to top

Δημήτρης Μενεγάκης – δεν είναι δουλειά μας να μας αναγνωρίζει κάποιος, επειδή έχει δει φωτογραφία μας σε κάποιο site αλλά επειδή του φτιάξαμε καλά ποτά

Δημήτρης Μενεγάκης

Ο Δημήτρης Μενεγάκης, είναι αυτός που θέλεις να σε υποδεχτεί σε ένα μαγαζί, μια που το χαμόγελο και το δυνατό καλησπέρα του, δεν θα σου περάσει απαρατήρητο. Είναι όμως και αυτός που θέλεις να σου φτιάξει το ποτό, γιατί η σκέψη του είναι χημεία & σίγουρα θα δημιουργήσει, αυτό που είχες σκεφτεί να πιεις.

Τον συναντήσαμε στα Γλυκά Νερά, στο BROKIES – μια που άφησε το κέντρο για τα καλά – σ ένα δικό του χώρο ( μαζί με τον Γρηγόρη ) να φτιάχνουν εξαιρετικά cocktail με συνοδεία γαστρονομικές προτάσεις..

 

 

Από barman σε κεντρικά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας, σε βρίσκουμε στην Καντζα – Γλυκά Νερά, σε μαγαζί δικό σου. Πως προέκυψε η ιδέα;
Η ιδέα προέκυψε από μία θεωρία που έχω ” κάθε συνοικία αξίζει ένα μπαρ ” . Έτσι λοιπόν όταν πήγα στην περιοχή σαν επισκέπτης κατάλαβα την έλλειψη ενός μπαρ ( του κέντρου). Το συζήτησα με τον Γρηγόρη (συνέταιρο μου) μεταξύ σοβαρού και αστείου. Αλλά εκείνος το πήρε μόνο στα σοβαρά – χαχαχα-  και σε  εκείνον οφείλεται η υλοποίηση αυτού του μαγαζιού, που τελικά ήταν όνειρο ζωής και για τους δύο.

 

Δεν σας τρόμαξε η ιδέα ενός μαγαζιού, αυτή την περίοδο που περνάμε – οικονομικά;
Το ρίσκο υπάρχει και υπήρχε πάντα σε κάθε επιχείρηση.Αν όμως ξέρεις τι κάνεις και το κάνεις καλά δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.Ζούμε με ένα καθημερινό άγχος γιατί θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι αλλά τουλάχιστον δεν ζούμε τρομαγμένοι.

 

img_0761-2-copy

 

Τι είναι το Brokies?
Το BROKIES all day moodbar είναι ένας χώρος που έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη και πολύ κόπο με σκοπό να κάνει τους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά να περάσουν καλά και μαζί με αυτούς περνάμε καλά και όλοι η ομάδα του brokies.

 

Γιατί κάποιος να έρθει στο brokies?
Στο BROKIES θα έρθει κάποιος το πρωί για τον προσεγμένο του καφέ και το βράδυ για την μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων και cocktail που έχουν την σφραγίδα του μαγαζιού και δεν μπορείς να τα βρεις αλλού.Επίσης έχουμε ξεκινήσει από το καλοκαίρι το BROKEAT concept με πολύ ωραίες γαστρονομικές προτάσεις από τον chef Μανώλη Πυθάρα που ολοκληρώθηκε πρίν ένα μήνα με το άνοιγμα νέου χώρου εστίασης. Αν δεν έχει έρθει κάποιος, ΧΑΝΕΙ.

 

img_0774-2-copy

 

Ένα ακραίο περιστατικό που μπορεί να σου έχει τύχει, στα χρόνια που δουλεύεις!
Δεν νομίζω ότι μπορείς να θεωρήσεις κάτι ακραίο όταν δουλεύεις πίσω από ένα μπαρ.Μετά από 11 χρόνια σου φαίνονται όλες οι συμπεριφορές εν μέρη φυσιολογικές, ο κάθε άνθρωπος διασκεδάζει με τον δικό του τροπο.

 

Σου έχει λείψει το “χαλαρό” ενός barman, που απλά κάνει την βάρδια του και φεύγει, από το να είσαι ιδιοκτήτης με όλες τι υποχρεώσεις;
Μου έχει λείψει λίγο ναι.Όταν θέλεις στο μαγαζί σου να υπάρχει συνέπεια και υψηλό επίπεδο στην εμπειρία του επισκέπτη οι υποχρεώσεις είναι πολλές,αλλά αξίζει τον κόπο.

 

Σου έχει λείψει το κέντρο;
Μου έχει λείψει η όμορφη πλευρά του κέντρου,η αίσθηση ελευθέριας που σου προκαλεί, ότι ο κόσμος διασκεδάζει περισσότερο από ότι στα προάστια.Αλλά προτίμησα την ασφάλεια που μου προκαλεί η νέα μου γειτονία.

 

Αγαπημένο σου ποτό. Είτε να φτιάχνεις, είτε να πίνεις!
Αγαπάω πολύ το ρούμι, το τζιν, τα σφηνάκια τεκίλα, το negroni και ότι έχει αλκοόλ, όχι δεν είμαι αλκοολικός απλά μου αρέσει το αλκοόλ σαν γευστική εμπειρία.


Υπάρχει μια έπαρση των barman τα τελευταία χρόνια; Τα cocktail είναι μόδα; Τάση;

Το bartending στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ζει χρυσή εποχή.Τα clubs είναι πλέον πολύ λίγα και οι καφετέριες πλέον δεν έχουν το κόσμο που είχαν για ποτό.Την θέση τους την έχουν πάρει τα cocktail bars.Άλλαξε ο τρόπος διασκέδασης. Μέσα λοιπόν σε όλο αυτή την νέα εποχή κάποιοι βλέπουν την δουλεία του barman σαν κάτι εγωκεντρικό, που στην ουσία δεν είναι η δουλεία μας να μας αναγνωρίζει κάποιος πελάτης επειδή έχει δει φωτογραφία μας σε κάποιο site άλλα να του φτιάξουμε καλά ποτά και να τον κάνουμε να περάσει καλά.

 

Η νύχτα έχει αλλάξει! Από τα ποτά που σερβίρουν πια τα μαγαζιά, μέχρι το είδος μουσικής & ο τρόπος διασκέδασης! Θα λέγαμε κάθε πέρυσι και καλύτερα;
Δεν νομίζω ότι παλιά ήταν καλύτερα.Τα μαγαζιά που υπάρχουν τώρα σε όλες τις γωνιές της Αθήνας καλύπτουν όλα τα γούστα.Η διάθεση του κόσμου έχει αλλάξει σε σχέση με πριν την κρίση, και είναι λογικό. Γι αυτό το λόγο πρέπει εμείς που εργαζόμαστε σε αυτό το χώρο να δούμε, όσο γίνεται, τις ανάγκες των ανθρώπων που έρχονται στα μαγαζιά μας ξεχωριστά και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

(Κάντε κλίκ εδώ, για να δείτε τα cocktail που μας έχει προτείνει κατά καιρούς ο Δημήτρης Μενεγάκης.)

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found