to top

Η Ζέτα Γκέκα και η Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι

Η Ζέτα Γκέκα και η Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι

Πως θα σας φαινόταν ένας ταξιδιάρης, αδέσποτος σκύλος να μπορούσε να σας περιγράψει τις περιπέτειες και τις σκέψεις του γυρίζοντας και ανακαλύπτοντας τον κόσμο; Η Ζέτα Γκέκα, ένα χαμογελαστό, φωτεινό πλάσμα κατάφερε, μέσω της Λουλούς, του πιο γλυκού κοπρίτη, να μας μεταφέρει τα ταξίδια που έχει κάνει, ανακαλύπτοντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός σκύλου!

 

Πως γεννήθηκε η ιδέα της Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι;
Παρόλο που σπουδές μου και η επαγγελματική μου πορεία μέχρι τώρα σχετίζονται με τα οικονομικά, αναζητούσα ένα hobby που να με βγάζει από την καθημερινότητα, κάτι που να με κάνει να νιώθω ότι δημιουργώ. Η λατρεία μου για το σκυλάκι μου τη Λουλού και το πάθος μου για τα ταξίδια, μου έδωσαν την ιδέα να γράψω μία σειρά από ιστορίες που στη συνέχεια σκέφτηκα να τις κάνω παιδικά βιβλία.

Μία μέρα, λοιπόν, καθώς περίμενα να κάνει το μπανάκι της η Λουλού στο BubbleVanGrooming, μία κινητή μονάδα περιποίησης και καλλωπισμού σκύλων, συζητούσα με την ιδιοκτήτρια Μαριλίνα Σκαρπέτα για τα βιβλία και μου αποκάλυψε και η ίδια το όνειρό της να κάνει μία εικονογράφηση. Έτσι, αποφασίσαμε να το τολμήσουμε μαζί.

 

Ποιο είναι το αντικείμενο του βιβλίου;
Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία της Λουλού, μιας αδέσποτης σκυλίτσας που ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Αποχωρίζεται από τη μαμά και τα αδερφάκια της και περιπλανιέται μέχρι να βρει την παντοτινή της οικογένεια, δηλαδή εμάς! (γέλια). Τα επόμενα βιβλία θα έχουν τις περιπέτειες της Λουλού σε διάφορες χώρες του κόσμου στις οποίες έχω ταξιδέψει η ίδια, όπως η Μαδαγασκάρη, η Κολομβία και η Κούβα και θα αποτυπώνουν τις εικόνες που έχω δει, ακόμα και τα συναισθήματά μου.

 

 

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη «κοπρίτης»;
«Κοπρίτης σημαίνει υπέροχο σκυλάκι»! Αυτό είναι άλλωστε και το moto του βιβλίου. Η λέξη κοπρίτης έχει συνήθως αρνητικό νόημα. Επειδή, όμως, πιστεύω πως όλα τα κοπριτάκια είναι φανταστικά ζωάκια, άρχισα να τη χρησιμοποιώ σαν να είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Πλέον, για εμένα έχει αλλάξει σημασία κι αυτό είναι ένα μήνυμα που θα ήθελα να το μεταδώσω και στα παιδιά. Φαντάζεσαι ένα παιδί να λέει «να ένας κοπρίτης!» και να εννοεί ένα υπέροχο σκυλάκι; Δεν θα ήταν φανταστικό;

 

Θυμάσαι τον εαυτό σου σε τι ηλικία ήρθε σε πρώτη επαφή με ζωάκια και πως προέκυψε αυτή η αγάπη;
Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, ένιωθα μία έμφυτη αγάπη για τα ζώα και πάντα ζητούσα από τους γονείς μου ένα κατοικίδιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στα 22 μου, πήγα μία μέρα σπίτι μαζί με τον πρώτο μου σκύλο, τον Μπάμπη και δήλωσα πως ή θα τον κρατήσουμε ή θα φύγουμε και οι δύο. Οι γονείς μου, που δεν θέλανε ζωάκι μέσα στο σπίτι, αγάπησαν τον Μπάμπη σαν γιο τους! Αυτό είναι για μένα ένα ζωντανό παράδειγμα που δείχνει πόση χαρά και αγάπη μπορεί να σου προφέρει ένα κατοικίδιο και να σε κάνει να το λατρέψεις και να σου αλλάξει τη ζωή. Πόσο μάλλον όταν το σώζεις από τον δρόμο.

Αν ρωτήσετε αυτούς που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα, στην πλειοψηφία τους θα σας πουν πως στη συνέχεια κατάλαβαν ότι αυτά τους έσωσαν, ο καθένας για δικούς του λόγους.

 

Είναι εύκολο να αποτυπώσει κάποιος σε λέξεις όσα έχει στο μυαλό και τελικά να φτιάξει ένα παραμύθι;
Φαίνεται πολύ απλό να γράψει κανείς ένα παιδικό βιβλίο, αλλά είναι τελικά αρκετά δύσκολο να μπορέσεις να χωρέσεις τις σκέψεις σου σε τόσο λίγες γραμμές και με τέτοιο τρόπο που να τραβήξεις το ενδιαφέρον ενός παιδιού. Πόσο μάλλον να το αγγίξεις, να του μεταδώσεις ένα μήνυμα με ωραίο και σωστό τρόπο και να του μείνει και κάτι να θυμάται.

 

 

Ποιο είναι το αγαπημένο μέρος της Λουλού;
Η Λουλού τρελαίνεται για βόλτες στο άλσος Συγγρού στην Κηφισιά. Είναι ένα δάσος μευπέροχη φύση, πολλές διαδρομές και μονοπατάκια. Είναι υπέροχα όλες τις εποχές του χρόνου. Πάμε σχεδόν κάθε βδομάδα και με τον αδερφό της Λουλού, τον δεύτερο σκυλάκο μας τον Έλμο.

