to top

Hangover Γάμου vol.1

Τασία μου, ακόμα να συνέλθω από το γάμο των κοριτσιών. Χριστέ μου, τι γάμος και αυτός! Και η δεξίωση μετά βέβαια ήταν καταπληκτική. Γέλια, χορός μέχρι το πρωί. Και το Moscato d’Asti να ανοίγει το ένα μετά το άλλο. Παιδί μου, από το σπίτι της Ιοκάστης ξεκινήσαμε με d’Asti, γιατί και στο τραπέζι μας είχε πει ότι θα συνεχίσουμε με d’Asti. Απ’ότι κατάλαβα εσείς πρέπει να ξεκινήσατε με σφηνάκια Μαστίχας, γιατί όταν έφτασες στο τραπέζι μας όλο για την Χίο μου έλεγες και πόσο θα ήθελες να πας το καλοκαίρι που έρχεται. Τασία, πάλι δε συγκρατήθηκες ε; Αλλά, να σου πω την μαύρη αλήθεια, ούτε και εγώ κρατήθηκα. Στο Δημαρχείο πάντως δεν δώσαμε δικαίωμα για κανένα σχολιασμό. Η Φιλίτσα βέβαια με την Φρόσω τις είδες Τασία μου. Είχαν κάτσει πίσω πίσω οι κατίνες και το στόμα τους δε το έκλεισαν, ούτε όταν ο Δήμαρχος έλεγε στα κορίτσια ότι πλέον είστε ζευγάρι.

Τι να έλεγε και ο άνθρωπος;! Στην Ελλάδα βρισκόμαστε Τασία μου. Όχι στο Las Vegas. Θα αργήσουμε Τασία μου να φτάσουμε αυτό το επίπεδο. Δε λες καλά που δεν έχουμε εδώ το κομμάτι “Όποιος έχει αντίρρηση με αυτό το γάμο, ας μιλήσει τώρα ή ας σωπάσει για πάντα.” Το πήδηξε παιδί μου ο άνθρωπος. Το είχε κανονίσει η Πηνελόπη προ ημερών. Δεν είδες που είχε έρθει στο γάμο η πρώην της. Φίλες πλέον τώρα, αλλά το σαράκι την έτρωγε μέσα της. Το έβλεπες στο βλέμμα της παιδί μου: τη μια στιγμή γυάλιζε το μάτι της, σαν τον Τζακ Νίκολσον στη Λάμψη του ’80, στη σκηνή με το τσεκούρι και την πόρτα και στο επόμενο λεπτό είχε το βλέμμα της Βίρνας, από τη Λάμψη πάλι, του Φώσκολου βέβαια, στη σκηνή που συναντά την Σάντρα στο επεισόδιο 1.268, τότε που έμαθε για πολλοστή φορά ότι τρώει κέρατο πάλι από τον Γιάγκο Δράκο. Όταν στα έλεγα εγώ ότι όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι δε με άκουγες στα σήριαλ του Νίκου, εσύ μου έλεγες το αντίθετο.

Τα βλέπεις τώρα;! Η τελετή ευτυχώς έληξε χωρίς απρόοπτα. Να δεις μία φωτογραφία πους τους τράβηξα Τασία μου με το κινητό μου, να βουρκώσεις. Μέσα στο αυτοκίνητο, μετά την τελετή, τα τενεκεδάκια από πίσω να κάνουν θόρυβο καθώς έφευγε το αυτοκίνητο για το ξενοδοχείο για την δεξίωση -μέχρι και τον Πάτροκλο, που είναι σε κώμα 8 χρόνια τώρα και τον προσέχει η Μελπομένη στον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας θα μπορούσαν να ξυπνήσουν- και τα κορίτσια να λάμπουν από ευτυχία. Τι ποιος είναι αυτός μωρή Τασία στη φωτογραφία, πίσω αριστερά;! Εδώ κοντεύω να βάλω τα κλάματα πάλι από τη συγκίνηση για το ευτυχές γεγονός και εσύ μου λες για τον κύριο στη φωτογραφία;! Δεν τον θυμάσαι Τασία μου; Α, δεν τον θυμάσαι Τασία μου. Να σου θυμίσω λοιπόν, ότι ο κύριος αυτός είναι ο πεθερός της Ιοκάστης και πατέρας της Πηνελόπης.

