to top

Βάσια Μπενέτου / Funky Jewel – Αγαπώ την μοναδικότητα σε κάθε τι που δημιουργώ

Το Funky Jewel μετράει ήδη 4 χρόνια λειτουργίας! Τι έχεις κρατήσει από αυτά τα χρόνια;
Πολλά και τίποτα – γέλια. Κάθε χρόνο ανανεώνεται, ομορφαίνει εξελίσσεται, και εμείς μαζί! Κρατάω την αγάπη του κόσμου και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Την όρεξη μας που συνεχώς αυξάνεται για νέα πράγματα.  Για τέλος κρατάω, το ότι όλα μας τα δημιουργήματα  – ανά τα χρόνια –  έχουν μια όμορφη θέση και αγάπη στους κατόχους τους😜


Ποια ήταν η σκέψη / ιδέα για το άνοιγμα του Funky Jewel;

Η αρχική μας ιδέα για το funky jewel ήταν έτοιμο, χειροποίητο κόσμημα και ένας τοίχος γεμάτος υλικά και στοιχεία απ’ όλο τον κόσμο,  ώστε να φτιάχνει ο καθένας τις δικές του δημιουργίες! Αυτό προχώρησε στο customized κόσμημα – δηλαδή διαλέγεις τα υλικά και με την δική μας καθοδήγηση φτιάχνουμε ένα μοναδικό κόσμημα ειδικά για το outfit που θέλεις. Αυτό προχώρησε και όλα έγιναν ιδιαίτερα και μοναδικά, οπότε τα υλικά λιγόστεψαν και οι δημιουργίες μας πληθύνανε.


Tι σε εμπνέει για την δημιουργία ενός κοσμήματος;
H όλη διαδικασία των υλικών! Έχω έρωτα με τις ημιπολύτιμες πέτρες, τα μεταλλικά στοιχεία, τους συνδυασμούς και τα χρώματα! Αγαπώ να τους δίνω μορφή και ζωή! Αγαπώ την μοναδικότητα σε κάθε τι που δημιουργώ.

 

DSC_0331

 

Οι τάσεις τις μόδας κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν! Υπάρχουν κάποια κοσμήματα / αξεσουάρ που δεν “κουνιούνται” από τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων, άσχετα με την μόδα;
Υπάρχουν κωδικοί που αρέσουν στον κόσμο – άσχετα με τις τάσεις της μόδας – που αγαπάει, όπως και εμείς. Τα αντρικά βραχιόλια με πέτρες, τα υπέροχα charms σε κορδόνι “γιάντες” και τελευταία έχει προστεθεί το διπλό αλυσιδάκι (2 αλυσίδες σε διαφορετικά μήκη, στυλιζαρισμένες για να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα αξεσουάρ).


Πόσο δυνατά έχει μπει το αντρικό κόσμημα / αξεσουάρ στην αγορά;
Πολύ δυνατά οφείλω να ομολογήσω! Οι άντρες πια, καλύπτουν το 30% των πωλήσεων! Έχουν γούστο και ξέρουν πάντα τι θέλουν! Είναι να μην τους αγαπάς;

 

DSC_0066

 

Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει κανείς μια επιχείρηση στην Ελλάδα της κρίσης;
Είναι δύσκολο αλήθεια, αλλά το παν είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις  – και όπως λέει κάποιος, θύμισε μου ποιος; –  αν αγαπάς την δουλειά σου είναι σαν να μην δουλεύεις!  Με το κράτος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά δυστυχώς, μια που συνεχώς αλλάζουν κ δυσκολεύουν τα πράγματα,  αλλά το αντιμετώπιζουμε με χαμόγελο και όρεξη! Δεν είναι εποχές που βγάζεις λεφτά, απλά συνεχίζεις να προσφέρεις, ώστε να υπάρχεις αξιοπρεπώς!


Τι σημαίνει να έχεις ένα μαγαζί;

Είναι η ζωή σου όλη,. Ο χρόνος σου, η σκέψη σου, η αγάπη και η χαρά σου! Είναι το πρώτο σου παιδί!!!


Έχεις σκεφτεί αν αλλάξεις ή ακόμα και να ανοίξεις σε κάποια άλλη περιοχή;
Έχω σκεφτεί πολλά! Είναι δύσκολες εποχές για ανοίγματα και το κατάστημα είναι δύσκολη υπόθεση. Όποτε φτιάξαμε το υπέροχο e shop  (πατήστε εδώ)μας για να είμαστε παντού!


Ποια είναι η αγαπημένη εποχή  για τα κοσμήματα / αξεσουάρ;
Όλες οι εποχές έχουν την χάρη τους και τα αντίστοιχα αξεσουάρ,  αλλά εμείς είμαστε καλοκαιρινοί τύποι. Έχει ο κόσμος άλλη διάθεση, είναι λιγότερα τα ρούχα, τα κοσμήματα / αξεσουάρ αναδεικνύονται διαφορετικά! Αγαπάμε τα φυσικά υλικά και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να απογειωνόμαστε δημιουργικά.


DSC_0348

 

Υπάρχουν κάποια κοσμήματα / αξεσουάρ, δικού σου σχεδιασμού που να τα ξεχωρίζεις;
Όλα τα αγαπάω, γιατί είναι μοναδικά – τα λέω παιδιά μου! Να φανταστείς όταν πουλάμε τα αποχαιρετώ… οπότε δεν ξεχωρίζω κάτι.  Ίσως λίγο παραπάνω αγαπώ οτιδήποτε με φυσικές πέτρες  που λατρεύωωω.


Τι θα φορεθεί φέτος το καλοκαίρι; Ποια τα χρώματα; Τα σχέδια;

Το καλοκαίρι για μας είναι super boho! Hippie chic με χρώμα, αλυσίδες, πέτρες και πολλά φλουριά. Τουρκουάζ, κόκκινα, λευκά κοράλλια και κοχύλια αλλά και με ότι μας φτιάχνει τη διάθεση!


Social media! Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν στην προβολή μιας επιχείρησης; Και πόσο λειτουργεί η αγορά μέσο διαδικτύου;
Είναι τεράστιος ο ρόλος των social media στην εποχή μας, για την προβολή της δουλειάς μας!! Λειτουργεί συνεχώς με αύξηση,  τα πάντα δουλεύουν μέσα από το διαδίκτυο πια.


Τι να περιμένουμε από το Funky Jewel στο μέλλον;
Εκπλήξεις!!!

 


Κατάστημα: Φοίβης 11. Γλυφάδα.
e-shop www.funkyjewel.com
Facebook: πατήστε εδώ
Instagram: πατήστε εδώ 

photo: Leonidas Vassilopoulos (πατήστε εδώ)

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

A
A
 Photos
A
 Followers
A
 Following