to top

ReGinas Queens of sweets – Στην ζαχαροπλαστική χωρίς ακρίβεια δεν φτάνεις ποτέ στο fun part της φαντασίας

Το ReGinas Queens of sweets είναι μια ζωντανή απόδειξη πως όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, το κάνεις καλά και η όρεξη για την δουλειά σου απλώς δεν έχει όρια! Η Ρενάτα και η Τζίνα φτιάχνουν custom made γλυκά. Η λέξη ωραία είναι μικρή μπροστά σε αυτό που θα γευτείς και θα αντικρίσεις. Πασπαλισμένα με μια δόσεις μαγείας και πολλή φαντασία ,τα κορίτσια αυτά μπορούν να δημιουργήσουν τα πιο τρελά, παραμυθένια γλυκά. Δοκιμάσαμε στο ReGinas Queens of sweets το ωραιότερο carrοt cake (του κόσμου όλου) και τις ερωτευτήκαμε αμέσως! 

 

 

Πως προέκυψε η αγάπη σας για την ζαχαροπλαστική;
Μάλλον για αυτήν ευθύνεται η παιδική μας ηλικία. Είναι ακόμα έντονη η ανάμνηση της Κυριακής, στο σπίτι της γιαγιάς να πλάθουμε κουλουράκια, να τα ψήνουμε και το καλύτερο κομμάτι φυσικά, να τα τρώμε!
→ Η Τζίνα μάλλον έχει το προβάδισμα σε αυτό καθώς εκείνη είχε μεγαλύτερη αγάπη για την κουζίνα από ότι εγώ.
Ξεκινήσαμε να χαζεύουμε βιντεάκια και να ζηλεύουμε αυτά που έφτιαχναν στην Αμερική.
→ Η ReGina ωστόσο γεννήθηκε σε μια καφετέρια ενώ αντιμετωπίζαμε την απειλή της ανεργίας και ψάχναμε τρόπους να βγάλουμε λεφτά από κάτι που αγαπάμε.
→ Στην Τζίνα άρεσαν τα ψησίματα και εμένα η γλυπτική. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι ρόλο έχει η καθεμιά μας!

 

Ποιο ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξες;
Τζίνα: Μηλόπιτα για τον μπαμπά.
Ρενάτα: Τριώροφη τούρτα γενεθλίων για την Τζίνα. Πεντανόστιμη, με τρεις γεύσεις. Brooklyn black out-blueberry cake-carrot cake. (Ό,τι πιο απαίσιο έχει φτιαχτεί στην ιστορία της ζαχαρόπαστας. Αλήθεια ντρέπομαι!)

 

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό (να τρώτε!);
Τζίνα
:Πάστα φλώρα
Ρενάτα:Lemon pie

 

Και ποιο να φτιάχνετε;
Τζίνα: Ρie να’ ναι και ότι να’ ναι!
Ρενάτα: Cake pops (αν και εγώ κυρίως προτιμώ να τρώω ότι ψήνει η Τζίνα!)

 

Πως βλέπετε να έχει επηρεάσει η κρίση το επάγγελμα της ζαχαροπλαστικής;
Γενικά την ζαχαροπλαστική δεν την έχει επηρεάσει. Αν και βρισκόμαστε σε βαθιά κρίση, το φαγητό και το γλυκό δεν το κόβουμε. Φταίει ο λαός μας; Συμβαίνει ανά τον κόσμο; Δεν ξέρουμε να σου πούμε. Ειδικά το γλυκό δεν έχει κοπεί μιας και η ζάχαρη πάντα φτιάχνει την διάθεση. Απλά υπάρχουν πολλές λύσεις και πιο οικονομικές.
→ Σε επίπεδο διακοσμητικής ζαχαροπλαστικής (ζαχαροτεχνικής), ναι έχει επηρεάσει πολύ. Δεν είναι φθηνή. Υπάρχουν βέβαια και εκεί διάφορες επιλογές για κάτι πιο οικονομικό αλλά το χειροποίητο και το costum made δεν μπορεί να είναι φθηνό.

 

Ποια είναι η άποψη σας για τη μοριακή ζαχαροπλαστική;
Όπως και για την μοριακή μαγειρική… Δεν το χαίρεσαι!

