Το Lemonia all day – restaurant bar, άνοιξε κάπου στα μέσα του φετινού καλοκαιριού, στην κεντρική πλατεία Αχαρνών 6, στις Αχαρνές. Χώρος ωραίος, άνετος, ζεστός και φιλικός και με το που σκοτεινιάσει ατμοσφαιρικός.. Εμείς βρεθήκαμε εκεί την προηγούμενη εβδομάδα, καλεσμένοι των ιδιοκτητών – φίλων, που έχουν το μαγαζί.. και σας γράφουμε τις εντυπώσεις μας.
Στην κουζίνα chef, είναι ο Γιώργος Τσουκαλάς. Αν και νέος, από την πρώτη ματιά στο menu, σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι καλό μαγειρεύεται εκεί μέσα. Δοκιμάσαμε παστίτσιο Gyoza, με γέμιση από μοσχαρίσιο κιμά, διάφορα μυρωδικά, λάδι από σχοινόπρασο με κρέμα μπεσαμέλ και σελινόριζα. •
• Αν και το παστίτσιο στο μυαλό μας, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, αυτό το πιάτο, μας έκανε να αλλάξουμε γνώμη..
Στη συνέχεια παραγγείλαμε ένα απλό burger (το αντίθετο θα έλεγα), με ζουμερό μπιφτέκι από κρέας προβατίνας, mousse φέτας, crispy onion και όλο αυτό μέσα σε αφράτο brioche, συνοδέυομενο με πατάτες..
Να αναφέρουμε ότι το Lemonia all day, είναι από νωρίς ανοιχτό με brunch menu, όπως οpen sandwich με τηγανιτά αυγά, χειροποίητη μαρμελάδα μπέικον, home mayo, πάνω σε προζυμένιο ψωμί, και άνετα μπορείτε να συνεχίσετε για μεσημεριανό, είτε πιο αργά για βραδινό.
Για την υπόλοιπη παρέα το καλύτερο ήρθε στο τέλος, με τα γλυκά.. Ρυζόγαλο αρωματισμένο με πορτοκάλι, μπισκότο από cashews με χειροποίητη μαρμελάδα πορτοκάλι και αφρό βανίλιας.. (μιαμ).
Για μένα είχε έρθει η ώρα για το πότο της βραδιάς. Πίσω από το bar, o Στάυρος Παπαθανασόπουλος, αγαπημένος φίλος και bartender, που ξέρει καλά τη δουλειά του. Η πρόταση ξεκίνησε με το τι θέλω να πιω για βάση και όλα τα άλλα, αυτοσχεδιασμός – που αποδείχθηκε …σωστός, για άλλη μια φορά! Με την υπόσχεση για περισσότερα φαγητά και cocktail, ανανεώσαμε το ραντεβού μας..
Βρείτε το Lemonia all day, στο instagram και αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο, κάντε μια βόλτα..