to top

Γιάννης Παλαιολόγος / Πάλε – Σε μια ήττα μαθαίνεις πιο πολλά απ ότι στις νίκες

Ο Γιάννης Παλαιολόγος, είναι αυτός που δεν θέλεις να βρεθείς απέναντι του, στο ρινγκ του Mixed Martial Arts – ΜΜΑ. Είναι νέος, ωραίος, πολύ γυμνασμένος και έτοιμος για μια ακόμα νίκη, όποιον και αν έχει απέναντί του. Μετράει πάρα πολλές νίκες, σε διοργανώσεις του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού. Λίγο πριν τις 23/4,  που θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη, τον συναντήσαμε και ζητήσαμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, πάντα για λογαριασμό του @UrbanLife.gr. 

 

 

Τι ακριβώς είναι το Mixed Martial Arts?
Mixed Martial Arts ή αλλιώς MMA ή μίξη πολεμικών τεχνών, δηλαδή η απόλυτη μάχη όπου συνδυάζονται τόσο στην όρθια μάχη όσο και στο έδαφος, η πάλη και τα χτυπήματα. Tο συναρπαστικό σε αυτό το άθλημα είναι πως επειδή υπάρχουν όλα τα είδη πολεμικών τεχνών, ο καθένας προσπαθεί να επιβάλλει το δικό του και έχει και το δικό του διαφορετικό χαρακτήρα.

 

Ποια είναι η κατηγορία σου και ποιος είναι ο στόχος! 
Aγωνίζομαι στην κατηγορία middleweigt (84 κιλά) και wellterweight (77 κιλά). Στόχος είναι η ανάδειξη μου στο υψηλότερο παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύοντας έτσι τη δυναμική του αθλήματος στη χώρα μας.

 

Μέσα στα χρόνια, ο κόσμος σε αποκαλεί “Πάλε”. Αυτή η προσφώνηση, θα μπορούσες να πεις ότι είναι και ένα είδος καταξίωσης πέρα από τους τίτλους & τις διακρίσεις;
Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό με το παρατσούκλι “Πάλε” πηγάζει από πολύ παλαιότερα, όταν οι κολλητοί μου σε σχολείο και γειτονιά με φώναζαν για συντομία “Πάλε” –  λόγω του επιθέτου – όπου μετά με τις επιτυχίες στους αγώνες, έγινε ακόμη πιο έντονο.

 

DSC_2357-001

 

Έχεις πει ότι η ήττα είναι που σε κάνει άνθρωπο! Μίλησε μας γι αυτή τη σκέψη…
Η ήττα με έχει κάνει άνθρωπο κι εξακολουθεί να με κάνει, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην καθημερινή ζωή. Ότι είσαι κάθε μέρα άλλωστε, αυτό βγαίνει και στο ρινγκ. Όταν έχω υποστεί καποια ήττα, πεισμώνω πάρα πολύ. Δε μπορώ να το δεχθώ και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Σε μια ήττα τις περισσότερες φορές μαθαίνεις πιο πολλά απ ότι στις νίκες.

 

Περιέγραψέ μου την καθημερινότητα σου!
Κάθε μέρα ξεκινάει με το στόχο της βελτίωσης έστω και 1% και φυσικά με ένα καλό πρωινό. Αμέσως μετά ακολουθούν προπονήσεις, τόσο δικές μου, όσο και εκμάθηση σε άλλους,  καθώς παράλληλα είμαι και προπονητής (ενδιάμεσα συνέχεια φαγητό, χαχαχα).

 

Λίγα λεπτά πριν βγεις στο ρινγκ…
Πάντα πριν βγω στο οκτάγωνο, το μόνο που σκέφτομαι είναι η σκληρή δουλειά που έχω κάνει, αυτά που έχω στερηθεί και κρατώ το μυαλό μου συγκεντρωμένο στον αγώνα που ακολουθεί. Έτοιμος να μοιραστώ με το κοινό όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που θα ακολουθήσουν και την αδρεναλίνη.

 

Έχεις φοβηθεί κάποια στιγμή για κάποιο χτύπημα που έδωσες ή δέχτηκες; 
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω φοβηθεί για κάποιο χτύπημα που έχω δεχτεί αλλά μια φορά νομίζω, έχω ανησυχήσει για ένα που έδωσα εγώ.

 

Πως αποφορτίζεσαι μετά από έναν αγώνα;
Μετά από έναν αγώνα απολαμβάνω πολύ και καλό φαγητό και ίσως μια χαλαρή βόλτα με κοντινούς μου φίλους.

 

Τέτοιου είδους αθλήματα στην Ελλάδα, έχουν την ίδια αντιμετώπιση όπως στο εξωτερικό;
Με χαροποιεί ιδιαίτερα πως όλα τα αθλήματα πολεμικών τεχνών και ιδίως το mma, γνωρίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη στη χώρα μας. Κάτι το οποίο άργησε να γίνει λόγω κάποιων προκαταλήψεων, που οφείλεται στη λάθος ενημέρωση και της προβολής των αθλημάτων αυτών και του πόσο μπορούν να βελτιώσουν το πνεύμα, όσο και το σώμα του αθλούμενου.

 

Το κράτος στηρίζει αυτό το κομμάτι του αθλητισμού;
Δυστυχώς το κράτος δεν εμφανίζεται πουθενά στην προσπάθεια ενός αθλητή πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα mma, έτσι ο κόπος είναι διπλός και η καθημερινότητα σε φέρνει αντιμέτωπο με τον ρεαλισμό και το όνειρο, την ίδια στιγμή.

 

Τι περιέχει το πρόγραμμα σου στο μέλλον;
Στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα στις 23/4, θα δώσω έναν πολύ δυνατό αγώνα στη Θεσσαλονίκη, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ εκεί. Το κοινό είναι πολύ θερμό και ενεργό. Έπειτα ακολουθούν αγώνες και όπως κάθε καλοκαίρι  προπονήσεις στο εξωτερικό – στις προτιμήσεις μου βρίσκονται ΗΠΑ, Ταϊλάνδη και Σουηδία (δύσκολο καλοκαίρι έρχεται).

 

DSC_2403-001

 

Social:
facebook (πατήστε εδώ)
instagram (πατήστε εδώ)
web (πατήστε εδώ)

Χορηγοί:
Koi sushi bar, Ergonutrition, Booster, Anthrax machines, Cryosaouna studio, Katerina moustaka, Fitness week.

Credits:
– Heart of Athens (για την παραχώρηση του χώρου, πατήστε εδώ)
– Flappers all day bar and more (πατήστε εδώ)

Photos:
– Leonidas Vassilopoulos (πατήστε εδώ)

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following