to top

Η αξία του να έχεις αξίες.

 Χαμένοι στην πληροφορία, χαμένοι και στη μετάφραση. Όπου και αν κοιτάξεις κόσμος πάνω από ένα κινητό να stalk-αρει πρόσωπα και καταστάσεις. Εκπροσωπώ τη γενιά των 30αρηδων, που μέχρι τα 14 μεγάλωναν αναλογικά (το Atari δεν πιάνεται) αλλά ανδρώθηκαν ψηφιακά. Έστελνα ραβασάκια και έγραφα κασέτες με τις ροκ μπαλάντες στα κορίτσια που κυνηγούσα. Εκπροσωπώ αυτούς που βρίσκουν ευχαρίστηση πραγματικά ακούγοντας ένα δίσκο με ένα ποτήρι κρασί και χωρίς distractions. Τα περί vintage τ ’ακούω βερεσέ, μία μόδα είναι μέχρι την επόμενη η ουσία είναι που μετράει και η ουσία είναι η μουσική και όχι η ανάρτηση στο Instagram.

 Από αυτή τη στήλη θα γνωριστούμε μέσα από όλα αυτά που μας ενώνουν: συγκροτήματα, συλλογές, λίστες, καψούρες, και συναυλίες από τη Φρεαττύδα μέχρι την Washington. Θα συμφωνήσουμε, θα διαφωνήσουμε θα σας μάθω και θα με μάθετε, θα επικοινωνούμε και θα αλληλοεπιδρούμε.

 Προσωπική αγάπη είναι η ροκ μουσική, όχι απαραίτητα η ροκ κουλτούρα, όμως έχω μάθει να εκτιμώ αυτούς που στο πέρασμα των χρόνων έχουν σταθεί τίμιοι και γνήσιοι σε αυτό που κάνουν. Εκτιμώ και αυτούς που άλλαξαν τη μουσική τους προσέγγισή για να επιβιώσουν ή σαν προϊόν καλλιτεχνικής ανησυχίας. Σε πείσμα των καιρών, δεν μπορώ να χωνέψω ότι υπάρχουν μουσικοί ειδήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν αυτό που θέλουν με μόνο διαπιστευτήριο λίστες από το YouTube και το sound cloud.  Όχι φίλε μου, πιες το smoothie σου και άραξε να σου πω δυο λογάκια επειδή έχω βαρεθεί τους αερολόγους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ακούω άλλα είδη μουσικής, ακόμα και τέρμα ελληνικά να ακούς αν έχεις στην κατοχή σου δισκογραφία και γνώση θα ακούσω με μεγάλη προσοχή αυτό που θα μοιραστείς μαζί μου γιατί έχεις αφιερώσει χρόνο και χρήμα για την αγάπη και το χόμπι σου. Στο τέλος είτε συμφωνήσω είτε όχι θα σε παραδεχτώ και με έχεις κερδίσει.

 Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 πέρασε στην άλλη πλευρά ο Ian Lemmy Kilmister τραγουδιστής και μπασίστας των Motörhead.  Ο άνθρωπος έζησε και πέθανε πάνω στο σανίδι (έφυγε 20 μέρες μετά την τελευταία του συναυλία) αφού πρώτα έκανε και ήπιε σχεδόν τα πάντα. Χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης των καταχρήσεων, αυτός ο άνθρωπος έκανε αυτό που γούσταρε, ήταν γνήσιος και δεν πείραζε κανέναν εφόσον είχε Jack & Coke το ποτήρι. Ο άνθρωπος είναι ένας μύθος αφού κατάφερε να περάσει στην αιωνιότητα για τη μουσική, τη στάση και τις αξίες του. Τσε Γκεβάρα, James Dean, George Best όλοι αποχώρησαν νωρίς. Ο Lemmy αγνόησε τα πάντα ζώντας μέχρι τα 70 και δεν θα γίνει σύμβολο για καμμιά επαναστατική φωτογραφία. Ο Lemmy ήταν η ίδια η Επανάσταση.

Μέχρι την επόμενη φορά,
Πάνος

Παναγιώτης Φράγκος

Τα πολλά λόγια είναι περιττά, ας γνωριστούμε από τα κείμενα. Τρεις αγάπες Gameboy, vinyl & burritos.

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found