to top

The Rubicon – τα δωμάτια απόδρασης ήρθαν για να μείνουν

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, εδώ και χρόνια. Εμείς πήγαμε στο The Rubicon, που βρίσκεται στο Γαλάτσι και ζητήσαμε να μάθουμε πληροφορίες για αυτή τη νέα μανία που κυριαρχεί! Τι είναι τα δωμάτια απόδρασης; Με πιο κριτήριο φτιάχνεται ένα δωμάτιο; Είναι ένα νέο είδος διασκέδασης; Ποιοι μπορούν να μπουν μέσα και τελικά το ερώτημα είναι …can you escape?

 

 

Ποια είναι η ιδέα πίσω από το The Rubicon?
Το The Rubicon δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της ψυχαγωγίας. Και μιλάμε για ψυχαγωγία γιατί δεν αποτελεί μία στείρα διασκέδαση, αλλά οδηγεί την παρέα σε άλλα όρια. Δημιουργήθηκε για να εξάψει την φαντασία, να ενώσει την οικογένεια και να την οδηγήσει σε αναζήτηση. Είναι ένας νέος πολυχώρος διασκέδασης, κεφιού και οικογενειακών στιγμών, που περιμένει, όλους τους εν δυνάμει φίλους μας, για να τους φιλοξενήσει, χαρίζοντας  αξέχαστες στιγμές και συγκινήσεις που θα χαραχθούν βαθιά στη μνήμη τους!!

→ Στο the Rubicon η ομαδική συνεργασία, η αγάπη για το μυστήριο, η ενεργοποίηση και των πέντε αισθήσεων είναι τα απαιτούμενα για να ξεφύγει κανείς από την σκληρή καθημερινότητα του.

 

Τι ακριβώς είναι τα δωμάτια απόδρασης;
Είναι αυτό που δηλώνει και ο τίτλος τους. Είναι χώροι που έχουν δημιουργηθεί με περίσσεια αγάπη και εφευρετικότητα. Η οπτική τους και μόνο σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους και σε άλλες εποχές . Είναι ένα παιχνίδι δράσης. Στη διάρκεια του οποίου μια ομάδα δυο με έξι ατόμων αφού μυηθούν σε ένα σενάριο που σχετίζεται με την πλοκή του δωματίου, «κλειδώνονται» μέσα σε αυτό, στοχεύοντας στην απόδραση της ομάδας. Αυτό γίνεται μέσα από ομαδική συνεργασία και την λύση γρίφων, ανακάλυψη μυστικών περασμάτων και αξιοποίηση στο έπακρο της κριτική τους σκέψη.

 

fbup

 

Θα μπορούσαμε να τα πούμε μόδα ή απλά ότι ήταν αυτό που έλειπε;
Δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί μόδα. Είναι αυτό που έλειπε για να φέρει ξανά την παρέα σε επαφή. Είναι μια εναλλακτική διασκέδαση που στοχεύει στο ‘virtual game’. Είναι ένα μεγάλο βήμα μετά τα ηλεκτρονικά games που έκαναν μεγάλο κακό στις ανθρώπινες σχέσεις. Πιστεύω ότι τα δωμάτια απόδρασης έχουν εδραιωθεί στο χώρο της εναλλακτικής διασκέδασης και ήρθαν για να μείνουν.

 

Είναι ένα είδος διασκέδασης λοιπόν τα δωμάτια απόδρασης;
Τα δωμάτια απόδρασης είναι από μόνα τους διασκέδαση. Αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν την αγωνία μαζί με την όξυνση των αισθήσεων και της αντίληψης, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζουν στο έπακρο την αδρεναλίνη όταν η ομάδα καταφέρνει να  λύσει τον γρίφο.

 

Με δεδομένο ότι τα δωμάτια είναι θεματικά, πιά είναι η πρώτη επιλογή;
⇒ Όταν ένας μυστικός πράκτορας αποφασίζει να αλλάξει τρόπο ζωής και το κύκλωμα έχει άλλα σχέδια τότε έρχεται ο Sector B-32. Μια ομάδα πρώην πρακτόρων παγιδεύεται στην προσπάθεια τους να πάρουν πίσω στα χέρια τους τη ζωή τους..

⇒ Σε μια μελλοντική κοινωνία, η πρωτεύουσα του έθνους σας, αποτελούμενο από 12 περιφέρειες, επέλεξε από κάθε μια ένα εκπρόσωπο μέσω κλήρου, ώστε να παίξουν μεταξύ τους, ο ένας ενάντια στον άλλο, ένα «παιχνίδι» επιβίωσης. Υπάρχει χώρος μόνο για ένα νικητή, τον τελευταίο που θα μείνει ζωντανός.

