to top

Νικόλας Ραπτάκης – Μουσική σπούδασα όχι για να τρίψω τα πτυχία στη μούρη κάποιου αλλά γιατί ήταν ανέκαθεν το πάθος μου

Ο Νικόλας Ραπτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα, θεωρία μουσικής, σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και είναι διπλωματούχος θεωρίας και τραγουδιού του LCM-University of London. Τον πρωτοείδαμε το 2009 στο xfactor, τον γνωρίσαμε λίγο καλύτερα μέσα από τους Freaky Fortune – που εκτός από την νίκη τους  στον διαδικτυακό διαγωνισμό του διάσημου blogger Perez Hilton, με την διασκευή του ¨Part Of Me¨ της Katy Perry – εκπροσώπησαν την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision το 2014, ενώ το 2015 βρίσκεται για πρώτη φορά δίπλα στην Άννα Βίσση, στην rock opera του Νίκου Καρβέλα ¨Οι καμπάνες του Εντελβάις¨. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για το musical ¨Fame¨ με σκηνοθέτη τον Αλέξανδρο Ρήγα και οι εμφανίσεις – για άλλη μια σεζόν – δίπλα στην Άννα Βίσση στο hotel Ερμού, τον πετύχαμε και ζητήσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα..

 

 

Από το Χfactor το 2009, στην eurovision του 2014, συνέχεια με την rock όπερα “Καμπάνες του Εντελβάις, για να καταλήξουμε το 2017 να σε βρίσκει δίπλα στην Αννα Βίσση, στο hotel Ερμού! Μίλησε μου για αυτά τα 8 χρόνια.
Αρχικά να πω πως μέχρι αυτή την ερώτηση, δεν είχα καταλάβει πως έχουν περάσει 8 χρόνια. Είναι 8 χρόνια που είχαν πάρα πολλές αλλαγές, χαρές, απογοητεύσεις, πολλή δουλειά, όπως συμβαίνει και σε όλους τους ανθρώπους άλλωστε. Αυτό που κρατάω ωστόσο είναι οι στιγμές και τα πάρα πολύ έντονα συναισθήματα, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Ποια είναι η στιγμή που δεν θες να ξεχάσεις σ αυτά τα χρόνια και ποια που θες;
Σίγουρα μία στιγμή που αναγκαστικά δε θα ξεχάσω ποτέ είναι η όλη διαδικασία της Eurovision γιατί σε όλα τα επίπεδα είναι μία τρομερή εμπειρία για έναν τραγουδιστή, Δεν υπάρχει κάποια στιγμή που θα ήθελα να ξεχάσω, όσο κλισέ και αν ακούγεται, όλες οι εμπειρίες μας, καλές και κακές, είναι αυτές που μας διαμορφώνουν σαν ανθρώπους.

 

Έχεις σπουδάσει μουσική, δεν είναι κάτι που το άφησες στην τύχη του! Θα έλεγες ότι πια εισπράττει; τους κόπους σου;
Μουσική σπούδασα όχι για να τρίψω τα πτυχία στη μούρη κάποιου αργότερα, αλλά γιατί ήταν ανέκαθεν το πάθος μου. Αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και πάντα ήθελα να μαθαίνω για αυτό. Επίσης θεωρώ αδιανόητο για έναν τραγουδιστή να μην ξέρει 5 βασικά πράγματα πάνω στο επάγγελμα που ο ίδιος έχει επιλέξει.

 

vissi

 

Πως είναι να βρίσκεσαι δίπλα στην Άννα Βίσση; Πόσο άγχος και πίεση μπορεί να περιέχει αυτό;
Πολύ άγχος και πολλή πίεση . Η Άννα είναι η απόλυτη επαγγελματίας. Ξέρει τι θέλει και πώς να το κατακτήσει. Κάθε μέρα που βρίσκομαι στο πλάι της μαθαίνω και κάτι. Πραγματικά είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που θαυμάζω και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Ο χειμώνας ετοιμάζεται να σε βρει στο fame σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα! 
Δεν ξέρω και εγώ ακόμα πάρα πολλά, οπότε το μόνο που μπορώ να πω προς το παρόν είναι πως είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος και χαρούμενος που θα συμμετέχω σε αυτή την παραγωγή, Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω από μικρός μέσα από τις σειρές και τις παραστάσεις του.

 

Εκτός από το μιούζικαλ, θα είσαι κάπου αλλού το χειμώνα που έρχεται;
Εκτός του μιούζικαλ θα βρίσκομαι για ακόμα μία χρονιά στο πλάι της Άννας Βίσση στο Hotel Ερμού και τις λιγοστές ελεύθερες μέρες ίσως κάνω κάποιες δικές μου εμφανίσεις με την μπάντα μου. Επίσης είμαι σε διαδικασία προετοιμασίας του πρώτου μου άλμπουμ. Επομένως θα έλεγα ότι διανύω μία πάρα πολύ φορτωμένη αλλά συγχρόνως δημιουργική περίοδο.

 

Νυχτερινά μαγαζιά vs θέατρο! Ποιο από τα 2 είναι πιο κοντά σε εσένα;
Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να είναι πιο κοντά σε μένα, είναι και τα δύο μέρος αυτού που αγαπώ να κάνω. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να μπαίνω στη διαδικασία να δοκιμάζομαι επαγγελματικά σε διαφορετικά είδη.

 

Είναι τελικά τα μουσικά talent show ένα εισιτήριο για το μέλλον; Θα ξαναπήγαινες;
Στην παρούσα φάση με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω, δε νομίζω πως θα ξαναπήγαινα. Σίγουρα τα talent shows μπορούν να βοηθήσουν έναν τραγουδιστή, αλλά πρέπει και ο ίδιος να ξέρει πού πηγαίνει και γιατί πηγαίνει. Η τηλεόραση δεν είναι εύκολη και δεν είναι για όλους, όπως και το τραγούδι βέβαια.

 

 

Νικόλας Ραπτάκης tips

Aγαπημένη διαδρομή στην Αθήνα.
Δεν έχω μία συγκεκριμένη αγαπημένη διαδρομή στην Αθήνα. Είναι πολλές οι γειτονιές που λατρεύω να περπατάω. Κουκάκι-Ακρόπολη, Μετς-Παγκράτι και γενικά λατρεύω το κέντρο.

Eχεις πάντα μέσα στη τσάντα σου…
Δεν κουβαλάω ποτέ τσάντα γι’ αυτό και χάνω συνέχεια πράγματα. Οπότε προσπαθώ να κουβαλάω όσο λιγότερα μπορώ. Μόνο τα απαραίτητα . Κλειδιά-κινητό-λεφτά.

Aν ανοίξω το ψυγείο σου θα βρω…
Αυγά-γιαούρτια-κάποια λαχανικά και γάλα αμυγδάλου είναι πάντα μέσα στο ψυγείο μου. Πολλές φορές ίσως και μόνο αυτά.

Aγαπημένος προορισμός για διακοπές;
Αγαπημένος προορισμός είναι οπουδήποτε με καλή παρέα. Συνήθως όχι σε πολύ crowdy μέρη

Kακές συνήθειες..
Το τσιγάρο

Πρώτη κίνηση το πρωί και τελευταία το βράδυ.
Πρώτη κίνηση το πρωί είναι ο καφές, το τσιγάρο και κάποιο καλό πρωινό και τελευταία το βράδυ είναι να ξαπλώνω και να με παίρνει ο ύπνος βλέποντας κάποια τηλεοπτική σειρά.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following