to top

Γιάννης Βαμβακούλας – Η αγάπη και το μεράκι του μάγειρα, κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό

Γιάννης Βαμβακούλας - Η αγάπη και το μεράκι του μάγειρα, κάνει ένα πιάτο ξεχωριστό

Συνδυάζοντας το χιούμορ του και την έντονη προσωπικότητα του σε συνδυασμό με τις μαγειρικές του ικανότητες ο Γιάννης Βαμβακούλας, είναι η τρανή απόδειξη πως όταν αγαπάς κάτι, μπορείς να κατακτήσεις κάθε σου στόχο και όνειρο!

UrbanTalk με τον chef Γιάννη Βαμβακούλα που έχει κατακτήσει τις καρδιές μας με την εκπομπή του στο Youtube, What is in the Fridge.

 

Μίλησε μου για το «What is in the Fridge».
Το what is in the fridge είναι μια ιδέα που έπλαθα χρόνια τώρα και είχε και έχει στόχο να μαγειρέψω με ότι έχει το ψυγείο μου και τα ντουλάπια μου, χωρίς να πετάω τίποτα, και να αξιοποιώ τα πάντα με αγάπη και σοφία και να βοηθήσω έτσι τους φίλους μου (και τη μανούλα μου) να μαγειρέψουν με ότι έχουν στη διάθεση τους, είτε μανιτάρια είτε λαχανικά, ή κοκκινιστό από χθες και να μην καταφεύγουν στην εύκολη λύση με το ντελίβερι της γειτονιάς.

• Έχουμε και μια κακή συνήθεια πάντα να αγοράζουμε ότι βρούμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα τα μισά πράγματα να τα πετάμε και τα υπόλοιπα να μη τα αξιοποιούμε σωστά.

 

Τι σε οδήγησε να κάνεις το παρακάτω βήμα και να παρουσιάσεις δική σου δουλειά στο youtube;
Η ανάγκη μου να δείξω πραγματικά ότι δεν είναι πυρηνική φυσική το να μαγειρέψουμε σωστά και έξυπνα, με απλά και φρέσκα υλικά, και έτσι είναι και ένας τρόπος να αλληλεπιδράσεις με περισσότερο κόσμο και να γίνει πιο γνωστή η δουλειά μου.

 

Υπάρχει αγαπημένο υλικό στην κουζίνα σου;
Βασικά όλες οι φρέσκες πρώτες ύλες, αλλά σίγουρα τα φρέσκα αυγά και τα πολλά φρέσκα μυρωδικά.

 

 

Αγαπημένη περιοχή της Αθήνας; (Κουκάκι ε??)
Ναι που το κατάλαβες; Έχει μια παλιά ομορφιά, μια αρχοντιά που γράφεται ακόμα στους τοίχους του, και τα όμορφα σπίτια του και μου αρέσει κάθε μέρα να το εξερευνώ και όλο κάτι νέο συναντώ.

 

Πες μας ένα αστείο στιγμιότυπο από τα γυρίσματα!
Λοιπόν, φυσικά όλο το γύρισμα είναι μια υπεροχή διαδικασία και έχω πολλά να θυμηθώ, αλλά μια μέρα στο τελευταίο επεισόδιο είχα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και πίσω στην σχάρα είχε ένα παιδικό καθισματάκι.

• Από τις πολλές βόλτες που είχα κάνει έβγαλα το μπουφάν μου, και το έβαλα εκεί μέχρι να γυρίσω στο μαγαζί, και ενώ είχα πάρει φορά, μια γιαγιούλα με είδε και άρχισε να φωνάζει (καλέ το παιδί καλέ θα σου πέσει πως πας έτσι το παιδί καλέ!!! ) καταλαβαίνεις οτι δεν μπορούσα να κάνω πετάλι από τα γέλια!

 

Πως ορίζεται ένα καλό πιάτο;
Φυσικά η πρώτη ύλη, η σωστή εκτέλεση της συνταγής, σε συνδυασμό με το μεράκι και την αγάπη του κάθε μάγειρα που βάζει στο κάθε πιάτο του, γιατί το κάθε πιάτο είναι ένα και μοναδικό, ώστε να μπορέσει να αναδείξει τα παραπάνω.