Α, δε σου θυμίζει κάτι ακόμα. Όταν τον έπιασες πρώτη-πρώτη για χορό, όταν έβαλε ο Dj το “Ωραία που είναι η νύφη μας, ωραία τα προικιά της” και δεν τον άφηνες τον άνθρωπο μέχρι που έπαιξε και τον Κόκορα της Πυργάκη, αυτό το θυμάσαι; Α, τίποτα ακόμα. Μάλιστα, μάλιστα. Μήπως τότε να σου θυμίσω την στιγμή που γύρισες από την πόρτα της κουζίνας με το μαλλί τελείως αλλαγμένο από αυτό που έφτιαξε η Πόπη στο κομμωτήριο το πρωί; Να της το πω την Τετάρτη, που θα πάω για τις αφέλειες, να μην ξέρεις που να κρυφτείς από το ψαλίδι της και το σεσουάρ της. Τέσσερις ώρες η καημένη η Πόπη προσπαθούσε να σου φτιάξει το μαλλί της Kate Middleton στα εξηκοστά γενέθλια της Βασιλομήτωρ και εσύ μέσα σε 10 λεπτά μου γύρισες σαν την Cyndi Lauper στο Girls they wanna have fun! Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι μπορεί να έχεις μαζί σου κανένα σεσουάρ, κάτι να το μπομπάρεις. Αλλά μόλις είδα και τον συμπέθερο μετά από 6′ να βγαίνει κ αυτός από την πόρτα της κουζίνας, σαν να τον κυνηγά το Σ.Δ.Ο.Ε., λέω κάτι δοκίμασαν και οι δυο τους εκεί μέσα. Γι’αυτό η τούρτα των κοριτσιών άργησε να βγει και ήταν “κάπως” πειραγμένη; Μα, στο γαμήλιο γλέντι βρε Τασία μου και εσύ βρήκες να τον ξεμοναχιάσεις; Τόσο καιρό που ερχόταν στο σπίτι των κοριτσιών και τον συναντούσες στο ασανσέρ, γιατί δεν έκανες καμιά κίνηση; Αφού τον έβλεπες, μετά τον πρώτο χρόνο που πέθανε η γυναίκα του, το μάτι του δεν έχει ηρεμήσει.

Όχι Τασία μου, δεν είναι ο καταρράκτης που ευθύνεται για αυτό. Ακούστηκε βέβαια ότι πάνω στο εξάμηνο, αμάρτησε με την γυναίκα του μανάβη. Ναι, ναι Τασία μου. Όπως στα λέω έχουν γίνει. Τότε η Ελένη έκανε delivery στο μανάβικο, ώστε να αυξηθεί λίγο ο τζίρος στο μανάβικο της. Μια μέρα πέρασε και από το σπίτι του συμπέθερου. Ένα έχω να σου πω: επί 2 ώρες, 17 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα γινόταν “έλεγχος”¨των προϊόντων της παραγγελίας που είχε κάνει. Είχε βουίξει τότε η γειτονιά με αυτό το σκάνδαλο. Ο Παντελής βέβαια, δεν το το έμαθε ποτέ. Είναι περήφανος λέει, που έχει τέτοια σύζυγο δίπλα του τόσα χρόνια. Πιστή και αφοσιωμένη στο στεφάνι της. Είπα να του πω μία μέρα ¨Μη κορδώνεσαι τόσο Παντελή μου. Θα βρει το κέρατο στο ρολό του μαγαζιού!”, αλλά κρατήθηκα. Στόμα έχω και μιλιά δεν έχω σε κάτι τέτοια θέματα Τασία μου. Με ξέρεις. Πάντως Τασία μου, ένα έχω να σου πω. Ενώ εσύ “δοκίμαζες”¨τον συμπέθερο και τα κορίτσια χόρευαν τραγούδια των 80’s, υπέπεσα και εγώ στην αμαρτία. Ντρέπομαι που το λέω Τασία μου, αλλά δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ. Με ποιον; Τον αδερφό της Ιοκάστης τον θυμάσαι στο τραπέζι; Που καθόταν δίπλα της και ευχόταν συνέχεια στο ζεύγος;

