to top

Sandalista: Τα Ελληνικά, χειροποίητα σανδάλια που έγιναν έρωτας με την πρώτη ματιά

Sandalistas: Τα Ελληνικά, χειροποίητα σανδάλια που έγιναν έρωτας με την πρώτη ματιά

Θυμάμαι ακόμη την ημέρα που έγινα Sandalista, πέφτοντας τυχαία πάνω στην σελίδα τους και ώρες μετά είχα χτυπηθεί από έρωτα! Φτιαγμένα από  γνήσιο, 100% Ελληνικό δέρμα, ιδιαίτερα σχέδια και με εξαιρετικό, ρηξικέλευθο κόψιμο, αυτά τα ξεχωριστά, χειροποίητα σανδάλια θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία σου. 

-Εσύ,ακόμα να γευτείς την εμπειρία των Sandalista;-

 

 

 

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τον χώρο της μόδας;
Η αγάπη για τη μόδα και το σχέδιο εμφανίστηκε σε μικρή ηλικία στην Σταυρούλα η οποία είναι και η κεφαλή στο σχεδιαστικό τμήμα του Sandalista. Επειδή σχεδόν ποτέ δεν ήταν αρκετά αυτά που κυκλοφορούσαν, πάντα έκανε μικρές επεμβάσεις με πινελιές που τελικά έφεραν τα πρώτα της σχέδια τόσο σε ρούχα όσο και σε παπούτσια.

 

Tι σας εμπνέει για την δημιουργία ενός σανδαλιού;
Η έμπνευση είναι έννοια σχετική. Ιδέες για σχέδια έρχονται από μια βόλτα στην Αεροπαγίτου και τα μικρά μαγαζάκια τη πόλης μας, μέχρι τα βράχια στην άκρη της Μάνης. Οι συνδυασμοί βέβαια προκύπτουν στις άπειρες αναζητήσεις για πρώτες ύλες τόσο σε καταστήματα στην πόλη όσο και στο διαδίκτυο.

 

Θυμάστε την πρώτη σας παραγγελία και πως νιώσατε;
Θυμόμαστε κάθε στιγμή γιατί είναι μεγάλο μας κομμάτι και σημαντικό και η αρχή ήταν όντως το ήμισυ του παντός. Το ξεκίνημα ήταν κάθε σχέδιο για κάθε προσωπικότητα από τον κύκλο μας και οι παραγγελίες ξεκίνησαν κάπως έτσι σε φίλες και φίλες φίλων! Ήταν μεγάλη συγκίνηση να βλέπεις ανταπόκριση από τρίτους.

 

||Μόδα είναι λοιπόν αυτό που εκφράζει την προσωπικότητα και μπορείς να το υποστηρίξεις με όλο σου το είναι. Μόδα είναι τρόπος και θέση ζωής και πάει πολύ πιο βαθιά από τον ρουχισμό.||

 

 

Μιλήστε μας για τα υλικά και την διαδικασία παραγωγής ενός σανδαλιού.
Δύσκολο να μιλήσουμε για τα υλικά καθότι είναι εκατοντάδες και η παραγωγική διαδικασία τόσο ξεχωριστή για κάθε σχέδιο! Από βελούδο και ύφασμα μέχρι επιχρυσωμένο ασήμι. Η βάση μας πάντα είναι το γνήσιο ελληνικό δέρμα κορυφαίας ποιότητας όπου αφού πάρει το σχήμα του στη βιοτεχνία στολίζεται και προσαρμόζεται ανάλογα στο χώρο μας στο Περιστέρι.

 

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει κανείς μια επιχείρηση στην Ελλάδα της κρίσης;
Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες στην εποχή της κρίσης τόσο από θέμα υποστήριξης από το κράτος όσο και οικονομικής ασφαλείας του αγοραστικού κοινού. Παρόλα αυτά αν αγαπάς αυτό που κάνεις και φροντίζεις να είσαι επαγγελματίας υπάρχει ελπίδα και όλα πάνε καλά. Τουλάχιστον αυτό έχουμε δει μέχρι τώρα.

