to top

Τέσσερις θεατρικές κωμωδίες, από τον καναπέ του σπιτιού μας

Τέσσερις θεατρικές κωμωδίες, από τον καναπέ του σπιτιού μας

Μένουμε σπίτι και παρακολουθούμε από τις οθόνες του υπολογιστή μας – και όχι μόνο – γνωστές sold out, θεατρικές παραστάσεις, από μεγάλα θέατρα της πόλης. 

 

Ποια Ελένη;
Ρέππας Μ. – Παπαθανασίου Θ. Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Μ. Κοτοπούλη 2004

Παίζουν:  Παπουτσή Τζέση – Δέλιου Βασιλική – Ντεμίρη Φωτεινή – Τρύπη Τάνια – Λαμπράκης Λευτέρης – Παπαδοπούλου Τζίνη – Τσάφου Χριστίνα – Γεροδήμου Έλενα – Καραμίχος Γιώργος – Πλαΐνης Χρήστος – Μανίσαλη Νατάσσα – Μάντακας Χρήστος – Καραγιάννης Σταύρος – Σταμούλης Γρηγόρης – Μεταξάς Όθων κ.α.

 

Μιούζικαλ με φόντο τον Τρωικό πόλεμο. Οι τρεις Θεές (Αφροδίτη, Ήρα, Αθηνά) θυμωμένες με τον Πάρη και την Ελένη για τους εκδικηθούν βάζουν στο καράβι του Πάρη αντί για την ωραία Ελένη, την άσκημη ξαδέρφη της την Πευκίδα. Όμως η Αφροδίτη λυπάται την Πευκίδα και για να την βοηθήσει κάνει τους πάντες να την βλέπουν σαν ωραία Ελένη.

 


 

ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ
 Άγγελος Πυριόχος 2013, στο θέατρο Badminton

Συντελεστές: Στο ρόλο της “Κυρίας Επιθεώρησης”, ο Αντώνης Λουδάρος Στο ρόλο του κομπέρ, ο Γιώργος Καπουτζίδης Συμμετέχουν: Τάνια Τρύπη, Μέμος Μπεγνής, Ελισάβετ Μουτάφη, Μιχάλης Μαρίνος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρήστος Σπανός, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Γιάννης Μαθές, Λίνα Εξαρχου, Δήμητρα Σιγάλα, Μανόλης Θεοδωράκης, Λήδα Μανουσάκη, Αδάμ Τσαρούχης, Ιώβη Φραγκάτου, Λάμπρος Κτεναβός, Δημήτρης Γαλάνης, Λουίζα Πυριόχου, Στράτος Λύκος. 

 

Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από την πορεία της επιθεώρησης. Πρωταγωνίστρια είναι η ίδια η «Κυρία Επιθεώρηση» που επιστρέφει στη σκηνή για να ταξιδέψει τον κομπέρ-εγγονό της πίσω στο χρόνο, στις σημαντικότερες στιγμές της. Στο σανίδι παρελαύνουν οι μυθικοί πρωταγωνιστές, οι αμίμητες ατάκες, οι σπουδαίες φωνές, τα αθάνατα τραγούδια, τα λαμπερά θέατρα της χρυσής εποχής της επιθεώρησης. Κι από κοντά η επικαιρότητα, οι πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η αστικοποίηση, η μοίρα της Ελλάδας – πάντα με χιούμορ και σατιρική διάθεση.

 


 

“Σταματία, το γένος Αργυροπούλου”
Κώστα Σωτηρίου, Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2014-2018

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζει η Ελένη Ουζουνίδου. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, που βραβεύτηκε, όπως και η παράσταση, στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ 2015. Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία επί 4 χρόνια (2014-2018), στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε άλλα άλλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

 

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της…

 

 


 

“Με δύναμη από την Κηφισιά” 
Δημήτρης Κεχαΐδης, Ελένη Χαβιαρά. Θέατρο του Νέου Κόσμου. 2017

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς.
Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Έμιλυ Κολιανδρή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη

 

Οι τέσσερις ηρωίδες του έργου αντικατοπτρίζουν και σήμερα το μοντέλο του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου και την αγωνία του μπροστά στους καταιγιστικούς ρυθμούς στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί. Εγκλωβισμένες σε ένα αστικό σαλόνι των βορείων προαστίων, οι γυναίκες αυτές γίνονται φορείς της νεύρωσης, της αγωνίας και της τρομερής τους λαχτάρας για ζωή. Η πορεία τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, μια πορεία με κύριο ζητούμενο τη δύναμη και την ανεξαρτησία, τις βρίσκει ολοένα και πιο αποδυναμωμένες. Να κρύβουν την τεράστια υπαρξιακή τους αγωνία σε ασήμαντες λεπτομέρειες, κουτσομπολιά, αφηγήσεις από το παρελθόν και ένα ανεκπλήρωτο ταξίδι φάντασμα.

 

Urban Life

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found