to top

Nadia Bele – Μαγεία για ‘μένα είναι η αγάπη που μεταδίδεται μέσω των κοσμημάτων μου σε όλους όσους τα φορούν

Nadia Bele

Η Nadia Bele ασχολείται με το εικαστικό κόσμημα εδώ και 19 χρόνια! Αν θελήσεις να την γνωρίσεις δεν θα την βρεις σε κάποιο εμπορικό κατάστημα. Θα πρέπει να κλείσεις ραντεβού μαζί της και να κατέβεις στου Ψυρρή – επιμένει να αγαπάει κέντρο – και να βρεθείτε στο εργαστήριο της. Κάπου ανάμεσα σ΄ ένα καφέ ή σ΄ ένα ποτήρι κρασί, θα της πεις την ανάγκη σου! Ένα δαχτυλίδι για μια πρόταση γάμου, ένα ζευγάρι βέρες για την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σου ή ένα ιδιαίτερο – εικαστικό – κόσμημα σαν δώρο στον εαυτό σου! Όπως και να ‘χει, μέχρι το τέλος της κουβέντας μαζί της, η Nadia Bele θα έχει επιλέξει τι σου ταιριάζει και ως δια μαγείας…. Πάντα έχει δίκιο..

 

 

Πρώτο κόσμημα στα 4 με μικρά μακαρονάκια για να “σώσεις” ένα ποντικάκι! Χρόνια μετά, τα κοσμήματα σου χαρακτηρίζονται έργα τέχνης από πολλούς. Τι έχεις να θυμάσαι από αυτό το ταξίδι;
Τα κοσμήματα τα αγαπώ από πάντα & τα ταξίδια το ίδιο. Οπότε καταλαβαίνεις πως απ’ αυτό το ”ταξίδι” θυμάμαι κάθε στιγμή της διαδρομής με πολλή αγάπη. Και παρόλο που, όπως κάθε μεγάλο ταξίδι, είχε εκπλήξεις (όχι πάντα ευχάριστες), περιπέτεια, αγωνία (πολλή), συνεπιβάτες (που κατέβηκαν σε ενδιάμεσους σταθμούς), και παρόλο που κοντεύει να γίνει αντίκα το ”όχημα μου” (πλησιάζει την 20ετία), θα μοιραστώ μαζί σου το εξής: Λατρεύω να βάζω μπρος κάθε φορά χωρίς να χρησιμοποιώ πλοηγό… Η καρδιά μου βρίσκει πάντα τον προορισμό. Κι είμαι ευγνώμων που κάνω τη ”διαδρομή” (δουλειά) που αγαπώ τόσα χρόνια με το ίδιο πάθος.

 

Τι σε εμπνέει για την κατασκευή ενός κοσμήματος;
Το πρόσωπο για το οποίο πρόκειται να σχεδιάσω ένα κόσμημα είναι για ‘μένα βασική πηγή έμπνευσης. Για τις συλλογές μου ωστόσο εμπνέομαι από οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Η Αθήνα κι ειδικά το κέντρο της έχουν ”πολύ υλικό”… Η θέα από το ατελιέ μου (βλέπει Ακρόπολη), τα ταξίδια κι οι τέχνες, αποτελούν μόνιμες πηγές έμπνευσης μου. Η μόδα, η μουσική, οι μικρές καθημερινές χαρές της ζωής, και φυσικά ο έρωτας!

 

Χαρακτηριστικό σου είναι το “κατά παραγγελία” κόσμημα για κάθε έναν που σε εμπιστεύεται! Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
Η ”δυσκολία” δεν υπάρχει ως λέξη στο λεξιλόγιο μου, την έχω αντικαταστήσει με την ”πρόκληση”. Για ‘μένα ο καθένας έχει μια ”ιδιαιτερότητα” που μόλις την ανακαλύψω προκαλεί το ενδιαφέρον μου και μ’ εμπνέει… Αυτό λοιπόν μόνο χαρά για δημιουργία μπορεί να μου προκαλέσει. Κι είναι τιμή μου που όλοι αυτοί οι άνθρωποι με επιλέγουν, έρχονται στο ατελιέ μου, και μου δίνουν την ευκαιρία να σχεδιάσουμε μαζί και να κατασκευάσω ένα μοναδικό κόσμημα αποκλειστικά για εκείνους!

