Υλικά:
5 πατάτες, 100γρ παστό Μετσοβόνε κομμένο σε κύβους, 1 κρεμμυδάκι, 1 κτγ. Σιναπόσπορο, 50ml ελαιόλαδο, 10 φύλλα βασιλικού, 1 κτγ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε ,αφαιρούμε τη φλούδα, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ..Σ ένα μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, μουστάρδα, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε.. Στο μπολ με τις πατάτες προσθέτουμε το φρ. κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, το τυρί, το σινάπι, το αρωματικό λάδι βασιλικού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε…
αφού γίνουν ένα σώμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα…