to top

Happy Birthday Nadia Bele|εικαστικό κόσμημα

H Nadia Bele εκτός από αγαπημένη φίλη πολλών γυναικών που ετοιμάζονται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας – και όχι μόνο – είναι και μόνιμη συνεργάτης του UrbanLife.gr. Αυτό το μήνα η αγαπημένη δημιουργός Nadia Bele|εικαστικό κόσμημα γίνεται 20 χρονών – δεν εννοώ την πραγματική ηλικία – άλλα την καλλιτεχνική και εγώ της ζήτησα να την γνωρίσετε λίγο καλύτερα. Να μάθετε λίγα ακόμα για το απίστευτο κορίτσι που έχει ομορφύνει τόσο πολύ τις ιδιαίτερες στιγμές… όλων μας θα έλεγα!!

• Χωρίς να μπω σε προσωπικές ερωτήσεις – εκτός από την τελευταία – προσπάθησα να σας γνωρίσω την Nadia Bele σαν δημιουργό, στο εργαστήριο της, ανάμεσα στα υλικά της και τα σχέδια της. Νομίζω ότι κάτι κατάφερα. Nadia Bele happy birthday.. 

 

IMG_0213

 

“Στόχος μου να ξεπερνώ τον εαυτό μου, και να εξελίσσομαι προς την καλύτερη δυνατή εκδοχή μου. Από τότε που ξεκίνησα, διαισθανόμουν πως η ζωή μου επιφυλάσσει κάτι σπουδαίο -αλλά δεν είχε να κάνει με την απόκτηση υλικών αγαθών. Είχε να κάνει με τη διαρκή αναζήτηση της εξέλιξης για να γίνομαι συνεχώς καλύτερη, και με την πρόκληση του εαυτού μου να επιδιώκει την έμπνευση για τελειότητα σε κάθε επίπεδο. Κι η δημιουργία για ‘μένα δίνει νόημα στη ζωή, γιατί σε προκαλεί να γίνεις ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνεις, ξεπερνώντας τον εαυτό σου ξανά & ξανά, εξελισσόμενος διαρκώς.

Στα 20 μου λοιπόν χρόνια αυτής της πολύτιμης πορείας, γεμάτη ευγνωμοσύνη, ταπεινότητα, χαρά & συγκίνηση, νιώθω ακόμη πως έχω να εξελιχθώ πολύ, κι όλα εκείνα τα μαθήματα που με ζόρισαν, μ’ έκαναν να κλάψω, να το βάλω στα πόδια για να φύγω μακριά τους, να κάνω κύκλους για να γυρίσω ξανά, να συμφιλιωθώ μαζί τους και να γελάσω κλείνοντάς τους πονηρά το μάτι, επειδή ξέρω πως όλη αυτή η διαδρομή γίνεται για να συναντήσω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου…”

 

IMG_0211

 

Θυμάσαι την πρώτη σου παραγγελία; τι ήταν;
Φυσικά και την θυμάμαι. Η πρώτη μου πολύτιμη παραγγελία, ένα ζευγάρι βέρες για την τότε κομμώτρια μου και τον σύντροφό της. Τέτοια εποχή ήταν, κι ο γάμος έγινε 26/12/97. Δυσκολεύτηκα πολύ, γιατί ο γαμπρός είχε τεράστια δάχτυλα και τα νούμερα που έχω δεν έφθαναν για να πάρω το μέτρο του… Τα κατάφερα & τις έφτιαξα με “αλχημείες” αλλά όταν τελικά ήρθε η ώρα να τους τις παραδώσω είχα κι άλλη δυσκολία… Δε χωρούσαν για να κλείσει καλά το κουτί που είχα αγοράσει… Πολύ άγχος και ταλαιπωρία ώσπου να βρω μια λύση. Τελικά όλα πήγαν κατ’ ευχήν και πριν 3 χρόνια ήρθε πάλι εκείνη η νύφη να της μεγαλώσω λίγο και τη δίκη της.

