to top

Νίκος Σουλτάνος – ότι και αν σου συμβαίνει, με ένα χαμόγελο όλα αλλάζουν

Τον Νίκο τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια και θυμάμαι ακόμα το φωτεινό, πανέμορφο χαμόγελό του και την όρεξη του για ζωή. Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν πάλι, λίγους μήνες πριν, και αυτό το αγόρι συνεχίζει την ίδια, θετική στάση απέναντι στη ζωή και τις δυσκολίες της. Κάθεσαι 5 λεπτά δίπλα του και νιώθεις πως έχεις τη δύναμη να κατακτήσεις τον κόσμο όλο!

Με χαρά ανακάλυψα πως το χάρισμα του (γιατί περί χαρίσματος μιλάμε) πήρε σάρκα και οστά και κάθε Παρασκευή πια απέκτησε άλλο νόημα. Γιατί; O Nίκος Σουλτάνος ξεκίνησε ως Youtuber παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα απολαυστικά θέματα κάνοντας σε να μη θες να τελειώσει το βίντεο!

 

 

Πως προέκυψε το κανάλι στο youtube;
Η ενασχόληση μου με το youtube ξεκίνησε από την ανάγκη μου να εξωτερικεύσω όλη την ένταση και τις ιδέες που είχα και έβλεπαν μόνο οι κοντινοί μου άνθρωποι. Είναι ακόμα και μια ψυχοθεραπεία για μένα, το να μπορείς να εκφραστείς όπως θέλεις, στα όρια του μη προσβλητικού σαφώς, είναι κάτι ξεχωριστό. Ακόμα το να δημιουργείς κάτι τελείως δικό σου από το να καταγράφεις, να επεξεργάζεσαι και να μοντάρεις την δική σου δουλειά είναι αν θέλεις η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

 

Μαγειρική, λιανική και τώρα social media. Τι σε γεμίζει περισσότερο;
Είναι τρεις διαφορετικές ειδικότητες οι οποίες έχουν με την σειρά τους η κάθε μια την δική τους σημασία στη ζωή μου. Για να γίνω πιο σαφής, στη μαγειρική υπάρχει η αίσθηση του να δημιουργείς από το μηδέν ένα πιάτο με πρώτες ύλες, που μεμονωμένα η κάθε μια από αυτές μπορεί να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη γεύση, στο τελικό αποτέλεσμα όμως το να αφήνεις ευχαριστημένο τον δοκιμαστή, τον πελάτη, τον καλεσμένο με την δημιουργία σου είναι πραγματικά αξία ανεκτίμητη. Στο χώρο της λιανικής πώλησης τα πράγματα διαφέρουν αρκετά, έχεις να κάνεις με ανθρώπους πότε ευγενικούς, πότε απαιτητικούς, πότε αγενείς, αλλά εσύ θα πρέπει να είσαι εκεί για κάθε ανάγκη που έχει ο καθένας τους.

 

Τι θυμάσαι από τον χώρο της εστίασης;
Μπορεί να είναι άπειρες οι καλές στιγμές που έχω περάσει μέσα στις κουζίνες εστιατορίων που έχω δουλέψει, αλλά εκείνη η οποία μου έχει μείνει δεν είναι ευχάριστη. Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2010 νομίζω αν θυμάμαι καλά, και το εστιατόριο στο οποίο δούλευα εκείνη την περίοδο έκανε πάρτι πρωτοχρονιάτικο και θα έπρεπε να αλλάξω χρονιά στο μαγαζί. Το συναίσθημα που ένιωσα στην αλλαγή του χρόνου ενώ οι πελάτες διασκέδαζαν και εγώ έπρεπε να συντονίσω την ομάδα μου, μακριά από δικούς μου ανθρώπους με έκανε να αποφασίσω ότι η μαγειρική για μένα θα είναι ένα χόμπι πλέον.

 

Πότε δεν είναι αργά όμως να κυνηγήσεις τα όνειρα σου, πάντα θα υπάρχει ένα παραθυράκι ανοιχτό.

 

Μίλησέ μας για το master chef, την εμπειρία και την διαδικασία!
Στο Master chef δήλωσα συμμετοχή για να μου δοθεί η δυνατότητα να προβληθώ και ίσως μέσα από αυτό να κάνω κάτι διαφορετικό με βάση την μαγειρική. Χάρηκα που πέρασα και από αυτή την φάση της τηλεοπτικής εκπομπής μαγειρικής, ήταν απαιτητική, πολύωρη και κουραστική διαδικασία, που όποτε την θυμάμαι χαίρομαι που την έζησα και ας μην τα κατάφερα να γίνω ο επόμενος έλληνας Master Chef .

 

Ποια θα ήταν η dream job για εσένα;
Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την ηθοποιία και αυτή θα ήταν για μένα η ιδανική δουλειά που θα την έκανα με αφάνταστη ευχαρίστηση. Όταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι αυτό ήταν το όνειρο μου, με προσγείωσαν λίγο απότομα αλλά όχι αδικαιολόγητα. Θα έπρεπε να σπουδάσω ένα επάγγελμα κατά την δική τους γνώμη που θα μου εξασφαλίσει την επαγγελματική σιγουριά, και αφού θα μου απέφερε χρήματα, θα μπορούσα μόνος μου να το σπουδάσω. Ποτέ δεν έγινε, γιατί δεν είχα μεγάλη οικονομική άνεση, μα ούτε και τον χρόνο.