 

Οι εκπομπές μαγειρικής έχουν βοηθήσει στο να καταλάβουμε λίγο καλύτερα το επάγγελμα του μάγειρα ή απέχουν από την πραγματικότητα;
Όχι σε καμία περίπτωση. Πιστεύω ότι είναι τα πράγματα στημένα για την τηλεθέαση, όλα φαίνονται τέλεια στους χρόνους, σωστά, νόστιμα, ιδανικά. Πραγματικά αν δεν μπεις στις κουζίνες ενός εορταστικού Σάββατου ή μιας καλοκαιρινής Κυριακής να δεις τι γίνεται, να νιώσεις τη πίεση, το άγχος, τα καμένα τηγάνια, τον ιδρώτα του προσώπου και τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα των μαγείρων, δεν μπορείς να κατανοήσεις με τίποτα την δουλειά αυτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιλουστρασιόν, κορδέλες, ταμπέλες φανταχτερές για κάνα γκομενάκι και τους φίλους μας.

 

 

Στην εποχή που το Internet διαπρέπει μα ταυτόχρονα είναι και χαοτικό πόσο εύκολο είναι ένας chef να αναδειχθεί και να τον γνωρίσει το κοινό;
Ναι μπορεί να γίνει πιο εύκολο να παρουσιάσει κάποιος την δουλειά του και να αναγνωριστεί αλλά δεν είμαστε μοντέλα και δεν μπορεί κάποιος να κριθεί από το πόσους φίλους έχει στα social media, αλλά μόνο από τη δουλειά του, τον χαρακτήρα του και τις πραγματικές μάχες που έχει δώσει, ώστε να καθιερωθεί στο χώρο αυτό.

 

Τι είναι το δυσκολότερο κομμάτι στην εστίαση;
Να παραμείνεις στον στόχο σου μέσα από όλες τις ίντριγκες που παίζουν στην εστίαση, να μπορέσεις μέσα σε όλη αυτή την σαπίλα να καταφέρεις να βρεις μια σωστή βάση να μπορέσεις να δημιουργήσεις και το σπουδαιότερο είναι και μακάρι να αλλάξει κάποια στιγμή αυτό οι νέοι επιχειρηματίες να σκέφτονται έξω από το κουτί και να πιστέψουν και να εμπιστεύονται πιστά τους μάγειρες τους ώστε να δίνουν και την ψυχή τους.

 

Ποιο είναι το όνειρο σου για το Whan is in the Fridge;
Θέλω να μεγαλώσει και άλλο, να γίνει ένα δυνατό brand, να βρει σύντομα το δικό του χώρο, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερες παραγωγές.

 

Αν δεν ήσουν σεφ τι θα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου;
Και πάλι σεφ θα ήθελα να γίνω, βλέπεις πρέπει να είσαι και αρκετά μαζοχιστής να θες και πάλι τα ίδια!

 

Ποιος chef θα σε έκανε να χάσεις τον ύπνο σου με το να σ ου προτείνει συνεργασία;
Με τον εξαιρετικά ταλαντούχο σεφ τον Αssaf Granit!!!!!

 

Αγαπημένο σου τραγούδι που σιγοτραγουδάς τη περίοδο αυτή;
Tραγουδάω ένα παιδικό τραγούδι που το ακούω μαζί με την κόρη μου κάθε πρωί πριν την ταΐσω και μου δίνει δύναμη μέσα στην ημέρα. Eίναι από τα  του τεμπέλη δράκου, λέγεται «βρε βουνό βρε βουναλάκι» και το τραγουδάει ο αγαπημένος Σωκράτης Μάλαμας.

Λίνα Καλογερέα

Λίνα Καλογερέα. Το Ρε στο επίθετο με έψιλον. Όλοι το κάνουν λάθος. Μ’αρέσει να γελάω μέχρι δακρύων και να απολαμβάνω ατελείωτους κλαυσίγελους σε περιόδους που το πάτωμα είναι η μόνη παρέα μου. Αγαπώ την πόλη μου γιατί μου θυμίζει λίγο εμένα. Σαν να είμαι απρόσιτη, λίγο Drama Queen, λίγο προστατευτική, πολύ αυθόρμητη, καθόλου λογική, παθιασμένη με ανθρώπους και καταστάσεις. Είμαι εθισμένη στην μουσική και τα γλυκά. Α! Και τον σκύλο μου τον Ζάρκο!

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following