to top

Γιώργος Αβραμίδης – Eνα καλό τραγούδι θα πρέπει να είναι αυθεντικό και να έχει τον χαρακτήρα του

Γιώργος Αβραμίδης - Eνα καλό τραγούδι θα πρέπει να είναι αυθεντικό και να έχει τον χαρακτήρα του

Ο Γιώργος Αβραμίδης παρουσιάζει το τρίτο του προσωπικό album με τίτλο Invented Memories. Μελωδίες και τραγούδια που συνδυάζουν jazz ακούσματα με παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής με την τρομπέτα του Γιώργου Αβραμίδη και τα φωνητικά της Αλεξάνδρας Σιετή να εναλλάσσονται δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Ο Γιώργος Αβραμίδης είναι μουσικός και παίζει με τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Polkar και τους Εκμέκ ενώ παράλληλα δημιουργεί τις δικές του μουσικές.

 

Μίλησε μου για το «InventedMemories».
To “InventedMemories” είναι ο τρίτος προσωπικός μου δίσκος και κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ήχος του είναι, θεωρώ, ιδιαίτερος μιας και συνδυάζει την τζαζ μουσική με την κελτική μουσική. Πιστεύω πως είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός μου με βάση τα ακούσματά μου από μικρό παιδί.

• Έμπνευση για αυτή την δημιουργία ήταν εμπειρίες ,ευχάριστες και δυσάρεστες, που διαδραματίστηκαν την τελευταία τριετία. Κάποιες από αυτές ίσως να ήταν απλά εφηυρημένες μνήμες, ο τίτλος δηλαδή του δίσκου.

 

Τι σε οδήγησε να κάνεις το παρακάτω βήμα και να παρουσιάσεις δική σου δουλειά;
Νομίζω πως από μικρό παιδί είχα την ανάγκη να παρουσιάσω κάποια δική μου δουλειά. Ίσως όμως να περίμενα την κατάλληλη περίοδο για να το κάνω. Να αποκτήσω την εμπειρία κυρίως για την παραγωγή του όλου πράγματος μιας και ο μουσικός-συνθέτης είναι πλέον υπεύθυνος για οτιδήποτε αφορά την παραγωγή ενός άλμπουμ.

 

-Όταν είμαι επάνω στη σκηνή αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Σαν να βρίσκομαι στο σαλόνι μου και ο κόσμος από κάτω είναι οι καλεσμένοι μου.-

 

 

Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου και την εξέλιξη σου ως μουσικός μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν;
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Θα χαιρόμουν πολύ αν τα επόμενα χρόνια ταξίδευα με αφορμή την μουσική για συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα επίσης να συνέχιζα να γράφω την δική μου μουσική και να κυκλοφορώ προσωπικές δουλειές.

 

Γιάννης Αγγελάκα, τους Polkar και τους Εκμέκ. Ποιος ο κοινός παρονομαστής;
Η καλή παρέα, τα ταξίδια και η καλή μουσική.

 

Πως ορίζεται ένα καλό τραγούδι;
Πιστεύω πως ένα καλό τραγούδι θα πρέπει κάτι να έχει να πει. Να είναι αυθεντικό και να έχει ας πούμε τον χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

 

Στην εποχή που το Internet διαπρέπει μα ταυτόχρονα είναι και χαοτικό και οι παραγωγοί παίζουν κυρίως με λίστες, πόσο εύκολο είναι ένας καλλιτέχνης να ακουστεί και να τον γνωρίσει το κοινό;
Είναι πολύ δύσκολο. Τα μεγάλα ραδιόφωνα δεν ρισκάρουν πλέον με νέα μουσική και προτιμούν την ασφαλή μασημένη τροφή. Είναι ίσως και αυτό σημείο των καιρών. Πρέπει λοιπόν να κάνεις την μουσική σου κυρίως για την προσωπική σου λύτρωση εκφράζοντας την ανάγκη να επικοινωνήσεις τα συναισθήματα και από και πέρα ότι προκύψει.

 

Ποιος καλλιτέχνης θα σε έκανε να χάσεις τον ύπνο σου με το να σου προτείνει συνεργασία;
Ο MarkKnopfler!

 

• Το σημαντικότερο είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς με μοναδικό κίνητρο αυτό. Η καταξίωση μπορεί να έρθει μπορεί και να μην έρθει. Αυτό δεν έχει και πολύ σημασία.

 

 

Αγαπημένη περιοχή της Αθήνας;
Μου αρέσει πολύ το Κουκάκι και γενικότερα όλες οι περιοχές γύρω από την Ακρόπολη. Απολαμβάνω τις βόλτες σε αυτή την περιοχή όποτε κατεβαίνω στην Αθήνα.

 

Αν η ζωή σου είχε soundtrack ποιο θα ήταν;
Οτιδήποτε από την μουσική του ΜarkKnopfler. Τον θαυμάζω και με έχει επηρεάσει πολύ!

 

Αγαπημένο σου τραγούδι που σιγοτραγουδάς τη περίοδο αυτή;
Τώρα τελευταία ακούω πολύ κλασική μουσική, κυρίως Σοστακόβιτς και σιγοτραγουδώ μελωδίες από συμφωνίες του.

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found