 

Ερώτηση προς όλη την ομάδα! Aν δε ζούσατε στην Ελλάδα του 2018 σε ποια εποχή και χώρα θα θέλατε να ζείτε;
Δεν την έχουμε αυτή την απάντηση γιατί είμαστε πολλοί και πολύ διαφορετικοί μεταξύ μας! Αγαπάμε Ελλάδα και κάθε χώρα και εποχή έχει τα καλά της και τα άσχημα.

 

Social media. Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην προβολή μιας επιχείρησης; Και πόσο λειτουργεί η αγορά μέσω διαδικτύου; Υπάρχουν δυσκολίες;
Τα σοσιαλ έχουν πλέον καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης και ειδικά στον χώρο μας. Είναι ένα από τα κύρια μέσα προβολής της δουλειάς μας και με αρκετό κόπο, χρόνο και χρήμα μάθαμε να δουλεύουμε μέσα από αυτά. Η αγορά μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα έχει ανέβει θεαματικά, φυσικά υπάρχουν ακόμα φραγμοί και δυσκολίες αλλά εμείς σαν Sandalista με δωρεάν μεταφορικά, δυνατότητα αντικαταβολής και δωρεάν αλλαγή στο νούμερο νομίζω το έχουμε κάνει πολύ εύκολο για τους πελάτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μας επισκεφθούν στο χώρο μας. Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές αλλά με θέληση για γνώση και τους κατάλληλους ανθρώπους όλα γίνονται.

 

 

||Η βάση μας πάντα είναι το γνήσιο ελληνικό δέρμα κορυφαίας ποιότητας όπου αφού πάρει το σχήμα του στη βιοτεχνία στολίζεται και προσαρμόζεται ανάλογα στο χώρο μας στο Περιστέρι.||

 

 

Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος όντας ελεύθερος επαγγελματίας;
Οι δυσκολίες στο ελεύθερο επάγγελμα έχουν τη βάση τους στο κράτος. Ας μην αναλύσουμε ιδιαίτερα, λίγο η φορολογία, λίγο οι δημόσιες υπηρεσίες, λίγο η γραφειοκρατία, κάθε μέρα θέλει υπομονή και ενημέρωση για να ανταπεξέλθουμε.

 

Πώς ορίζεται το κιτς;
Δεν ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάτε 🙈🙈🙈
Δεν υπάρχει κιτς. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται ή ενδιαφέρονται σε σημείο υπερβολής. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε εκεί.

 

Τι περιλαμβάνει μια μέρα ενός sandalista;
Η μέρα ξεκινάει με μελέτη των παραγγελιών, καταμέτρηση πρώτων υλών και ασταμάτητη παραγωγή μέχρι το απόγευμα. Κλείσιμο αποστολών τηλέφωνα, μηνύματα, ένας χαμός όμορφος. Πφφφ αγχώθηκα με την ερώτηση!

 

 

Πώς ενημερώνεστε για τις τάσεις;
Όπως όλοι όσοι ενδιαφέρονται!! Περιοδικά μόδας, ίντερνετ και εκθέσεις/επιδείξεις τόσο Ελλάδα όσο και εξωτερικό.

 

Ένα αστείο περιστατικό που σας έχει συμβεί με κάποιον πελάτη;
Ένα από τα πιο αστεία περιστατικά που μας έχουν συμβεί ήταν να στείλουμε κατά λάθος ένα σανδάλι 36 και ένα 42 σε μια πελάτισσα. Μας έστειλε φωτογραφία και πραγματικά γελάσαμε πολύ και εμείς και αυτή. Μετά το γέλιο έγινε φυσικά αντικατάσταση άμεσα!!

 

Ποια η άποψή σας για τα «θύματα» της μόδας;
Δεν υπάρχουν θύτες και θύματα στη μόδα. Είναι ένας τρόπος ζωής που δεν θα έπρεπε να ενοχλεί και να δημιουργεί ταμπέλες και πρότυπα. Καλό είναι να υπάρχει μέτρο πάντα, αλλά ποιος είναι αυτός που θα κρίνει στην τελική;

 

 

*Ανακάλυψε τα Sandalista εδώ.*

Instagram:https://www.instagram.com/thesandalista/?hl=en

Facebook:https://www.facebook.com/TheSandalista/

site Sandalista: πατήστε εδώ

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found