• Είναι οι πρώτες βέρες που έφτιαξα πριν 20 χρόνια κι είναι το πρώτο μου αγαπημένο ζευγάρι. Του χρόνου θα παντρευτεί κι η κόρη τους και φυσικά οι βέρες θα είναι by Nadia Bele (εικαστικό κόσμημα).

 

Έχεις απορρίψει / αρνηθεί κόσμημα σε πελάτη και γιατί;
Ναι και μάλιστα έγινε πριν λίγους μήνες.  Έχω έναν δικό μου ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίζω τα ζευγάρια που έρχονται σε μένα να εμπιστευτούν τις βέρες τους (τα πολύτιμα δεσμά τους). Δεν ξέρω αν είναι ένστικτο ή κάτι άλλο, αλλά ως τώρα έχω “παντρέψει” τα πιο ωραία ζευγάρια και δεν θα βρεις ούτε ένα διαζύγιο στους γάμους που έχουν γίνει με βέρες by NadiaBele. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός ύστερα από 20 χρόνια καριέρας.

• Τα ζευγάρια έρχονται σε μένα με αγάπη και χαρά. Με άλλη τόση αγάπη & χαρά δημιουργώ κι εγώ τις βέρες τους. Σ’ εκείνους που αρνήθηκα (με τον τρόπο μου) την συνεργασία δεν “έπιανα” πολλή αγάπη στην ατμόσφαιρά τους, και δεν ήθελα να ρισκάρω για κανένα λόγο “την επιτυχία” μου.

 

Τι είναι το πιο ακριβό κόσμημα που έχεις φτιάξει ποτέ και πόσο κοστίζει;
Είναι ένα δαχτυλίδι μ’ ένα μεγάλο σπάνιο διαμάντι. Η πέτρα ανήκε στην οικογενειακή συλλογή της κυρίας που μου ζήτησε να της τη δέσω σε δαχτυλίδι κι η αξία της ξεπερνούσε τις 50000€. Φαντάζεσαι το δέος μου & την αγωνία μου μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να δω εκείνο το δάκρυ χαράς & συγκίνησης που κύλησε από τα μάτια της όταν το έβαλε στο δάχτυλό της. Είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτή μου τη δημιουργία!

 

Πες μου μια δύσκολη κατάσταση που έχεις αντιμετωπίσει στα 20 χρόνια! Μια στραβή!
Πριν 6 χρόνια. Ανέλαβα έναν βαφτιστικό σταυρό μες στον Αύγουστο. Είναι ο μήνας των διακοπών, κι όλοι οι προμηθευτές κι οι συνεργάτες μου φεύγουν. Εγώ πάντα μένω εδώ – από επιλογή και συνδυάζω δουλειά με διασκέδαση στην υπέροχη Αυγουστιάτικη Αθήνα μας. Δεν εξαρτώταν όλη η κατασκευή του σταυρού από τα χέρια μου, κι αναγκάστηκα να επιλέξω έναν συνεργάτη “καινούριο” που είχε ξεμείνει στην Αθήνα. Μου κατέστρεψε το σταυρό 2 μέρες πριν την παράδοση. Τον ξαναέφτιαξα από την αρχή, κάλεσα πίσω από τις διακοπές τον βασικό μου συνεργάτη (δεν το έχω ξανακάνει ποτέ αυτό, οι διακοπές είναι ιερές), ολοκληρώσαμε το κόσμημα όπως ακριβώς έπρεπε να ήταν για να παραδοθεί κι εγώ έφυγα με την επόμενη πτήση για να προλάβω να τον παραδώσω μια μέρα πριν την βάφτιση.

• Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία. Αλλά και το πόσο υπέροχα πέρασα εκείνο το 3ήμερο που με φιλοξένησαν οι νονοί του μωρού στην Ρόδο!

 

Πες μου την ωραιότερη στιγμή στα 20 σου χρόνια!
Φέτος το καλοκαίρι. Είχα μια παραγγελία για ένα μονόπετρο, που η πρόταση θα γινόταν στην Σαντορίνη. Ο γαμπρός – φίλος μου – είχε καλέσει και την παρέα τους, για να συνδυάσουν το μεγάλο πάρτι της πρότασης με ολιγοήμερες διακοπές σ’ ένα σούπερ χάι ξενοδοχείο στην Οία. Όλα τα είχε οργανώσει τέλεια. Εκτός από μια “βασική λεπτομέρεια”…ποιος θα ερχόταν να παραλάβει το δαχτυλίδι… αφού όλοι θα πήγαιναν από Λονδίνο απευθείας στο νησί. Ξανάτρεχα εγώ να προλάβω, να είμαι έγκαιρα στη Σαντορίνη, να τον συναντήσω χωρίς να υποψιαστεί κάτι η μέλλουσα νύφη – η οποία είναι φίλη μου – κι αν με έβλεπε εκεί, θα καταλάβαινε πως κάτι της ετοιμάζαμε…

• Τελικά η κοπέλα δέχθηκε, το πάρτι ήταν υπέροχο με μουσικές, βεγγαλικά, άφθονη σαμπάνια κι αγάπη… Κι εκείνο το βράδυ ήταν το ωραιότερο (όχι μόνο στην καριέρα μου) αλλά και της ζωής μου ως τώρα, και για δικούς μου προσωπικούς λόγους!

 

nadia_site

Χαρά σημαίνει ανταπόδοση. Αυτό που δίνεις γυρίζει σε σένα 

 

Έχεις ζηλέψει κόσμημα άλλου δημιουργού ή οίκου κοσμημάτων και το αντέγραψες με ένα, πιο δικό σου τρόπο;
Δεν έχω ζηλέψει ποτέ. Τίποτα. Δεν χρειάζομαι πολλά για να είμαι ευτυχισμένη, αντλώ ικανοποίηση από όλα όσα κάνω. Η δημιουργία είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης και χαράς. Η αντιγραφή δεν είναι δημιουργία.

• Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για τις χιλιάδες δικές μου ιδέες που κατακλύζουν το μυαλό μου καθημερινά, κι εύχομαι να είμαι γερή & δυνατή για να μπορέσω να τις υλοποιήσω όλες.

 

Η πιο ακραία παραγγελία που σου έχουν ζητήσει;
Ήταν ακραία γιατί αιφνιδιάστηκα. Ένας θαυμαστής μου, προσπάθησε να μου παραγγείλει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι για μένα.

• Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Την αρνήθηκα την παραγγελία. Παρόλο που ομολογουμένως ήταν γαλαντόμος ο κύριος. Δεν ήταν καθόλου του γούστου μου όμως.

 

Έχεις δεχτεί «άσχημο» ανταγωνισμό στα 20 χρόνια πορείας σου;
Πιστεύω πως για να δεχτείς ανταγωνισμό πρέπει να είσαι κι εσύ ανταγωνιστικός κι εγώ δεν είμαι. Αναζητώ διαρκώς την εξέλιξη, για να γίνομαι συνεχώς καλύτερη, και προκαλώ του εαυτού μου να επιδιώκει την τελειότητα σε κάθε επίπεδο.

• Αν εμπνέω κάποιους να προσπαθούν να γίνονται όλο και καλύτεροι, στο αντικείμενο μας, αυτό είναι θεμιτό κι είναι κι ευχής έργον. Αλλά να με ανταγωνίζονται όχι, δεν το θέλω.

 

Γιατί δεν ασχολείσαι με αντρικό κόσμημα / δεν μιλάω για ένα σταυρό και μια βέρα…
Οι άντρες είστε κόσμημα από μόνοι σας. Δεν χρειάζεστε τίποτε παραπάνω από ένα καλό ρολόι κι ένα ιδιαίτερο ζευγάρι μανικετόκουμπα (για τα οποία είμαι εδώ, πρόθυμη, να τα δημιουργήσουμε μαζί).

 

Πότε θα δούμε τις δικές σου βέρες Nadia Bele;
Το 2018.

 

 

Nadia Bele social media

facebook: πατήστε εδώ
instagram: πατήστε εδώ
site: πατήστε εδώ

 

photos by Dimitrios Chonos.

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following