to top

Θεόδωρος Καλοτίνης / THEO PARFUMS – Το άρωμα είναι η υπογραφή μας

Ο Θεόδωρος Καλοτίνης – THEO PARFUMS, είναι από την Κρήτη. Το 2014 αποφασίζει να σπουδάσει την Τεχνική Δημιουργίας Αρωμάτων στο Special School της Galimard – μία από τις πρώτες τρεις εταιρίες αρωμάτων στον κόσμο – στην πόλη Grasse της Γαλλίας. Εκεί, ανάμεσα σε πολλούς νέους αρωματοποιούς ξεχωρίζει και οι προτάσεις για συνεργασίες από μεγάλους οίκους δεν αργεί να έρθει! Εκείνος επιλέγει να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

 

 

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, στη σχολή Galimard, στην Grasse της Γαλλίας, με προτάσεις για συνεργασίες από εταιρείες που θαυμάζεις και εσύ επιστρέφεις! Θα μπορούσε κάποιος να σε πει τρελό – αν μη τι άλλο – εγώ απλά θέλω να μου πεις γιατί!!
Η αλήθεια είναι ότι δέχτηκα προτάσεις από κορυφαία brands, με την προοπτική μίας μεγάλης καριέρας δίπλα στους καλύτερους του χώρου όμως τις αγνόησα γιατί η πατρίδα μου με εμπνέει. Ένιωθα πως η θέση μου είναι να επιστρέψω στην Ελλάδα και να προσπαθήσω εδώ για το όνειρο μου!

 

Δεν σε τρόμαξε η οικονομική κατάσταση αυτή την περίοδο, στο ξεκίνημα σου, όταν στο εξωτερικό, είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα;
Φυσικά με τρόμαξε, διότι δεν έχω κάποιο σπόνσορα, προσπαθώ μόνος μου. Είμαι αυτοδημιούργητος. Η Ελλάδα χρειάζεται νέους με ιδέες στην φάση αυτή.

 

Πως ανταποκρίνεται το κοινό, σ ένα ελληνικό brand, όταν η αγορά είναι γεμάτη από μεγάλες επώνυμες εταιρείες, που κυριαρχούν στο είδος;
Νιώθω ευγνώμων διότι το brand μου βρήκε μεγάλη ανταπόκριση σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άνθρωποι που δεν με γνώριζαν, πίστεψαν σε εμένα και ταυτίζονται με τον αγώνα ζωής που κάνω αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αγαπούν την δουλειά μου, προτιμούν τα αρώματα μου διότι είναι φτιαγμένα στο χέρι, από σπάνια και μοναδικά αιθέρια έλαια της Ελληνικής φύσης αλλά και κάθε γωνιάς του κόσμου. Τέτοιες προσπάθειες δεν μπορείς να τις συγκρίνεις εύκολα με άλλα brands. Άλλωστε ασχολούμαστε αποκλειστικά με την δημιουργία αρωμάτων, δεν δημιουργούμε και καλλυντικά ή μακιγιάζ ή ρούχα ή κοσμήματα η κάποιο άλλο προϊόν. Ασχολούμαστε μόνο με την δημιουργία μοναδικών αρωμάτων. Αυτό είναι που κάνει το brand τόσο ξεχωριστό!

 

 

Ποια είναι η διαδικασία στο μυαλό σου, για την δημιουργία ενός αρώματος;
Η δημιουργία αρωμάτων είναι τέχνη. Γεννιέται από την έμπνευση μιας στιγμής, μέσα από διάφορες εμπειρίες και στιγμές έρχεται η έμπνευση.

 

Gardenia, από τα πιο δύσκολα λουλούδια αλλά και το πρώτο σου άρωμα, όπου το 2016 βρίσκεται ανάμεσα στα δημοφιλέστερα αρώματα στην Ελλάδα.
Δεν θα χαρακτήριζα την Γαρδένια «δύσκολο λουλούδι» αλλά ως «το πιο φίνο λουλούδι στον κόσμο»  Πηγή έμπνευσης του αρώματος GARDÉNIA ήταν περισσότερο το λευκό χρώμα παρά η μυρωδιά της όμορφης γαρδένιας.

→ Ήθελα να εγκλωβίσω την ελευθερία που αποπνέει, την ανεμελιά! Αποτελεί μεγάλη συγκίνηση για εμένα η αγάπη του κόσμου για αυτό το άρωμα. Οι γυναίκες το έχουν λατρέψει, έγινε πολύ γρήγορα Best Seller!

 

Η έδρα σου βρίσκεται στην Κρήτη. Έχεις σκεφτεί να μετακομίσεις προς τα πάνω (βλ. Αθήνα);
Πράγματι, η έδρα του brand μου βρίσκεται στην Κρήτη. Αυτό δεν είναι καθόλου δεσμευτικό μιας και τα αρώματα κάθε μέρα τα αγκαλιάζουν καταστήματα και κάνουμε νέες τοποθετήσεις με σκοπό να τα βρίσκει και ο κόσμος της Αθήνας. Βοηθάει πολύ επίσης το Online store μας www.theoparfums.com που μπορεί κάποιος να παραγγείλει από κάθε γωνία της Ελλάδας και γενικότερα του κόσμου, εύκολα & απλά! Ίσως κάποτε οι ανάγκες απαιτήσουν να ανέβω Αθήνα, δεν το ξέρω αυτό, πάντως η Κρήτη μου με εμπνέει!

 

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια ή καλύτερα, τι να περιμένουμε στο μέλλον;
Ετοιμάζω πολύ όμορφα πράγματα. Φυσικά βρισκόμαστε σχεδόν στην αρχή (έτσι θεωρώ εγώ) και θέλω τα βήματα που κάνω να είναι σταθερά και όχι βιαστικά.

 

Social media. Όσο και να μη θέλει να ασχοληθεί κανείς, δεν παύει να είναι απαραίτητο εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες! Τι ρόλο παίζουν στη δική σου δουλειά;
Στις μέρες μας τα social media είναι το Α και το Ω. Έχουν βοηθήσει πολύ στο να γίνει γνωστή η δουλειά μου. Επίσης πολύς κόσμος προτιμάει να κάνει ηλεκτρονικές αγορές μέσω του site μας: www.theoparfums.com

 

 

Περιέγραψε μου μια μέρα σου!!
Με το που ξυπνήσω μυρίζω και φροντίζω τον βασιλικό μου, που έχω στο παράθυρο – είναι βαθιά μου ανάγκη να το κάνω αυτό – μου φτιάχνει την διάθεση και μου δίνει δύναμη η μυρωδιά του! Μετά παίρνω το πρωινό μου και ετοιμάζομαι για το γραφείο ή για την παραγωγή… Το βράδυ φροντίζω να το περνάω με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα!

 

Θυμάσαι την πρώτη φορά που είδες τα προϊόντα σου σε μεγάλο κατάστημα;
Φυσικά! Η συγκίνηση ήταν βαθιά και μεγάλη. Νιώθεις ότι κατέκτησες ένα μεγάλο στόχο. Αν και προσωπικά προτιμώ μικρότερα καταστήματα για την φιλοξενία των αρωμάτων μου, διότι τα αγκαλιάζουν διαφορετικά από την μάζα!

 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το άρωμα, που επιλέγει κάποιος, αντικατοπτρίζει κομμάτι του χαρακτήρα του;
Απόλυτα! Το μόνο που θα πω είναι ότι: «Το άρωμα είναι η υπογραφή μας»

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found