to top

Γράμμα στον εαυτό μου

Να ανοίγεις τα μάτια με προσμονή για την ημέρα που ήρθε. Να εκτιμάς, να σέβεσαι, να νιώθεις ευγνωμοσύνη.

Να μάθεις να αποχαιρετάς αυτούς που ήρθαν μα τώρα πρέπει να φύγουν. Να αφήνεις πίσω μια αγάπη, θέλει κότσια. Και γερό στομάχι. Ακόμη κι αν τώρα νιώθεις πως είναι ο μεγαλύτερος πόνος που έχεις βιώσει.

Μη φοβάσαι να κλάψεις και να θυμώσεις. Ο οργανισμός μας είναι σχεδιασμένος να αντέχει τις καταστροφές και να κάνει reset όταν κάτι βραχυκυκλώσει για τα καλά. Το καλό είναι πως δε θέλει τεχνικό. Έρχεται κάποια στιγμή που απλώς συμβαίνει.

Μη κλείνεις τα αυτιά όταν ακούς κάτι που δε σου αρέσει. Τα λόγια αυτά όταν είναι από τους σωστούς ανθρώπους θα σε κάνουν καιρό μετά να τους ευγνωμονείς.

Να κρατάς κοντά σου τους ανθρώπους που δημιουργούν φασαρία μαζί σου. Βασικές οι δύο τελευταίες λέξεις.

Χτίσε αναμνήσεις. Πάρε ρίσκα και τόλμησε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και αίσθηση πληρότητας από το να δεις μια φωτογραφία και να σε ταξιδέψει πίσω στις μεγάλες σου στιγμές.

Τις περιόδους που τα πράγματα δε κυλούν και πολύ ομαλά και τίποτα δεν μοιάζει να είναι με το μέρος σου, μπορείς να γκρινιάζεις και να κατσουφιάσεις. Για λίγο. Μετα θυμήσου πως όλα είναι πιθανά και φτιάξε την ψυχολογία σου. Μπορεί να γίνει θαύμα αν το πιστέψεις πολύ.

Κλείσου μέσα στο σπίτι και κοίτα το ταβάνι για εβδομάδες αν το νιώθεις. Μη ξεχνάς όμως πως η ζωή είναι εκεί έξω και σε περιμένει. Αναρωτήσου μέσα σου. Γιατί αργείς να την ανταμώσεις;

Νιώσε υγιής, όμορφος και συνέχισε να τροφοδοτείς το μυαλό σου με εικόνες και βιβλία. Οι γνώσεις δε σταματούν ποτέ( ευτυχώς). Και ακόμη και αυτές που μοιάζουν περιττές, κάπου θα σε βοηθήσουν, θα δεις.

Να συγχωρείς μα να μη ξεχνάς. Κάποια γεγονότα και ορισμένοι άνθρωποι ήρθαν στην ζωή μας για να μας «εκπαιδεύσουν» για το μέλλον. Μη πετάς ποτέ τη γνώση που σου χαρίζει η ζωή. Θα φανεί τόσο χρήσιμη και εσύ τόσο χαρούμενος που θα ξέρεις πώς να αντιδράσεις.

Να χαμογελάς. Να αγαπάς και να αγαπιέσαι με πάθος.

Μόνο έτσι θα κοιτάξουμε κάποτε πίσω μας και θα χαρίσουμε στον τωρινό μας εαυτό ένα πλατύ χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά.  

Δώσε αγάπη στους γύρω σου. Σίγουρα το σύμπαν θα στο ανταποδώσει διπλά.

Ζήσε. Τώρα. Σήμερα.

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found