίζει για μία Ελλάδα με ανάπτυξη και απελευθερωμένη από τα κλισέ του προηγούμενου αιώνα. Η Φρόσω, που μέχρι χθες ήταν με το ζιβάγκο, ξαφνικά θέλει και ένα ρούχο να φωνάζει από μακριά “Πρόοδος” και “Ανάπτυξη”! Ποια; Η Φρόσω! Που όταν είχε πιάσει ο άντρας της Παναγιώτας την ίδια με τον υδραυλικό στο νεροχύτη, είχε πάρει το μέρος του καημένου του Σταύρου και μόνο που δε την ξεμάλλιασε την Παναγιώτα για τα αίσχη της. Ξεχνάει όμως τα δικά της. Ποια δικά της;! Ξεχνάς Τασία μου, τότε που έλειπε ο άντρας της στο Μαρόκο και είχε περάσει κάθε ελεύθερος επαγγελματίας από το σπίτι της;! Κάθε μέρα και διαφορετικός συντελεστής Φ.Π.Α. πέρναγε το κατώφλι του σπιτιού της. Κολάστηκα μέρα που είναι σήμερα .. Θου Κύριε το στόματί μου. Μη μου δώσει αφορμή Τασία μου. Μόνο αυτό σου λέω. Μη μου δώσει αφορμή. Δεν θα την ξεπλένει μετά, ούτε ο Βοϊδομάτης. Συγχύστηκα από το πουθενά. Πάω να απλώσω το πλυντήριο και σε περιμένω μετά να δούμε το Μπρούσκο μαζί. Έχω μία αγωνία για τον Κίκη να σου πω την αλήθεια και τι θα κάνει η Κωνσταντίνα, τώρα που ξέρει την αλήθεια. Έλα και θα ετοιμάσω και κάτι για τη λιγούρα …

 

Τα Κορίτσια

Η Τασία, η Θεώνη, η Φιλίτσα, η Φρόσω, η Καίτη, που έχει την ωραία της boutique στη γωνία είναι οι κυρίες που κάθε γειτονιά κρύβει η Αθήνα και σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το κάθε τι που συμβαίνει στη γειτονιά, τη πολιτική, τη showbiz.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found