Υλικά
Red…….. cake
220 γρμ βουτυρο μαλακωνενο σε θερμοκρασία δωματίου
440 γρμ ζάχαρη κρυσταλική
3 αυγά
380 γρμ αλεύρι
180 γρμ γιαούρτι+60 γρμ γάλα+χυμός 1 λεμονιού+ μερικές σταγόνες λευκό ξυδι(μιξ σε ένα ποτήρι όλα μαζί)
1 πρεζα αλάτι
1 βανιλια
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης
White…….κρέμα τυριού Φιλαδέλφεια/μασκαρπόνε
220 γρμ βούτυρο μαλακωμεένο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ ζάχαρη άχνη
300 γρμ τυρί Φιλαδέλφεια
100 γρμ μασκαρπόνε
1 βανιλια
Blue……
Για την επικάλυψη blue berries 300 gr + 200 γρμ βατόμουρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά μεχρι να αφρατεψει το βούτυρο με ζάχαρη, περίπου δέκα λεπτά. Ενσωματώνουμε ένα – ένα τα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζουμε για λιγα λεπτά ακόμη το χτύπημα. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Στο μείγμα των γαλακτοκομικών προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικης (προσθέτουμε τόσο, όσο έντονο θέλουμε να κάνουμε το χρώμα). Πολύ απαλά, προσθέτουμε στο μιξερ λίγο από το μείγμα του αλευριου, λίγο απο το μείγμα των γαλακτοκομικων και το μεταφέρουμε (το μείγμα του κέικ), σε 3 βουτυρωμενες και πουδραρισμένες με αλεύρι φόρμες κέικ ή ταψάκια. Ψήνουμε στους 130°C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλύτερα σε μια σχάρα επάνω.
White…..κρέμα
Χτυπάμε έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά το βουτυρο με τη ζάχαρη άχνη και ενσωματωνουμε και τα τυριά. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σε ένα δίσκο παρουσίασης στήνουμε εναλλάξ στρώσεις από κέικ -κρέμα-μούρα.