 

Τι αγαπάς περισσότερο στην Αθήνα;
Για την Αθήνα θα μπορούσα να μιλάω για κάμποση ώρα, θα σταθώ στο ότι ποτέ δεν θα πλήξεις σε αυτή την πόλη, έχει τα πάντα, και ο ποιο απαιτητικός θα έχει την δυνατότητα να βρει αυτό που θέλει…είναι για όλα τα γούστα διασκεδάζεις και φθηνά και ακριβά, ήσυχα και έντονα. Μπορώ να μείνω για πάντα ΕΔΩ!

 

Τα social media είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου στο να δω πως μπορώ να απογειώσω ένα δικό μου δημιούργημα. Και θα τα καταφέρω!

 

 

Τι αγαπάς να κάνεις στα ρεπό σου;
Να κάνω βόλτες με φίλους και να βλέπω την οικογένειά μου. Με κάνουν να χαλαρώνω και να ξεχνιέμαι από την καθημερινότητα.

 

Είσαι πάντα τόσο θετικός και χαμογελαστός, είσαι η χαρά της ζωής! Τι συμβουλή θα έδινες σε όλους εμάς;
Θεωρώ ότι το να χαμογελάς και να μοιράζεις χαμόγελα γύρω σου είναι πηγή ζωής, ότι μα ότι και αν σου συμβαίνει, με ένα χαμόγελο όλα αλλάζουν. Η ζωή είναι απρόβλεπτη ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε την ζωή μόνο από την θετική της μεριά και να της χαμογελάσετε, είμαι σίγουρος ότι θα σας το ανταποδώσει.

 

Πως προκύπτουν τα θέματα του καναλιού σου;
Έχω ένα τετράδιο στο οποίο ότι ιδέα μου έρχεται την καταγράφω, όταν έρχεται η στιγμή να αποφασίσω τι θα γυρίσω συμβουλεύομαι αυτό το τετράδιο, σκέφτομαι ακόμα αν είναι εύκολο να γίνει, το κόστος του, και κατά πόσο είναι επίκαιρο και ενδιαφέρων στον κόσμο. Μεγάλος κριτής που πρέπει να τον ευχαριστήσεις σε κάθε βίντεο.

 

Ποιον καλεσμένο θα ήθελες να έχεις αν μπορούσες;
Θα ήθελα να καλέσω την Μαρία Σολωμού. Πιστεύω ότι είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Θα ήθελα να την συναντήσω και να μάθω περισσότερα για εκείνη. Σίγουρα μέσα στο βιντεάκι που θα γυρνούσα μαζί της θα υπήρχε και Dubsmash σκετσάκι!

 

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου βόλτα στην πόλη;
Η διαδρομή από την Πλατεία Συντάγματος την κεντρική πλατεία της πόλης, την Ερμού τον πιο εμπορικό δρόμο με τις βιτρίνες, τον κόσμο γεμάτο χαρά από τα ψώνια που κάνει, κατεβαίνοντας στο Μοναστηράκι, ο κόσμος που διασκεδάζει από διάφορες χώρες και τα παλαιοπωλεία που συναντάς κατεβαίνοντας την οδό Ερμού.

Όλα μου δίνουν την ευκαιρία να καταλάβω ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως καταγωγής και χρώματος μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, καταλήγοντας στο τελευταίο κομμάτι, στον πιο όμορφο περίπατο που μπορείς να ηρεμήσεις, να σκεφτείς και να χαλαρώσεις, όπου περπατώντας φτάνεις στην Πειραιώς. Μια βόλτα που συνιστώ σε όλους να κάνουν!!!

 

Τι να περιμένουμε από το κανάλι σου τους επόμενους μήνες;
Για αρχή να σας ενημερώσω ότι τα Χριστούγεννα είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές οπότε θα έχει πολλά Xmas videos. Γενικά θα δείτε διάφορα vlog από ταξίδια που έχω κλείσει, παιχνίδια με την παρέα, σχολιασμούς της επικαιρότητας και γενικά βίντεο με βασικό στοιχείο το γέλιο. Να είστε συντονισμένοι!

 

Από που αντλείς έμπνευση;
Όταν ξεκίνησα την διαδικασία του να μπω ενεργά στο χώρο του youtube είχα δει κάποιους Έλληνες και ξένους youtubers, οπότε είχα μια εικόνα στο πώς να ξεκινήσω. Σίγουρα δεν εννοώ ότι αντιγράφω, ότι βλέπω μπορώ όμως να τα προσαρμόσω στα δικά μου standards. Επίσης πατάω στην αναζήτηση και βλέπω τι παίζει στις αρχικές αναζητήσεις και έτσι επιλέγω αυτά τα θέματα με τα περισσότερα κλικαρίσματα.

 

 

Νίκος Σουλτάνος social media

Youtube: πατήστε εδώ
Instagram: πατήστε εδώ

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found