 

8

→Η μαγειρική μπορεί να συγχωρέσει όλα τα λάθη… H ζαχαροπλαστική δεν συγχωρεί… Ένα λάθος μπορεί να καταστρέψει την υφή, την σύσταση ,την πυκνότητα και πάνω από όλα την γεύση. Άμα το κάνεις, όλα τελείωσαν.

 

 

Τι θα σας έκανε να χάσετε τον ύπνο σας από προσμονή;
Μμμμμ. Nα παρακολουθήσουμε σεμινάριο την επόμενη μέρα του Carlos Lischetti.

 

Πόσο βοηθούν τα social media τη δουλειά σας και την προβολή του ReGina Queens of sweets;
Είναι το Α και το Ω. Έτσι λειτουργούν όλα σήμερα. Είναι οι διαφημιστικές του μέλλοντος. Λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε δει πολύ κακές δουλείες να γίνονται ανάρπαστες λόγω σωστής στρατηγικής στην διαφήμιση μέσω των socials και τρομερά καλές και προσεγμένες δουλειές να θάβονται. Έτσι είναι.

 

Αν δεν ήταν η ζαχαροπλαστική τι άλλο θα επιλέγατε ως ασχολία;
Τζίνα: Tην μόδα.
Ρενάτα: Tην γλυπτική.

 

Όλοι λένε πως η “ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια”. Πάει πρώτα η ακρίβεια και μετά η φαντασία;
Πάντα πρώτα η ακρίβεια. Χωρίς ακρίβεια δεν φτάνεις ποτέ στο fun part της φαντασίας!

 

11

 

Δε μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς…
Τζίνα: Τα γλυκά και την Ρενάτα.
Ρενάτα: Να δημιουργώ και την Τζίνα.

 

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολύ συχνά να χρησιμοποιούν την στέβια ως γλυκαντικό. Ποια είναι η δική σας άποψη για την τάση αυτή;
Είναι σίγουρα πιο υγιεινή αλλά η γεύση δεν συγκρίνεται. Όπως συμβαίνει με όλα τα υποκατάστατα.

 

9

//Δεν χρειάζεται να κάνεις εκπτώσεις στην απόλαυση.//

 

 

Αν έπρεπε να παρομοιάσετε τον ιδανικό άντρα με ένα γλυκό, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;
Τζίνα: Ζεστή μηλόπιτα με παγωτό. Έχει να κάνει με τα συναισθήματα που μου προκαλεί ο συνδυασμός των υφών και των θερμοκρασιών. Αυτά θέλω να μου προκαλεί και ένας άνδρας.
Ρενάτα: Κρέμα Βανίλια. Επειδή είναι το αγαπημένο επιδόρπιο του φίλου μου.

 

Που έχετε δοκιμάσει το καλύτερο γλυκό μέχρι σήμερα;
Τζίνα: Carrot Cake στο Λονδίνο.
Ρενάτα: Πανακότα με ανανά στο Cova, στο Μιλάνο.

 

Τι δυσκολιές έχει η διακοσμητική ζαχαροπλάστη (ζαχαροτεχνία);
Πολλές δυσκολίες. Επηρεάζεται από την θερμοκρασία, την υγρασία, την κατασκευή, την σύσταση του cake και της κρέμας από κάτω. Και η μεταφορά ειναι το δυσκολότερο… Θέλει πολλή, πολλή προσοχή!

 

Θυμάστε κάποιο γλυκό που σας ζήτησαν και αρχικά σας φάνηκε ανέφικτο;
Τούρτα που να έχει πάνω ένα δέντρο, μια κασετίνα, ένα φόρεμα, μια λάμπα και ένα καλοριφέρ. Πως τα συνδυάζεις όλα αυτά;;

 

Η πιο αστεία τούρτα που έχετε φτιάξει;
Χαρτί τουαλέττας!

 

Πόση ώρα χρειάζεται μια σας απαιτητική παραγγελία;
Εβδομάδα! Η ζαχαρόπαστα θέλει τον χρόνο της. Να πλαστεί, να ξεκουραστεί, να στεγνώσουν οι φιγούρες, να κρυώσει το cake και τελευταία στιγμή να στηθεί.

 

 

ReGinas Queens of sweets social:

Facebook: https://www.facebook.com/ReGinaQueensofSweets/
Instagram: http://instagram.com/regina_qos

 

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following