to top

@d.tzankatian – Ενας εύκολος τρόπος να δεις την πόλη από ψηλά

@d.tzankatian

Πριν λίγες μέρες έπεσα μπροστά σ ένα αφιέρωμα για ένα λογαριασμό στο instagram με όνομα @d.tzankatian. Η αισθητική, η καλή ματιά, είναι κάτι που εύκολα μπορείς να διακρίνεις σε αυτό το λογαριασμό. Είναι όπως σκέφτηκα, ενας εύκολος τρόπος να δεις την πόλη από ψηλά. 

Χωρίς να σκεφτώ, ζήτησα να γνωρίσω καλύτερα τον @d.tzankatian και να μου πει λίγα πράγματα για εκείνον, αλλά και για το είδος της φωτογραφίας που ακολουθεί και που τα τελευταία χρόνια, εχει φανατικούς οπαδούς. (official site)

 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το είδος φωτογραφίας;
Από μικρός μου άρεσε πάντα να απαθανατίζω τα όμορφα μέρη τα οποία επισκεπτόμουν αλλά σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας μου άρεσε το κάτι το διαφορετικό. Ανακαλύπτοντας το drone κατάλαβα ότι μπορώ να έχω αυτήν την διαφορετική ματιά στην φωτογραφία και αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτού του είδους την φωτογράφιση.

 

Πως επιλέγεις το σημείο, που θες να φωτογραφίσεις;
Δεν είναι πάντα θέμα επιλογής αλλά και θέμα σημείου ή και θέση φωτογραφίας. Κάποια σημεία όταν τα βλέπεις από ψηλά έχουν διαφορετική άποψη από το σημείο που βρίσκονται, επίσης πάντα κοιτάω βάση κάποιον κριτήριων που υπάρχουν στο σημείο αυτό.

Φροντίζω πάντα να αναδεικνύω στο μέγιστο δυνατό το σημείο το οποίο επιλέγω να φωτογραφίσω και επιπροσθέτως την γωνία λήψης και θέασης αυτού.

 

Ποια είναι τα μέρη που θέλεις να φωτογραφήσεις ( Ελλάδα / εξωτερικό);
Αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα. M ’αρέσει να φωτογραφίζω την φυσική ομορφιά και όχι τόσο την τεχνητή χωρίς βέβαια να το αποκλείω. Στην Ελλάδα θα μου άρεσε να φωτογραφίσω τα γραφικά χωριά που έχουμε με τα βουνά και μάλιστα όταν αυτά είναι χιονισμένα αλλά και στους καλοκαιρινούς μήνες.

Τώρα για το εξωτερικό προτιμώ να φωτογραφίζω μέρη όπως τα νησιά Phi-Phiπου βρίσκονται στις Φιλιππίνες που εκεί μπορεί να διακρίνεις την ομορφιά της φύσης μια και διαθέτει παραδεισένια τοπία με καταγάλανα νερά και άσπρη άμμο. Επίσης τα ταξίδια μου στο εξωτερικό φροντίζω να είναι σε τέτοιου είδους προορισμούς περισσότερο. Πρόσφατο μου ταξίδι ήταν το Μπαλί στην Ινδονησία που εκεί η χώρα αυτή σε μαγεύει με φυσική της ομορφιά.

 

 

Είναι ελεύθερη η χρήση drone, σε όλα τα μέρη / σημεία;
Σε κάθε χώρα υπάρχουν κάποιοι κανόνες τους οποίους ο κάθε χρήστης drone θα πρέπει να τους ακολουθεί και να τους σέβεται.

 

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος που αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό το είδος φωτογραφίας;
Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να έχει στο μυαλό του είναι ότι το μηχάνημα αυτό αν και προσφέρει απίστευτες δυνατότητες όσον αφορά την φωτογραφία μπορεί σε κλάσματα δευτερολέπτου να αποβεί έως και πολύ επικίνδυνο hobby, αφού μιλάμε για ένα μηχάνημα το οποίο ίπτανται στον αέρα και έχει ένα βάρος. Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε ένας που επιθυμεί να αγοράσει ή να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος φωτογραφίας να προσέξει πάρα πολύ καλά το τι σκοπεύει να κάνει με αυτό εάν το θέλει για χόμπι ή για επαγγελματική χρήσης, καθώς επίσης να διαβάσει το manual.

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Όνειρο μου είναι να μπορώ να απαθανατίζω φωτογραφίες για μεγάλα περιοδικά όπως το NationalGeographic κλπ, να δουλέψω για παραγωγές ντοκιμαντέρ όπως το Discovery και τέλος για το μέλλον να έχω δική μου ταξιδιωτική εκπομπή.

 

Δωσε μας σε μια παράγραφο, ότι χρειάζεται να γνωρίζει κανεις για εσένα.
Είμαι ο Δημήτρης Τζανκατιάν μένω στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και η καταγωγή μου είναι μισή από την Αρμενία και μισή από την Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησα τη φωτογραφία πριν 2 χρόνια σαν χόμπι, αλλά κατάφερα να το μετατρέψω σε επαγγελμα.

 

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Λατρεύω αυτή την πόλη, όταν πολλοί την μισούν. Η Αθήνα είναι όμορφη, ιδιαίτερη, απλά πρέπει να σηκώσεις το βλέμμα για να την δεις, πρέπει να την περπατήσεις, να την ψάξεις, τότε μόνο θα την ανακαλύψεις. πάμε παρέα….

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found