Υλικά:
1 ντομάτα, 1 κρεμμύδι, 4 φρέσκα μανιτάρια, 1 κολοκύθι, 1 μελιτζάνα, φρέσκα μυρωδικά ( δυόσμος, βασιλικός, θυμάρι), 1 μαραθόριζα, ελαιόλαδο, μέλι, αλατοπίπερο, 2 σφηνοπότηρα, βαλσάμικο ξύδι, 200 γρ φουντούκια, 150 γρ γραβιέρα ή παρμεζάνα, μισή σκελίδα σκόρδο..
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες η φέτες, μαρινάρουμε με λάδι, αλατοπίπερο και ψήνουμε σε σχάρα. Αφού ψηθούν τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με βαλσαμικο, μέλι και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα φουντούκια, το τυρί, λίγο ακόμα λάδι, λίγο μέλι και την μισή σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε μυρωδικά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ωραία σάλτσα. Αλάτι, Πιπέρι, ξύδι.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ντιπ, σε ζυμαρικά ή σε σαλάτες.
Διατηρείτε καλυτέρα σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο..
Καλή απόλαυση..