Γαρίδες ψητές με σάλτσα εσπεριδοειδών, με σαλάτα φακές αρωματισμένες με τζίντζερ
Υλικά για 1 πιάτο
Χυμό απο τα εξής εσπεριδοειδή:
1 σαγκουίνι
1 λαιμ
1 λεμόνι
2 μανταρίνια
20 γρμ μαύρη ζάχαρη
30 γρμ μουστάρδα με κόκκους
80 ml ελαιόλαδο
140 ml ηλιέλαιο
30 ml soya sauce
Λευκό ξύδι κατά βούληση
20 γρμ μελι
4 γαρίδες μεγάλες
100γρμ φακές
Ντοματίνια προαιρετικά
Ελάχιστα σαλατικά εποχής
Εκτέλεση
Συγκεντρώσουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών και βράζουν με τη μαύρη ζάχαρη μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Κρυώνει το μείγμα και κάνουμε μια βινεγκρέτ με τη μουστάρδα, τις δυο ποιότητες λαδιών, για ποιο ελαφρύ αποτέλεσμα, soya sauce, το μέλι και ξύδι τόσο, ώστε να πετύχουμε μια ελαφρώς γλυκόξινη γεύση. Μαρινάρουμε για λίγη ώρα τις γαρίδες με μια ποσότητα από την παραπάνω σάλτσα και τις ψήνουμε σε καυτή σχάρας, προσέχοντάς τες να μην παραψηθούν.
Έχουμε βράσει τις φακές ελέγχοντάς τες να βράσουν ιδανικά, τις κρυώνουμε και τις αναμειγνύουμε με ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, ελάχιστα πράσινα σαλατικά εποχής, ξύσμα τζίντζερ και λαιμ, καρυκεύουμε με αλάτι και φρέσκο πιπέρι και ελάχιστη ποσότητα ωμής σάλτσας από την παραπάνω συν λίγο ελαιόλαδο ωμο.
Στο πιάτο τοποθετούμε μια ποσότητα σαλάτας, επάνω “καθίζουμε” τις γαρίδες, έξτρα σάλτσα εάν θέλουμε και σερβίρουμε. (Επίσης η εν λόγω σαλάτα με τις φακές, συνοδεύει ιδανικά και φιλέτο Σολωμού ψητό………..μύρισε άνοιξη βλέπετε!!!!)