⇒ Ο μικρός αλλά ταλαντούχος μάγος είναι εκείνος που θα εκπληρώσει τη προφητεία του καλού μάγου και διδασκάλου του. Η προφητεία λέει ότι πρέπει να καταστρέψει όλα τα κακά πνεύματα και υποστηρικτές του αδίστακτου Ακατανόμαστου μάγου, για να τον αφανίσει..
Τι μπορεί να διαλέξει κανείς;

 

 

Να μπει ένας κλειστοφοβικός μέσα; ή καλό θα ήταν να το αποφύγει; ( να ξέρω!)
Ο χώρος του The Rubicon είναι φιλόξενος για όλους. Οι εγκαταστάσεις είναι διαμορφωμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι, κλειστοφοβικοί ή μη αλλά και άτομα με ειδικές ανάγκες να νιώθουν άνετα στο χώρο. Δεν έχουμε μείνει μόνο στην διαμόρφωση των δωματίων απόδρασης, αλλά έχει γίνει ειδική μέριμνα για να παρέχουμε ασφάλεια και διασκέδαση στο έπακρον.

 

Με ποιο κριτήριο φτιάχνεται ένα δωμάτιο απόδρασης;
Το κάθε δωμάτιο είναι στημένο με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να σε ταξιδεύει σε ξεχωριστή χρονική περίοδο και γεωγραφική τοποθεσία. Τα θέματα επιλέγονται με γνώμονα την επικαιρότητα και το ενδιαφέρον του κοινού. Οι ιστορίες στήνονται από την αρχή και τίθενται στόχοι τους οποίους θα πρέπει να καλύπτονται από τους ανάλογους γρίφους. Βασικό κριτήριο είναι η ξεχωριστή θεματολογία και η πληρότητα της ικανοποίησης του παίχτη.

 

Ανάλογα με το θέμα του δωματίου, υπάρχει και ένας βαθμός δυσκολίας πίσω από αυτό;
Τα δωμάτια απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Τρεις διαφορετικές ιστορίες, τρεις διαφορετικές βαθμίδες δυσκολίας. Είναι λογικό ότι θα πρέπει να έχουν διαφορετικό βαθμό ώστε να καλύπτονται και οι ποιο απαιτητικοί παίχτες.

→ The Little Wizard (πατήστε εδώ): βαθμός δυσκολίας 7/10 

→ The Hunger Fights (πατήστε εδώ) : βαθμός δυσκολίας 8/10

→ SectorB-32 (πατήστε εδώ): βαθμός δυσκολίας 9/10

 

keys_welcome

 

Έχει γίνει κάποιο ακραίο περιστατικό που θυμάστε έντονα;
Ακραίο δεν θα μπορούσα να το θεωρήσω, παράδοξο ναι. Οι ομάδες στην προσπάθεια τους να αποδράσουν, πολλές φορές μηχανεύονται πολλά, ενώ θεωρούν στοιχεία απόδρασης και τα ποιο απλά πράγματα. Έτσι λοιπόν μία αμάδα νέων παιδιών μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο, άρχισε να προσπαθεί να ανέβει επάνω στην κλιματιστική μονάδα, ψάχνοντας να βρουν κάποιο πέρασμα. Αυτό με εντυπωσίασε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να το εντάξουμε στις οδηγίες που δίνουμε στις ομάδες, πριν το παιχνίδι.

 

Υπάρχουν επόμενα σχέδια ή εκπλήξεις από το The Rubicon;
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ στο The Rubicon. Καθημερινά επιστρατεύουμε την φαντασία μας, αναζητώντας καινούριους δρόμους για να οδηγήσουμε όσους μας εμπιστεύονται σε νέα μονοπάτια. Βέβαια εάν αρχίσουμε να μιλάμε για αυτές, είναι σίγουρο ότι θα πάψουν να είναι εκπλήξεις.

→ Αυτό που υποσχόμαστε, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να επιβραβεύσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κόσμος. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε, είναι ότι κάθε μήνα θα λαμβάνουν χώρο πολλά event, και πολλοί διαγωνισμοί τόσο στα δωμάτια απόδρασης όσο και στα επιτραπέζια παιχνίδια μας. Σας περιμένουμε… 

 

Hand-Holding-the-Key-1500x629

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found