Ε, ναι Τασία μου. Τον ξεμονάχιασα στο 535 δωμάτιο του ξενοδοχείου. Και σε πληροφορώ, όσο ήρεμος φαινόταν στο τραπέζι και συνεσταλμένος, άλλο τόσο τίγρης είναι στο κρεβάτι Τασία μου. Και μία γλώσσα που έχει ο άτιμος … Παιδί μου, σε μια στιγμή με έπιασα να τραγουδάω από μέσα μου Μπέσσυ Αργυράκη το “Μεγάλη στιγμή, τώρα είναι η πιο μεγάλη στιγμή …” και Σοφία Βόσσου το “Θα’ναι σα να μπαίνει η Άνοιξη …” Και ήρθε Τασία μου η Άνοιξη. Και μάλιστα 5 φορές. Και ξέρεις πως ήρθε. Στα ξαφνικά, όπως το λέει η Σοφία. Στο τέλος δε με κράταγαν τα πόδια μου Τασία μου να πάω στο μπάνιο να ρίξω λίγο νερό στο πρόσωπο μου, μπας και συνέλθω. Α, θυμάσαι που σου έλεγα ότι ψάχνω μάρμαρο για το μπάνιο στο Καπανδρίτι; Το βρήκα. Είχε στο μπάνιο ένα λευκό μάρμαρο, καταπληκτικό. Ότι ακριβώς ψάχνω για το μπάνιο μου στο αυθαίρετο.

Τι πότε έγινε αυτό Τασία μου;! Σου είπα την ώρα που έβαζε το Dj τα 90’s στη δεξίωση. Ή μήπως ήταν την ώρα που έβαλε R.N.B.; Όχι. Τα θυμήθηκα όλα Τασία μου. Με τον αδερφό της Ιοκάστης “άνθησα” στα 80’s και με έναν σερβιτόρο του ξενοδοχείο πήγα στον Παράδεισο και επέστρεψα όταν ακόμα χόρευε το σόι της νύφης τα ηπειρώτικα. Τώρα, στα 90’s ήμουν στο τραπέζι και έτρωγα από την τούρτα. Αυτό το θυμάμαι πολύ καλά. Διότι, στο “Ωραία Αιγιώτισσα” είχα πάει με τον ξάδερφο του αδερφού της Ιοκάστης. Στα πλυντήρια Τασία μου. “Αρέσω παιδί μου, αρέσω. Πως να το κάνουμε;”, που έλεγε και η Ρίτα. Να βάλω λίγη τούρτα Τασία μου με τον ελληνικό ή όχι; Σου έχω και φωτογραφίες από τη δεξίωση. Να δεις την Μαρίκα, του Ανδρέα, να σκάσεις στα γέλια. Είχε πάρει το χάπι για τον ύπνο, αντί της πιέσεως και την έχω σε 3 φωτογραφίες να έχει φύγει πίσω στη καρέκλα και να κοιμάται σα πουλάκι.

Σου έχω και τον συμπέθερο Τασία μου, όταν χόρευε ζεϊμπέκικο για τα κορίτσια. Μια λεβεντιά ο συμπέθερος, να τον βλέπεις και να μην τον χορταίνεις Τασία μου. Σου έχω και δώρο: βρήκα βίντεο με τον συμπέθερο να χορεύει το “Είναι γάτα είναι γάτα, ο κοντός με την γραβάτα …” Πάτα το play και απόλαυσε τον, όσο εγώ πάω να βάλω την τούρτα στο ψυγείο. Πάτα το σου λέω .. Και μετά θα μου πεις τι έγινε στο Noiz που πήγες για τον bachelor της Πηνελόπης. Έμαθα κάτι και θέλω να το επιβεβαιώσω για την κουμπάρα τους: είναι αλήθεια ότι έψαχνε και αυτή για “μάρμαρο” στη τουαλέτα του club; Θα σκάσω αν δε μάθω τι έγινε εκείνο το βράδυ.

Τα Κορίτσια

Η Τασία, η Θεώνη, η Φιλίτσα, η Φρόσω, η Καίτη, που έχει την ωραία της boutique στη γωνία είναι οι κυρίες που κάθε γειτονιά κρύβει η Αθήνα και σχολιάζουν με το δικό τους τρόπο το κάθε τι που συμβαίνει στη γειτονιά, τη πολιτική, τη showbiz.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found