to top

Γαρίδες ψητές με σάλτσα εσπεριδοειδών, με σαλάτα φακές αρωματισμένες με τζίντζερ

Υλικά για  1 πιάτο

Χυμό απο τα εξής εσπεριδοειδή:

1 σαγκουίνι

1 λαιμ

1 λεμόνι

2 μανταρίνια

20 γρμ μαύρη ζάχαρη

30 γρμ μουστάρδα με κόκκους

80  ml ελαιόλαδο

140  ml ηλιέλαιο

30 ml soya sauce

Λευκό ξύδι κατά βούληση

20 γρμ μελι

4 γαρίδες μεγάλες

100γρμ φακές
Ντοματίνια προαιρετικά
Ελάχιστα σαλατικά εποχής

 

Εκτέλεση

Συγκεντρώσουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών και βράζουν με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Κρυώνει το μείγμα και κάνουμε μια βινεγκρέτ με τη μουστάρδα, τις δυο ποιότητες λαδιών, για ποιο ελαφρύ αποτέλεσμα, soya sauce, το μέλι και ξύδι τόσο, ώστε να πετύχουμε μια ελαφρώς γλυκόξινη γεύση. Μαρινάρουμε για λίγη ώρα τις γαρίδες με μια ποσότητα από την παραπάνω σάλτσα και τις ψήνουμε σε καυτή σχάρας, προσέχοντάς τες να μην παραψηθούν.

 

Έχουμε βράσει τις φακές ελέγχοντάς τες να βράσουν ιδανικά, τις κρυώνουμε και τις αναμειγνύουμε  με ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, ελάχιστα πράσινα σαλατικά εποχής, ξύσμα τζίντζερ και λαιμ, καρυκεύουμε με αλάτι και φρέσκο πιπέρι και ελάχιστη ποσότητα ωμής σάλτσας από την παραπάνω συν λίγο ελαιόλαδο ωμο.

Στο πιάτο τοποθετούμε μια ποσότητα σαλάτας, επάνω “καθίζουμε” τις γαρίδες, έξτρα σάλτσα εάν θέλουμε και σερβίρουμε. (Επίσης η εν λόγω σαλάτα με τις φακές, συνοδεύει ιδανικά και φιλέτο Σολωμού ψητό………..μύρισε άνοιξη βλέπετε!!!!)

Αλεξάνδρα Τακορίδη

Αλεξάνδρα Τακορίδη

Ασχολούμαι με την μαγειρική και εχω ταξιδέψει για χάρη της σε πολλούς τόπους... Ειναι τόσο υπέροχο να προσφέρεις τροφή, να σε ξέρουν με το όνομά σου για όσο διάστημα μαγειρεύεις κάπου. Και αυτή εδώ η πόλη επίσης είναι τόσο όμορφη και μοναδική όσο εσείς! Να ζείτε την κάθε σας μέρα με πάθος........