 

DSC_0300-timeline

Αν κάποιος αποφασίσει να “φορέσει” κόσμημα σου, αυτόματα – με έναν μαγικό τρόπο – δένεται μαζί σου! Πως το καταφέρνεις;
Μαζί το καταφέρνουμε. Η αγάπη, το τανγκό κι η μαγεία θέλουν δύο. Φαντάσου με το ζευγάρι που έκανα τις πρώτες μου βέρες, το 1997, είμαστε ακόμη φίλοι. Κι όταν θέλουν κάποιο κόσμημα επιλέγουν μόνο Nadia Bele (εικαστικό κόσμημα)! Σχεδόν 20 χρόνια μετά δεν έχω ούτε ένα διαζύγιο στα ζευγάρια που έχω παντρέψει. Αυτό που ονομάζεις ”μαγεία”… για ‘μένα είναι η αγάπη που μεταδίδεται μέσω των κοσμημάτων μου σε όλους όσους τα φορούν.

 

Με πιο υλικό σου αρέσει περισσότερο να δημιουργείς;
Με το πιο πολύτιμο, την αγάπη.

 

Θυμήσου μια ιδιαίτερη στιγμή σ αυτά τα χρόνια που ασχολείσαι με το κόσμημα!
Έχω να θυμηθώ πολλές… Αλλά μία που με σημάδεψε & θα έχω στο νου μου πάντα…είναι μία κουβέντα που είχα κάνει με την πρώτη μου διάσημη πελάτισσα, την υπέροχη Έλενα Ναθαναήλ. Με τον δικό της μοναδικό τρόπο με έπεισε πως την ωραία θέα στην Ακρόπολη, τα φρέσκα λουλούδια στο βάζο, τις ωραίες μουσικές & τα ακριβά υλικά που πίστευα πως θα μου είναι απαραίτητα για να εμπνευστώ & να δημιουργήσω, τα έχω μέσα μου, είναι δικά μου. Κι ότι κι αν συμβεί θα μπορώ να δημιουργώ καινούριες συλλογές, ακόμη και σε υπόγεια, ανήλιαγα εργαστήρια, χωρίς την πολυτέλεια ακριβών υλικών… Κι είναι αλήθεια πως εκείνη η κουβέντα μας μου έχει δώσει πολλή δύναμη να συνεχίσω, σε δύσκολες στιγμές.

 

βέρες δαχτυλικά αποτυπώματα

 

Έχεις σκεφτεί το άνοιγμα ενός καταστήματος, όπως κάνουν πολλοί σχεδιαστές κοσμημάτων;
Σκέφτομαι & σχεδιάζω πολλά… Να έχουμε υγεία & δύναμη να πραγματοποιούμε όλα τα όνειρά μας Λεωνίδα Βασιλόπουλε. Κι εδώ είμαστε να τα λέμε σε επόμενες συνεντεύξεις στο αγαπημένο UrbanLife.gr…

 

Τι ρόλο παίζουν τα ταξίδια στη ζωή σου;
Σημαντικό. Είναι ο τρόπος μου να ”παίρνω αποστάσεις” και να φορτίζω τις μπαταρίες μου. Γεμίζω τη βαλίτσα μου με ομορφιές κι επιστρέφω ξεκούραστη, πιο δυνατή και με ένα σωρό καινούριες ιδέες!

 

Έχεις σκεφτεί να φύγεις στο εξωτερικό;
Μου αρέσει να φεύγω για μικρά διαστήματα. Αλλά δε θα ήθελα να ζω κάπου αλλού. Την Ελλάδα μας την λατρεύω. Κι αυτό δε το λέω ρομαντικά. Ξέρω τις ασχήμιες της. Αλλά γνωρίζω καλά και τις μοναδικές ομορφιές της. Κι επιλέγω να εστιάζω σ’ αυτές για να παίρνω χαρά & δύναμη να μένω εδώ, να δημιουργώ και να απολαμβάνω ”αυτόν τον έρωτα”.

