to top

Επιστημονική ονομασία: Cucurbita Maxima αλλιώς κολοκύνθη ή διαφορετικά κολοκύθα!

Και μια που στις 31 Οκτωβρίου, έχουμε- σου λέει – Halloween…εμείς βέβαια δεν το έχουμε στην παράδοση μας αλλά έχουμε άφθονες κολοκύθες που είναι και σύμβολο του φθινοπώρου άρα, τις χρησιμοποιούμε για το διάκοσμο της εποχής!

Τις κάνουμε φανάρια,βάζοντας κεριά,γεμίζουμε με μικρές κολοκύθες βάζα και βέβαια, τις ζωγραφίζουμε με ότι σχέδιο θέλουμε!

 

 

Το τέλος όμως είναι το καλύτερο, αφού τις τρώμε ωραιότατα φτιάχνοντας υπέροχες σούπες και αυτή είναι και η έκπληξη αυτού εδώ του άρθρου, μια συνταγή με κολοκύθα! Trick or treat? 😉

 

Σούπα κόκκινης Κολοκύθας

Υλικά

Μισό κιλό κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη
1 μικρή πατάτα κομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
1 κούπα γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι-πιπέρι
1 κουτ. σούπας βούτυρο

 

Διαδικασία

Βράζουμε την πατάτα σε ένα κατσαρολάκι
Βράζουμε την κολοκύθα ξεχωριστά
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τη βρασμένη κολοκύθα και την πατάτα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά
Προσθέτουμε νερό (3 -4 κούπες περίπου), το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Σιγοβράζουμε και ρίχνουμε το γάλα
Όταν ομογενοποιηθεί η σούπα αποσύρουμε από τη φωτιά

Η σούπα με κόκκινη κολοκύθα είναι έτοιμη!

Πέννυ Ανταλουδάκη

Ειμαι η Πηνελοπη που τη φωνάζουν Πεννυ και επίσης αυτη που με φωνάζουν γνωστοί και άγνωστοι ,όταν θέλουν αυτό το "κατι" που μπορεί να τους αλλάξει το χώρο τους. Απο πάντα έκανα εικόνες απο το κάθε τι που μου τραβούσε την προσοχή και το έκανα νοερά δικό μου ,μέσα στο σπίτι μου,έξω απο αυτό ,με λίγα λόγια φτιάχνω πάντα το σκηνικό που θέλω να με περιβάλλει! Αγαπώ τα ταξίδια,τη μουσική,τις επισκέψεις σε μουσεία ,τις ταινίες.Θελω να μπορώ να αλλάζω συχνά τα έπιπλα,τα χρώματα ανάλογα με τη διάθεση και με την εποχή...κατι με χρυσόσκονη για τα Χριστούγεννα ,ζωντανά χρώματα την άνοιξη ,κοχύλια το καλοκαίρι !Γιατι η ζωή μας ειναι σύντομη και ειναι ωραίο να μπορούμε να την κάνουμε όμορφη!!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following