 

Πόσο εύκολο είναι εν έτη 2020 να μπορέσει κάποιος να κυνηγήσει το όνειρο του και να εκδώσει ένα βιβλίο;
Θα έλεγα πως δεν είναι τόσο δύσκολο να εκδώσεις ένα βιβλίο. Σίγουρα απαιτείται μία σειρά από διαδικασίες, ένακεφάλαιο ανάλογα με τα αντίτυπα και τις προδιαγραφές που θέλεις, είναι όμως εφικτό.Το δύσκολο είναι να δημιουργήσεις ένα αξιόλογο και ποιοτικό αποτέλεσμα και στη συνέχεια να μπορέσεις να το προωθήσεις με επιτυχία. Χρειάζεται πολύ χρόνο, που συνήθως δεν είναι εύκολο να βρει κανείς όταν εργάζεται παράλληλα. Όπως είπες όμως, πρόκειται για όνειρο, κι όταν κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί δεν μετράς τις ώρες και την κούραση.

 

Ποια λέξη σε χαρακτηρίζει περισσότερο;
Ταξιδιάρα…σαν τη Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι! Πραγματικά, αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο από όλα είναι τα ταξίδια. Θέλω βλέπω νέα μέρη, να γνωρίζω διαφορετικούς πολιτισμούς, να δοκιμάζω τοπικές κουζίνες. Τα ταξίδια με κάνουν να νιώθω πιο ζωντανή. Επίσης, απολαμβάνω εξίσου και την προετοιμασία, γιατί μου αρέσει να τα οργανώνω όλα εγώ.

 

Σε ποιο κοινό απευθύνεται το βιβλίο σου;
Το βιβλίο είναι παιδικό και απευθύνεται σε ηλικίες από 3 μέχρι και 7-8 ετών. Μέσα όμως από μία φιλοζωική καμπάνια που έκανα, είδα πως το αγόρασαν και μεγαλύτεροι άνθρωποι και συγκινήθηκαν με την ιστορία της Λουλού, που σε πολλές περιπτώσεις τους θύμισε το δικό τους πρώην αδέσποτο ζωάκι.

 

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν πλέον τα social media στην προώθηση ενός βιβλίου;
Tο βιβλίο πωλείται μέσω ενός eshop που έχουμε φτιάξει, οπότε τα socialmedia παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την προώθηση. Έχουμε χρησιμοποιήσει και ραδιόφωνο, googleadsκαι έντυπο υλικό, αλλά κυρίως  μέσω Facebookκαι Instagram.

 

 

 

Στο Instagram διαχειρίζεσαι και το @instakopros! Τι σκοπό έχει η σελίδα;
Η σελίδα είναι εμπνευσμένη από ποιον άλλο; φυσικά από τη Λουλού! Τη δημιούργησα το καλοκαίρι του 2018 με σκοπό να ανεβάζω φωτογραφίες από ημίαιμα σκυλάκια και γατάκια και το #loulouweeklyμε τις σκανταλιές της Λουλού. Σιγά σιγά, άρχισα να βάζω και storiesγια ζωάκια που ψάχνουν σπίτι ή έχουν ανάγκη για βοήθεια και για φιλοζωικά δρώμενα. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν μου στέλνουν μηνύματα ότι γελάνε με τις αστείες ιστορίες της Λουλού ή που ανέβασα το ζωάκι τους, γιατί έστω κι ένα χαμόγελο να προκαλέσεις, είναι όμορφο. Η μεγαλύτερη όμως χαρά είναι όταν βοηθάω τα αδέσποτα. Μία κοπέλα μου έστειλε φωτογραφία τον σκύλο της και μου είπε πως τον είδε στο instakopros τον υιοθέτησε!

 

Aν δε ζούσες στην Ελλάδα του 2020 σε ποια εποχή και χώρα θα ήθελες να ζεις;
Μπορεί να σου φανεί περίεργο, αλλά μου αρέσει πολύ που ζω στην Ελλάδα και μου αρέσει και το 2020. Η εποχή μας παρέχει τόσες διευκολύνσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Απλά, θα ήθελα να προσέχαμε το περιβάλλον που ζούμε και να μην υπήρχε τόσο μίσος, πόλεμοι και καταστροφές.

Η Ελλάδα έχει απίστευτα όμορφα μέρη και θεωρώ πως ακόμα και με λίγα, μπορείς να ζήσεις καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Είναι αυτό που λέμε «μπορείς να κάθεσαι με ένα σουβλάκι και μία μπύρα να κοιτάζεις τη θάλασσα και να είσαι ευτυχισμένος».

Έχουμε τόσο ωραίο καιρό 8-9 μήνες το χρόνο και υπάρχουν ακόμα τόσα μέρη που έχουν παραμείνει αγνά. Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει για ένα ψαγμένο ταβερνάκι που μαγειρεύει με τα δικά του προϊόντα ή για μια κρυφή παραλία. Όλα αυτά είναι για εμένα ποιότητα ζωής και πολλές φορές τα βάζω πιο πάνω από πολλά αρνητικά της χώρας μας.

 

Το μεγαλύτερο όνειρο της Λουλού είναι…
Να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα αδέσποτα φιλαράκια της και…να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο! Α! και να της πάρουμε ένα δικό της καναπέ να τον καταστρέφει ανενόχλητη!

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου περιοχή στην Αθήνα;
Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μου αρέσει να κάνω βόλτεςκαι να βγαίνω για φαγητό ή ποτό.Βλέπεις τόσο διαφορετικό κόσμο, τουρίστες, ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορείς να συναντήσειςκαι συνέχεια ανακαλύπτεις νέα ενδιαφέροντα μαγαζιά.

 

 

 

 

 

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found