to top

Red velvet cake

Υλικά

Red…….. cake

220 γρμ βουτυρο μαλακωνενο σε θερμοκρασία δωματίου

440 γρμ ζάχαρη κρυσταλική

3 αυγά

380 γρμ αλεύρι

180 γρμ γιαούρτι+60 γρμ γάλα+χυμός 1 λεμονιού+ μερικές σταγόνες λευκό ξυδι(μιξ σε ένα ποτήρι όλα μαζί)

1 πρεζα αλάτι

1 βανιλια

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης

 

White…….κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια/μασκαρπόνε

220 γρμ βούτυρο μαλακωμεένο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρμ ζάχαρη άχνη

300 γρμ τυρί Φιλαδέλφεια

100 γρμ μασκαρπόνε

1 βανιλια

 

Blue……

Για την επικάλυψη blue berries 300 gr + 200 γρμ βατόμουρα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ  καλά μεχρι να αφρατεψει το βούτυρο με ζάχαρη, περίπου δέκα λεπτά. Ενσωματώνουμε ένα – ένα τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζουμε για λιγα λεπτά ακόμη το χτύπημα.  Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Στο μείγμα των γαλακτοκομικών προσθέτουμε  το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης (προσθέτουμε τόσο, όσο έντονο θέλουμε να  κάνουμε το χρώμα). Πολύ απαλά,  προσθέτουμε στο μιξερ λίγο από το μείγμα του αλευριου, λίγο απο το μείγμα των γαλακτοκομικων και το μεταφέρουμε (το μείγμα του κέικ), σε 3 βουτυρωμενες και πουδραρισμένες με αλεύρι φόρμες κέικ ή ταψάκια. Ψήνουμε στους 130°C για 30 λεπτά.  Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλύτερα σε μια σχάρα επάνω.

 

White…..κρέμα

Χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά το βουτυρο με τη ζάχαρη άχνη και ενσωματωνουμε και τα τυριά. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

 

Σε ένα δίσκο παρουσίασης στήνουμε εναλλάξ στρώσεις από κέικ -κρέμα-μούρα.

 

Αλεξάνδρα Τακορίδη

Αλεξάνδρα Τακορίδη

Ασχολούμαι με την μαγειρική και εχω ταξιδέψει για χάρη της σε πολλούς τόπους... Ειναι τόσο υπέροχο να προσφέρεις τροφή, να σε ξέρουν με το όνομά σου για όσο διάστημα μαγειρεύεις κάπου. Και αυτή εδώ η πόλη επίσης είναι τόσο όμορφη και μοναδική όσο εσείς! Να ζείτε την κάθε σας μέρα με πάθος........

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found