 

Τι ρόλο παίζουν τα social media στη δουλειά σου και πόσο ασχολείσαι εσύ η ίδια με τους λογαριασμούς σου;
Τα social media είναι κομμάτι της δουλειάς μου & της καθημερινότητάς μου. Μέσα απ’ αυτά έχω την ευκαιρία να επικοινωνώ με ”τους φίλους μου” απ’ όπου κι αν βρίσκομαι και να μοιράζομαι μαζί τους στιγμές, σκέψεις, κι ότι καινούριο δημιουργώ. Ναι, κυρίως διαχειρίζομαι εγώ προσωπικά τους λογαριασμούς μου, αλλά κάποιες φορές (όπως αυτές τις μέρες που ετοιμάζομαι για την έκθεση) με βοηθούν οι συνεργάτες μου. Φαντάσου χθες το πρωί είχα πάνω από 130 inbox… καταλαβαίνεις ότι σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγω να χρησιμοποιήσω τα χέρια μου για να ολοκληρώσω τη συλλογή μου κι όχι για να απαντήσω στα μηνύματα…

 

 

Το κόσμημα οφείλει να ακολουθεί την μόδα της εποχής;
Το κόσμημα οφείλει να είναι πολύτιμο & διαχρονικό. Τα αξεσουάρ ας ακολουθούν τη μόδα…

 

Τελικά το diamonds are girls best friend ισχύει;
Για τα ”κορίτσια” που ισχύει λυπάμαι… Τα διαμάντια δεν φέρνουν την ευτυχία. Ευτυχία είναι να έχεις στη ζωή σου ανθρώπους πολύτιμους, μοναδικούς και σπάνιους σαν διαμάντια.

 

 

Τι σε ενθουσιάζει πιο πολύ; Ένα ακριβό κόσμημα που θα φορεθεί από μια επώνυμη σε μια επίσημη δεξίωση/γιορτή ή ένα ζευγάρι βέρες που θα φορεθεί σε μια ιδιαίτερη στιγμή ενός ζευγαριού που σε εμπιστεύτηκε;
Και τα δυο με ενθουσιάζουν εξίσου. Είναι μεγάλη χαρά για ‘μένα και τιμή, που όλος αυτός ο κόσμος επιλέγει να συνδυάσει τις πιο ιδιαίτερες στιγμές του με κοσμήματα μου. Και στ’ αλήθεια νιώθω πολύ τυχερή που η δουλειά μου συνδέεται πάντα με την ευτυχία. Από τη γέννηση ενός μωρού, τη βάπτιση του, την επισφράγιση μιας αγάπης με ένα μοναδικό μονόπετρο, το γάμο, τις επετείους, τις γιορτές και τις πιο χαρούμενες στιγμές των ανθρώπων που μ’ εμπιστεύονται.

 

Τι να περιμένουμε από εσένα στην 4η συνάντηση Ελλήνων Δημιουργών, 3 Μαρτίου, στο Ζάππειο;
Στο ”A Jewel Made in Greece at Zappeion” θα μοιραστώ μαζί σας πολλά σχέδια by NadiaBele που έγιναν πραγματικότητα…! Σας περιμένω όλους με μεγάλη χαρά! (3-6 Μαρτίου 10:00 με 22:00, Ζάππειο Μέγαρο)

 

INVITATION-ZAPPEION-2017-timeline

 

Πως μπορεί να σε βρει κανείς και να επικοινωνήσει μαζί σου;
Οι δημιουργίες μου διατίθενται στο ατελιέ μου στου Ψυρρή (κατόπιν ραντεβού). Φροντίζω να υποδέχομαι προσωπικά κάθε επισκέπτη & να αφιερώνω το χρόνο που χρειάζεται για να τον ξεναγήσω στο ”μαγικό μου κόσμο”! Επίσης, μπορείτε να με ανακαλύψετε στη σελίδα μου στο facebooκ : Nadia Bele – εικαστικό κόσμημα (πατήστε εδώ), στο site μου: www.nadiabele.com, στο λογαριασμό μου στο instagram: nadiabelejewels & στο youtube: Nadia Bele.

 

Για επικοινωνία: τηλ.6937898133
email:[email protected]

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found